Залізна голова - унікальний комікс від українського автора

Вітаю! Сучасна українська література - це справжнісінький космос. Такої кількості дійсно унікального контенту я ще ніколи не зустрічав. За багато років через пропаганду русні, українську культуру вважали другосортною. Варто зізнатися. та й самі українці не надто гордилися власною культурною спадщиною. Це треба змінювати, і ми з вами, творці україномовного контенту - маємо прикласти максимум зусиль.

Хочу розповісти вам про невеликий комікс від українського автора Максима Удинського - “Залізна голова”. Це невелика робота молодого автора, що почала виходити в 2019 році. На цю мить вийшло 3 частини, і наявність великої кількості загадок, які ще не розкриті, варто очікувати продовження.

Залізна Голова” Максима Удинського. випуск 2 – Лібраріум Доктора Хосебра
Комікс Залізна голова (обкладинки та ескізи)

Сюжет коміксу “Залізна голова” надзвичайний та унікальний. Події відбуваються в недалекому майбутньому, в українській божевільні. Головний герой прокидається зі страшною головною біллю. Нащупує на голові сталеву пластинку. Постійно чує в середині власної голови дивний моторошний голос. Тепер йому треба розібратися в тому, хто він такий, якого дідька тут коїться, та що за незрозумілий голос постійно нав’язує робити жахливі дії.

Не чтиво для дітей”: Як в Україні набирає обертів популярність на комікси |  Вільне радіо
Стиль рисовки коміксу “Залізна голова” "(одна із сторінок)

Прекрасна рисовка, непогано розкриті персонажі та море атмосферних сцен стали для мене відкриттям. Я люблю мангу, обожнюю комікси про супергероїв, але це для мене було дійсно щось новеньким. Антураж української психіатричної клініки викарбовується в голові, змушує в черговий раз впевнитися, що читаєш роботу українського автора.

Мальопис часто фігурував в номінаціях та конкурсах. В 2022 році третій том (випуск) “Залізної голови” зумів вибороти номінацію кращого мальопису малої форми.

Комікс. Залізна голова. 3 томи.: 400 грн. - Книги / журнали Черкаси на Olx
Сторінка мальопису “Залізна голова”

Особисто мені хочеться, щоб більше людей дізнавалося та читало саме наші роботи. Безумовно, “Марвел” та “Дісі” матимуть значну перевагу над нашим виробництвом, і це трохи сумно. Бо робота “Залізна голова” в сотні разів цікавіше будь-якого бою чи чергової історії про перемогу над тупим злодієм, що мріє знищити світ, всесвіт і так далі. Багато протиріч, відсутність явних позитивних та негативних героїв. Неоднозначні мотиви, складна мораль та дилема знищення в собі людяності задля створення умов для нормального життя майбутнім поколінням.

Скажу чесно, я в мережі не знайшов в повному доступі комікс. Я купував всі три томи (випуски). Раджу й всім ознайомитися з неймовірною роботою Максима Удинського “Заліза голова”.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.5KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається