Ак'яр (Севастополь). Пам'ятний знак 10-річчя ВМС України

Ділюсь дописом мого товариша з Криму, історика і автора каналу Rawr Says, а також раджу чи закликаю про поширення цього зображення, присвяченого памʼятному знаку ВМС України.

»» На жаль, у 2014 році він був зруйнований окупантами. Фото залишилося не так багато, то ж я замовив малюнок, і авторка чудово впоралася.

Я вже писав про репрезентацію Ак'яра (там до речі можна побачити референс до цього малюнка), і це одна з моїх спроб щось зробити на цю тему. У місті історично можна спертися лише на античну та середньовічну спадщину Херсонеса (але це все ж інше, історичне, місто), на українізацію флоту у 1917-1918 роках та на історію ВМСУ останніх тридцяти років.

Бо, на жаль, від доросійського Ак'яра нічого не залишилося, а шукати українські сліди у російському періоді міста доволі складно. Іноді це переходить всі межі адекватності: матроси Кішка і Шевченко безперечно українці, але виставляти українцем Нахімова, бо можливо він нащадок українського роду Нахимовських – це вже дурка.

• Це допис мого товариша, автора каналу Rawr says, підписатись на канал про український Крим сповнений автентичною історією можна тут: https://t.me/rawr_says

Малюнок авторства нашої коліжанки Анастасії, замовити в неї малюнок можна тут: https://www.instagram.com/hroza_stepova

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Qırım blog
Qırım blog@qirim

Про Крим і його корінні народи

1.7KПрочитань
2Автори
33Читачі
Підтримати
На Друкарні з 8 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається