5 невеличких міст України, які набагато старші за московію

Вітаю. Сьогодні я вирішив трохи поглибитися в історичну математику. Мені стало надзвичайно цікаво, які прості містечка України були засновані ще до виникнення на болотах першого поселення.

Як всі розуміють, в списку не будуть великі міста типу Києва, Львова і так далі. Я постарався підібрати містечка до 50 тисяч жителів. Буде достатньо. Нагадаю, москва була заснована в 1147 році

Це буде просто нагадування про міста України, а не їхня історія. Зізнаюся, мені до вподоби вигадувати різні форми описання про москву, і те, що це непорозуміння виникло тоді, коли на території нашої рідної України бурлило та розвивалося життя.

Васильків (приблизно 33 тисячі жителів) - невеличке місто в Обухівському районі, Київської області. Сучасне, прогресивне місто було засноване в рік Хрещення Київської Русі в 988 році. На росії, в районі московитських боліт ще півтора століття жаби квакатимуть.

Парк Венеція, Васильків: інформація, фото, відгуки
Васильків

Буськ (приблизно 8600 чоловік) - крихітне місто в Золочівському районі, Львівської області. Мальовничий куточок на Заході України в 1097 році. Як нескладно здогадатися, в Буські люди вже спокійно розвивали торгівлю з багатьма народами Європи, а москва все ще залишається у вигляді одного великого болота.

Буськ — Вікіпедія
Буськ

Вишгород (приблизно 23 тисячі чоловік) - прекрасне місто, яке є центром Вишгородського району, Київської області. Вперше про Вишгород згадується в далекому 946 році нашої ери. В цей час не те, що моцкви не було, тоді по території нашого тупого сусіда зі Сходу максимум стрибали кочівники на конях.

Місто Вишгород, Київська область - тури, фото, карта, відгуки, гіди
Вишгород

Канів (населення 25 700 чоловік) - надзвичайно гарне місто, яке має велику та насичену історію, починаючи з 1078 року. Воно знаходиться на Півночі Черкаської області. Часто саме Канів ставав центральним містом для великих та важливих подій, зокрема хотілося згадати про постійні походи козаків до Канівського монастиря перед боями. В рік заснування поселення, на росії можна було спостерігати, хіба що чергового дикуна, який полює на жаб.

Канів — Навігатор Україна
Канів

Малин (приблизно 28 тисяч чоловік) - мальовниче місто в Житомирській області. Справжнє-місто старожил, про яке згадується в далекому 891 році. Нескладно уявити, що тоді було на болотах на Сході в такі часи. Малин досить швидко став прогресивним та важливим містом в межах Київської Русі.

Малин буде з новим генеральним планом | Офіційна сторінка Малинської  міської ради
Малин
Які ще міста ви можете додати до цього списку?
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

18.2KПрочитань
3Автори
148Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (6)

Прикольні містечка, але погано що в нас мало хто розвиває локальні історію)

Вам також сподобається