D&D Beyond - офіційний додаток для гри у Dungeons&Dragons. Ти можеш створити тут персонажа не маючи Книги гравця, що спрощує задачу. Хвилин 10 часу - і все для гри готово! Тому давай швидко розберемось, як правильно це зробити.

Зайшовши на сайт D&D Beyond ти одразу побачиш справа кнопку “створити персонажа”. Обираєш тип створення “STANDART”, можеш включити підказки. Поїхали!

Основні моменти

Спочатку впиши ім’я персонажа та обери аватарку. Далі буде ціла купа кнопок - можеш не звертати на них увагу і гортати в самий низ.

Внизу буде лиш одна цікава нам опція. Зроби свій лист персонажа публічним, щоб майстер міг його побачити. Тицяй “далі”, або синю стрілочку вправо.

Клас

На цій та деяких наступних сторінках ти можеш побачити, що списку класів тут два - вище з нових правил (2024), нижче - зі старих (2014). Уточни у свого майстра, за якими саме правилами ви будете грати.

Обираєш бажаний клас серед доступних. Можеш відкрити кожен і прочитати, які в них є особливості.

Коли зробиш вибір, з’являться купа вкладок, в яких ти можеш прочитати про особливості свого класу.

Ті вкладки, які підсвічуються синім знаком оклику - їх треба відкрити. Тут ти маєш обрати нюанс тієї чи іншої особливості. На приклад, бажані навички. Коли таких підсвічених вкладок не залишиться - можеш переходити далі.

Важливо: у першій вкладці (CORE TRAITS) подивись пункт “Primary Ability” - це головні характеристики твого класу. Запиши їх собі, бо вони будуть потрібні тобі далі.

Передісторія

Тут обираєш бажане минуле свого персонажа. Так само, підсвічені вкладки відкриваєш та обираєш бажані опції.

Передісторія дозволяє тобі додати додаткові очки до бажаних характеристик (ABILITY SCORES). Не забудь тут їх обрати!

Нижче ти можеш обрати деталі персоналізації свого персонажа: світогляд, зовнішність, та інші деталі. Більшість з цього ти можеш вписати вручну, але ці речі не є обов’язковими.

Раса

Обери зі списку бажану расу.

Так само як з іншими списками, зроби вибір у підсвічених вкладках.

Характеристики

Спочатку тобі треба обрати метод “отримання” очок навичок. Обирай “STANDART ARRAY” - тобто фіксовані значення. Твій майстер може дозволити інший метод, уточни цей момент.

Тепер розподіли очки у навички. Найвищі значення завжди ідуть у ключові характеристики твого класу (це можна знайти на сторінці класу, раніше). Інші очки розподіли у характеристики на твій смак - як ти бачиш свого персонажа?

Спорядження

Обери стартове спорядження відповідно до свого класу та передісторії. Ти можеш взяти золото і просто купити все бажане, але для початку раджу тобі взяти запропоноване.

Важливо: внизу цього вікна натисни червону кнопку “ADD STARTING EQUIPMENT”, бо інакше спорядження не буде додано!

Додавши спорядження, тобі буде відкрито список всіх твоїх речей. Важливо: тицяй зелену позначку “USE”, щоб вдягнути бажане спорядження (зброя, броня). Тоді це спорядження стане активним і можливим для використання. На приклад, твій меч не буде відображатись у “атаках”, поки ти не візьмеш його в руки.

Експорт

На останній сторінці ти можеш створити PDF-лист свого персонажа, який можеш скинути майстру та надрукувати. Натисни на “VIEW CHARACTER SHEET” щоб побачити свого готового персонажа.

На грі ти можеш використовувати як паперовий, так і цифровий лист на ноутбуці! Або скачай собі додаток D&D Beyond для Android або iOS, щоб мати його прямо в телефоні чи на планшеті.

Готово!

Тепер ти та твій персонаж готові до пригоди! А поки чекаєш гру, можеш подивитись, як виглядає D&D партія зі сторони на YouTube, або надихнутись естетикою гри у ТікТок.

Мене звати Річард, я пишу українською про цікаве у світі D&D, а також проводжу партії в Чернівцях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Річард про D&D 🇺🇦
Річард про D&D 🇺🇦@richards.dungeons

Майстер Dungeons&Dragons

950Прочитань
2Автори
8Читачі
Підтримати
На Друкарні з 21 травня

Більше від автора

  • D&D: чому варто пограти?⚡️

    Настільньні ігри - чудова можливість провести час з друзями, або завести нових. І зараз я переконаю тебе, чому варто пограти у “Підземелля та Дракони” 🐲

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Лист персонажа D&D (5e) ️

    Купа табличок, стільки тексту, як в цьому розібратись?! От зараз ми і розберемось, щоб тобі було легше орієнтуватись!

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Передісторії для D&D (5е)

    Dungeons&Dragons - гра рольова. А що може краще допомогти увійти в роль, ніж передісторія вашого персонажа!

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається