Євробачення-2024. Частина ІІI. Нові релізи

  • Isaak - “Always on the Run” (Німеччина)

живий виступ

Гарний голос, можливий улюбленець журі, але сама пісня, що називають “radio friendly” - типаж пісні, яку часто можна почути по радіо. Як для країни, яка автоматично проходить у фінал, це дуже безпечний варіант пісні. Це звичайно навряд чи буде останнє місце, але одна з тих, яка не запам’ятовується.

Фаворитом нацвідбору німецького був співак Ryk з піснею “Oh Boy”

живий виступ пісні “Oh Boy”

Пісня “Always on the Run” отримує 🎤🎤/5

  • Natalia Barbu - “In the Middle” (Молдова)

живий виступ

Так дідусь не пройшов до фіналу.

Мені дуже подобається пісня, але треба трохи змінити виступ, хоча мені подобається ідея з ідентичними бек-вокалістками, а вона посередині (pun intended), ідея з декількома мікрофонами та скрипкою непогана. Але не вистачає вау ефекту.

Нацвідбір Etapa națională не пройшов без скандалів. Наталія Барбу та інша учасниця Валерія Паша набрали однакову кількість балів - 22. Але Наталія отримала 12 балів від журі/10 від глядачів, а Валерія навпаки. Через те, що журі дали більший бал Наталії, то її вибрали переможницею.

Команда Валерії Паша не погодились з цією позицією, тому вони подали апеляцію на результати до мовника. І що? Мовник Молдови відхилив апеляцію, Наталія все-одно їде на Євробачення.

Valeria Pasha “Anti-princess”

Пісня “In the Middle” отримує 🎤🎤🎤/5

  • 5miinust & Puuluup - “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi” (Естонія)

живий виступ

Поєднання двох груп, які є різними по жанрами, - хіп-хоп та психоделічний фольк, як виявилося може бути успішним.

З самого початку як вони випустили музичне відео, вони стали моїми фаворитами на перемогу на естонському нацвідборі Eesti Laul.

Хоча пісня качає, але над живим виступом треба попрацювати, бо виходить якийсь незрозумілий хаос на сцені.

У пісні є всі шанси стати вірусною завдяки танцю, у якому є народний елемент. (+ від мене за повернення естонської мови на Євробачення)

На фіналі Eesti Laul була присутня Катерина Павленко, солістка групи Go-A, у якої фаворит була група Ollie з піснею “My Friend”.

офіційний кліп пісні “My friend”

Пісня “(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi” отримує 🎤🎤🎤🎤🎤/5

  • Saba - “Sand” (Данія)

живий виступ

Одна з моїх найулюбленіших балад на цьому Євробаченні. Доволі простий, але елегантний номер.

Пісня “Sand” отримує 🎤🎤🎤🎤/5

  • Silvester Belt - “Luktelk” (Литва)

живий виступ

Аналогічна ситуація як з Естонією, закоханість з першого прослуховування. Нове та сучасне звучання литовською мовою та ще з танцювальною перервою - це точно топ 5.

У цьогорічному фіналі також брали участь представники Євробачення від Литви-2020/21 - група “The Roop” з піснею “Simple Joy”.

офіційний кліп

Також хочу зазначити, що литовці останні пару днів (хоча як і завжди) максимально базують.

По-перше, протягом акції, що тривала з 24 січня по 24 лютого, Литва зібрала понад 8,3 мільйона євро для українських біженців.

По-друге, запросили наших представниць Джеррі Хейл та Альона Альона на благодійний концерт Radarom, де вони виконали свою пісню “Тереза і Марія”, а також тріо з Монікою Лю “Дай Бог”.

уривок живого виконання “Дай Бог”

По-третє, після тої ганебної інстаграм історії від співачки LP, відмінили у себе її концерт.

По-четверте, фермери Литви відмовилися від пропозиції поляків розпочати страйк з першого березня.

Пісня “Luktelk” отримує 🎤🎤🎤🎤🎤/5 і мій голос.

  • Luna - “Tower” (Польща)

офіційний кліп

Другий рік поспіль Польща незадовільна своїм вибором на Євробачення.

Після минулорічного скандалу було прийнято рішення провести закритий відбір.

Фавориткою була співачка Justyna Steczkowska з піснею “WITCH-ER Tarohoro” настільки, що почався гейт в сторону співачки Луни, що Юстина попросила свою фанбазу та занепокоєних поляків заспокоїтися і навпаки підтримати дівчину.

офіційний кліп

Але все-таки Юстина планує повернутися до змагання за можливість участі на Євробачення за однієї умови - повернення до режиму відкритого відбору з голосуванням глядачів.

Хочу також звернути увагу, що за участь на Євробачення боролася пісня “Autumn Dance”, яка є саундтреком одного з найбільших фільмів Польщі у 2023 року та їх кандидата на Оскар в категорії найкращий іноземний фільм - “Селяни / Chłopi”.

офіційний фільм з уривками з фільму

Сама пісня “Tower” мені нагадує мелодично Ava Max чи Robyn чи ранню Grimes. Як у випадку з Німеччиною ця пісня дуже “radio friendly”, хоча має більш попсове та сучасне звучання. Мені подобаються костюми та образи в кліпі, які я сподіваюсь побачимо на сцені Мальмо.

Пісня “Tower” отримує 🎤🎤🎤/5

  • Mustii - “Before the Party’s Over” (Бельгія)

офіційний кліп

Моя друга закоханість з першого прослуховування, хоча рано судити цю пісню без наявності якихось відео живого виконання цієї пісні.

Але, вона настільки енергійна, динамічна, сильна, ефектна,…..У Німеччини та Данії все більше конкурентів на ті омріяні 12 балів від журі.

В цьому кліпі ідеально ВСЕ. І в 2019 був учасник з Нідерландів, який знявся голим у відео - і переміг, так що одна складова для перемоги у Mustii вже є.

Я вважаю його одним з найголовніших претендентів на перемогу, особливо якщо правильно зробить виступ.

Мені найбільше цей образ сподобався

Пісня “Before the Party’s Over” отримує 🎤🎤🎤🎤🎤/5 і мої кулачки на перемогу.

  • Megara - “11:11” (Сан-Маріно)

живий виступ

Чесно зізнаюся я її досі не прослухала від початку до кінця, тільки шматочками, бо це набір всього і без якоїсь форми. І це каже людина, яка обожнює заявку Ірландії.

Тому розповім Вам я про одну з фіналісток цього відбору.

Після закінчення Санремо (італійського фестивалю, де переможця відправляють на Євробачення) Сан-Маріно запропонував 29-ьом учасникам, які не перемогли спробувати другий шанс на своєму нацвідборі Una voce per San Marino 2024 та автоматичний прохід у фінал.

Цією можливістю скористалася легенда італійської сцени - Loredana Bertè зі своєю піснею “Pazza”.

На даний момент співачці 73 роки

До початку фестивалю Санремо, Лоредана чітко заявляла в інтерв’ю що хоче перемогти, щоб поїхати у Швеції та набридати своєму колишньому чоловікові.

На Санремо, Лоредана зайняла 7-ме місце з 30-ти! та премію критиків, яка названа на честь її сестри, яка померла в 95-му році у віці 47-ми років, премія Mia Martini.

"Мені це завжди здавалося недосяжним, і для мене це була якась рана, яка була трохи раною в серці. Досі не можу повірити, що виграла, бо вже не сподівалася на це. Мімі, ми привезли його додому! Ми привезли його додому!
Це чудова річ, але й трохи сюрреалістична, тому що для мене взяти цю нагороду... Дякую всім організаторам фестивалю: ви ставилися до мене, як до королеви. Дякую тобі за всю любов, яку ти мені подарував».
Лоредана (зправа) та Мія (зліва)

І ця згадка про її сестру надало єврофанам спекулювати про справжню причину намагання Лоредани поїхати на сцену Євробачення у Швеції - не її чоловік, а саме сестра.

Мія Мартіні, два рази представляла Італію 1977 році та у 1992 році. Останній виступ саме проходив у Мальмо, Швеція, 32 роки тому назад.

Мія Мартіні з піснею “Rapsodia

Тому можливо Лоредана вибрала цю можливість поїздки до Мальмо та виступити на сцені Євробачення, як колись її сестра.

Але, Лоредана зайняла друге місце на нацвідборі Сан-Марино.

живий виступ

Можливо вона зможе домовитися про виступ у пів-фіналі як interval act.

Пісня “11:11” отримує 🎤/5.

……..

Остання пісня на даний момент

  • Baby Lasagna - “Rim Tim Tagi Dim” (Хорватія)

живий виступ

На даний момент найбільший фаворит єврофанів, новий краш, а також можливість Хорватії нарешті забрати першу перемогу на Євробаченні.

Еней був парубок моторний

Не здивуюсь, якщо частина єврофанів буде за нього голосувати, створивши з нього Käärijä 2.0, бо обидва є великими фанами групи Рамштайн, що дуже помітно по їх творчості.

Це вже третя закоханість з першого прослуховування, але найбільше розчарування живого виступу.

У нього є час підтягнути живий вокал і можна помітити, що хлопак поки немає великого досвіду виступу на сцені. Для нього виступ на сцені хорватського нацвідбору Dora 2024 був першим живим виступом у його житті. Він навіть вчився як правильно тримати мікрофон перед виступом у пів-фіналі. Люди обожнюють подібні історії.

В недавньому інтерв’ю артист заявив, що Go_A одні з артистів з Євробачення, з якими він хотів би попрацювати, а також, що він полюбив в книжках реалізм, особливо російський реалізм.

Також музикальний критик Ваня Рассел замітив використання семплу в пісні “Rim Tim Tagi Dim”, що заборонено правилами конкурсу.

Також зацініть заявку попередніх представників Хорватії, Let3 з піснею “Baba Roga”.

Пісня “Rim Tim Tagi Dim” отримує 🎤🎤🎤🎤🎤/5, але

живе виконання 🎤🎤/5

Далі буде……

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
смажений ананас
смажений ананас@annanas

she/her

1.3KПрочитань
3Автори
4Читачі
На Друкарні з 11 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається