7 цікавих фактів про Швейцарію

Чим цікава Швейцарія, як країна, і як держава? Швейцарська держава цікава не тільки своїми точними годинниками, справжнім гірким шоколадом, дорогим сиром та складними ножами, але і багатьма іншими речами. Саме Швейцарська держава поки що єдина держава на планеті, яка носить статус конфедерації. Швейцарія особлива тим, що населення усіх її міст не перевищує одного мільйона.

Швейцарські краєвиди

Факт 1. Будь-який чоловік в Швейцарії зберігає по праву особисту вогнепальну зброю, яку він заслужив ще під час того, коли ніс свій військовий обов’язок перед своєю рідною державою. Дане право громадянин отримує після кінцевої демобілізації з військової служби.

Факт 2. Один швейцарський ювелір зробив кільце, котре в підсумку склало суму близько $68 мільйонів. Воно було зроблено повністю з алмазу.

Факт 3. Головна захисна стратегія Швейцарської держави полягає в тому, щоб обірвати будь-яку спробу доступу до країни, при цьому зруйнувавши абсолютно всі залізничні мости, транспортні з’єднання, дороги та мости. Існує близько 3 000 заздалегідь підготовлених місць в нинішній час, які будуть підірвані в одну мить, якщо ворог наважиться напасти на незалежну державу.

Факт 4. Будь-яка група громадян в Швейцарії може спокійно оскаржити будь-який прийнятий закон, котрий заздалегідь прийнятий парламентом. Для подібного вето необхідно зібрати не менше 50 000 підписів протягом 100 днів. Зрештою, виборці проводять Всенародне голосування, яке приймає кінцеве рішення залишати закон у силі чи повністю його відхилити.

Факт 5. Свій світовий нейтралітет Швейцарія об’явила під час Другої світової війни. В кінцевому рахунку більшість людей здали на довгострокове зберігання зароблені чесною працею гроші. Існував один певний нюанс, коли вкладник грошей помирав, рідня була повністю позбавлена доступу до вкладених коштів. Зрештою, швейцарські фонди та державні банки продовжували виплачувати їм проценти.

Факт 6.  В Швейцарській державі немає єдиної голови або президента. Державою, в кінцевому підсумку, достойно правлять сім членів виконавчої ради. Дані громадяни служать в якості колективного голови.

Факт 7. В Швейцарії існує одна оригінальна партія, яка у своїй політиці дотримується напрямку проти використання програмного забезпечення PowerPoint в багатьох професіональних презентаціях. Носить вона наступну назву – «Anti-PowerPoint Party» (APPP).

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Денис Широкопояс
Денис Широкопояс@shyrokopoyas

1.8KПрочитань
30Автори
13Читачі
На Друкарні з 2 жовтня

Більше від автора

  • Повернися мить...

    Із особистого щоденника за 10 червня 2014 року

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • Не будь байдужим

    Я сидів на барі, та розмірковував про життя. Саме через це мене прозвали Філософом – я завжди дуже багато розмірковував про життя.

    Теми цього довгочиту:

    Розповідь

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається