25 способів почати свій день.

Ранок багатьма недооцінюється. Задумайтеся, що ви робите вранці, з чого починається кожен ваш новий день. Велику частину часу ви проводите вранці, виконуючи всі або майже всі за звичкою, на автопілоті. Таким чином, ваші дні також проходять на автопілоті - дім - робота - будинок. Якщо додати хоча б трохи усвідомленості і позитивності в ранкові хвилини вашого життя, то це зробить величезний ефект не тільки на весь день, а й на ваше майбутнє.

Отже, перед вами 25 способів, як можна почати свій день. Ви можете щоранку зробити неповторним, можете вибрати щось одне зі списку і привнести його в своє життя. Головне, щоб кожне ваше ранок стало радісним і приємним.

1. Медитація.

Медитуйте від 15 до 60 хвилин. Відомо дуже багато технік медитацій, виберіть ту, яка підходить саме вам, і наповніть свій ранок і день енергією. Медитація також допомагає регулювати хаотичність розуму. Медитувати легше вранці, оскільки менше чинників, що відволікають.

2. Ведення щоденника.

Саме ранок - найкращий час для ведення щоденника. Можна записати запам'ятався сон, відчуття під час медитації, події вчорашнього дня та плани на сьогоднішній день. Це чудовий спосіб привести свої думки та плани в порядок і зосередитися на головному.

3. Насолодитися ранкової тишею.

Нічого не робити, просто відчути тишу, звуки пробудженої дня, щебетання птахів, помилуватися небом і хмарами, поспостерігати, як прокидаються ваші рідні, і нехай вся ця краса пошириться по всій душі й тілу і задасть тон новому дню.

4. Будьте вдячні.

Хороша практика - подяку. За що? Та за що завгодно - за вашу родину, ваше багатство, здоров'я або за справжній момент. Вранці всі сплять і ніхто не може вас підслухати, тому ви можете вільно і щиро висловити свою подяку, а потім почати свій день, як звичайно. Це всього лише 5 хвилин, але гарний настрій вам забезпечено.

5. Відкрийте всі вікна.

Незалежно від того, яке зараз час року. Якщо зима і на вулиці холодно, то це навіть краще. Відкрийте вікна спальні, вітальні, вікна кухні. Нехай свіже повітря проникає всередину будинку (квартири), ласкаво просимо невеликому шум міста, який прокидається разом з вами, дозвольте і собі бути оновленим. Вчора вже не існує і сьогодні абсолютно новий день. Ці відкриті вікна підсвідомо дозволяють отримувати відчуття новизни і свіжості (не тільки повітря, а й свіжості ідей, сприйняття).

6. Викидайте непотрібні речі.

Частому вранці ми витрачаємо багато часу на пошук необхідної речі - шкарпеток, важливих документів, ключів від машини і т.д. Пошук ускладнюється тим, що в будинку багато зайвих речей, та й ви не прихильник класти все на свої місця. Позбавлення від мотлоху, яке тільки захаращує ваш простір, дає потужний заряд позитивної енергії. Якщо це занадто радикальний метод, тоді можна здивувати близьких, навівши в будинку порядок, а непотрібні речі скласти в окремий ящик для вечірнього обговорення в колі сім'ї про подальшу необхідність старого будильника і стопки газет 2-річної давності.

7. Допоможіть кому-не будь.

Як приємно починати свій день з усвідомлення, що ти вже зробив щось добре, корисне і добре. Однозначно, день вже прожитий не дарма. Ви можете допомогти своїй дружині / чоловіку прокинутися в гарному настрої, дітям - прокинутися для нових пригод і радісних подій, підвезти сусіда до метро, ​​погодувати бродячого собаку і т.д.

8. Зарядка або йога.

Є прихильники і противники зарядки вранці, так що вирішувати вам, коли робити зарядку. Важливо її робити. Наше тіло потребує не меншому догляді, ніж наша одяг, аксесуари, з тією лише різницею, що нове тіло ми не купимо, а зіпсувати своє можемо дуже швидко (куріння, алкоголь, шкідлива їжа сприяють цьому). Ваше тіло має механізм зворотного зв'язку з вами, який називається "ендорфіни". Кожен раз, коли ви починаєте свій день з хорошого тренування, у вас буде прилив ендорфінів, а значить, і гарного настрою і самопочуття, який, як правило, триває до вечора. Йога допомагає привести не тільки тіло в порядок, але й розум. Якщо робити її регулярно, ви станете дуже спокійним, урівноваженим людиною з гнучким тілом і розумом.

9. Проведіть 5 хвилин в саду.

Присвятіть 5 хвилин свого ранкового часу спілкуванню з рослинами в саду або на балконі. Добре починати день з вдихання свіжого повітря, запаху квітів і відчувати вібрацію зеленої життя. Такий початок дня допомагає очистити ваш розум і розкрити почуття, ваше тіло занурюється в гармонію з навколишнім світом, що набагато краще, ніж занурення в потік проблем і переживань майбутнього дня.

10. Вибачте кого-не будь.

Прости і відпусти. Ранок дуже добре підходить для цього. Якщо ви вчора з кимось посварилися, сьогодні причина розбрату здається не такою вже важливою, і, замість того, щоб носити в собі образу і злість, будьте мудрішими, вибачте того людини. Так ви і собі полегшите душу і людина зробите день приємним. Не менш важливо прощати себе, не важливо, що ви зробили вчора, якщо ви дійсно надійшли погано, вибачитеся і вибачте самого себе, і пообіцяйте не повторити подібної помилки в майбутньому. На помилках вчаться, а не вішаються.

11. Подумайте про те, кого любите.

Це займе всього 5 хвилин, але любов - найважливіше в нашому житті. Про що думаєш, то і залучаєш в своє життя. Не привертайте проблеми, залучайте любов, навіть, якщо у вас немає половинки, у вас є батьки, друзі, кішка і т.д. Подумайте про них, посміхніться, подаруйте їм свою любов і тепло і з оптимізмом зустрічайте новий радісний день.

12. Зробіть каву або чай для вашого партнера.

Ранковий ритуал спільного чаї (кава) пиття допоможе вам не тільки підбадьоритися, але і почати свій день зі щасливої ​​усмішки партнера, неквапливою бесідою за чашкою вистигаючого напою. Це допомагає розставити правильні пріоритети в нашому житті і цінувати дари життя. Адже залицяння не закінчуються зі вступом у шлюб. Робіть один одному приємні дрібниці і життя засяє новими фарбами.

13. Напишіть лист подяки.

Ви можете не відправити його, просто напишіть його. У перший раз ви можете випробувати шок, незрозуміло кому і навіщо його писати. Але хіба не сумно усвідомлювати, що нам нікому сказати "спасибі"? Переступивши через свою нерішучість, ми можемо принести багато радості і світла іншим і зробити світ трохи добрішим. Напишіть маленьке лист з описом події, за яку ви вдячні. Це може бути подяку дружині за смачну вечерю, дитині за його веселі ігри та завзятий сміх, замовнику за його увагу і довіру, продавчині за її привітність і т.д. Таким чином, ви покажіть людям, що помічаєте все, що вони для вас роблять, цінуйте це, а також платите їм добром за добро.

14. Візьміть вихідний день.

Важливо відчувати, коли вам потрібен відпочинок або зміна діяльності, не варто йти на роботу, якщо ви втомилися, навіть якщо ви працюєте самі на себе. Усіх грошей ніколи не заробиш, а ось здоров'я підірвати можете, та ще й зірветеся на когось або зробите свою роботу неякісно. Візьміть вихідний і весь день присвятіть собі - помалюйте, сходіть з дітьми в парк, почитайте, сходіть в кіно або посидьте на самоті, поміркувавши про своє життя і плани на майбутнє, чи в правильному ви напрямку рухаєтеся, не перетворилася є життя в рутину.

15. Вивчіть нові слова на іноземній мові.

Щоранку вивчаються кілька слів або пропозицій і через рік ви зможете без праці порозумітися в іншій країні. Стимулом може служити поїздка закордон, яку ви давно плануєте, але переживаєте через незнання мови. Вам не потрібно знати граматику, але елементарні пропозиції і вас зрозуміють. Крім цього, це постійна тренування вашій пам'яті, що дуже корисно людям після 30-ти років. А ще ви можете здивувати близьких, блиснувши парою-трійкою фраз на іспанською або китайською, або приказкою на латині з перекладом на російську.

16. Уявіть, що ви прокинулися на Гаїті.

Яким би було ваше ранок, якби ви прокинулися на Гаїті, Гоа, Таїланді або Парижі. Якщо ви там були, то згадайте свої відчуття, оточуючі вас запахи, види з вашого вікна. Якщо ніколи не були, то дозвольте собі помріяти, пофантазувати. Пориньте в цей світ відчуттів, спогадів. Через 5 хвилин, повертаючись в ваш справжній день, ви будете почувати себе так, як ніби повернулися додому після довгої поїздки, що частково правда.

17. Коротка прогулянка.

Не лінуйтеся, встаньте на півгодини раніше. Якщо ви не займаєтеся бігом або зарядкою, хоча б дозвольте собі пройтися рано вранці навколо будинку або ж поставте машину подалі від офісу, що дозволить вам вранці і ввечері здійснювати 5-10 хвилинні піші прогулянки. Вдихніть свіжість повітря, огляньте околиці, пограйте з сусідським собакою, поспостерігайте за світанком, вслухайтеся в звуки природи. Коли ви повернетеся додому, ваш день буде зовсім іншим.

18. Наведіть порядок на робочому столі.

Почніть свій день з наведення порядку на робочому столі, протріть пил, приберіть все зайве і створіть робочу обстановку. Ви витратите всього пару хвилин, зате вони допоможуть вам налаштуватися на робочий лад, та й працювати приємніше в чистоті, коли всі на своїх місцях.

19. Співайте пісні.

Відмінна ідея співати в душі або в машині по дорозі на роботу. Не важливо, якщо ви не вмієте співати, просто дозвольте собі самовиражатися. Ви можете всього лише підспівувати або голосно співати в душі, важливо не зупиняти себе через страх бути почутим або отримати несхвалення з боку близьких. Запропонуйте їм теж самовиражатися - у співі, малюванні, танцях.

20. Афірмація або мотивація.

Ви можете починати свій день з позитивних фраз, наприклад, сьогодні вдалий день для угоди, у мене все вийде, тому що в мене гарний настрою, я щасливий і перебуваю в гармонії з собою і природою. Це може зайняти навіть менше, ніж 5 хвилин, і це потужний інструмент для направлення енергії. Хитрість полягає в тому, щоб продовжувати це, принаймні, кілька тижнів. Але перевага в тому, що цей захід є дуже потужним. Ви можете зробити установку на багатство, щоб кинути курити, схуднути, зустріти свою долю і т.д. Важливо, щоб це було позитивне твердження, і ви самі в це вірили, тоді успіх вам гарантовано.

21. Почистьте комп'ютер.

Позбавтеся від старих повідомлень, журналів чи непотрібних файлів, що залишилися - розкладіть по теках. Приведіть у порядок свій комп'ютер і робочий стіл на комп'ютері. Не перетворюйте в хом'яка, який тягне все в свою нірку. Замість того, щоб купувати новий жорсткий і витрачати години на пошук потрібного документа або пісні, займіться чищенням комп'ютера. Якщо ви не відкривали файл більше року, то навряд чи ви відкриєте його в найближчі 5 років. Якщо інформація дійсно може коли-не будь стати в нагоді, запишіть її на диск і звільніть місце на комп'ютері. Економте ваш час і зусилля.

22. Зустрічайте схід сонця.

Так багато заряду енергії ви отримаєте, просто спостерігаючи за сходом сонця. Усвідомлення, що ви частина природи, частина величезного космічного процесу, додає відповідальності у ваше життя. Ви заряджаєтесь енергією і вирішуєте, як використовувати її сьогодні. До того ж, вставши раніше, у вас є кілька вільних годин, які ви можете присвятити себе, свою родину чи творчості.

23. Сфотографуйте себе.

Спочатку це буде малоприємним заняттям. Ну що чудового в тому, що ви бачите себе заспаного з скуйовдженої зачіскою? Але, виявляється, це дуже корисно. Чи не сам процес фотографування себе щоранку, а процес прийняття себе такого, як ти є - без косметики, без натягнутою посмішки. Якщо ви будете досить сміливі, щоб робити це щодня, то вам дуже швидко набридне вставати в поганому настрої, ви все більше будете радіти кожному дню, ранковому сонцю, своєму зображенню на фото.

24. Скасуйте одну задачу.

Одну задачу з безлічі, які заплановані на сьогодні, скасуйте. Це дасть вам трохи часу на щось інше, приємне. Наприклад, сьогодні запланований похід за покупками, ви можете попросити чоловіка / дружину заїхати в магазин, замовити доставку продуктів додому, сходити завтра, а це час присвятити собі чи творчості. Це дасть вам таке необхідне відчуття свободи і гнучкості.

25. Загартовування або холодний душ.

Це дасть вам величезний заряд енергії та бадьорості, якої вистачить на цілий день. Ви не тільки повністю прокинетеся, але і заряд енергії. А якщо будете робити це регулярно, то вашому здоров'ю і бадьорості позаздрить будь. Загартовуйтесь на здоров'я!

Намагайтеся не потонути в рутині, робіть своє життя різноманітніше, цікавіше, яскравіше!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Василь
Василь@vasyl215

Просто щаслива людина.

230Прочитань
3Автори
7Читачі
На Друкарні з 2 серпня

Більше від автора

  • Як Хвилина Щирості Змінює Життя.

    Сила слова і значення людської взаємодії. Як маленькі моменти щирості можуть вплинути на наше життя і життя інших людей?

    Теми цього довгочиту:

    Життя
  • Сила кожного дня.

    Що приховує в собі кожен новий день? Як перетворити звичайне життя на неймовірну пригоду? Відповіді на ці питання ти знайдеш у цьому тексті.

    Теми цього довгочиту:

    Життя

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається