Авдіївський відтинок. Огляд за 10-11 жовтня

Автор: Tatarigami_UA

Останніми днями Авдіївка, важливий населений пункт поблизу Донецька, перетворилася на гарячу точку на лінії фронту. Це короткий звіт для огляду останніх подій, які відбулися в період з 10 по 11 жовтня.

https://www.facebook.com/brygada.TrO.Poltava/videos/298928019599988/ https://t.me/marmuletik_life/15766 https://t.me/BUAR110ombr/127
Авдіївка

10 жовтня російські війська розпочали наземний наступ з Красногорівки та Водяного з метою оточення Авдіївки. Цей наступ характеризувався незвичним використанням бронетехніки. Якщо брати їхнє попереднє небажання до широкомасштабних бронетанкових атак.

Зображення
Красногорівка (північно-зах. фланг)

Значна кількість танків, БМП і БТРів свідчить про наміри російських військ провести швидкий і нищівний наступ у фланг і тил. Вони використовували артилерію, повітряну підтримку та свої бронетанкові підрозділи для придушення, оточення, а іноді і захоплення українських позицій.

Зображення
Водяне (південний фланг)

З усім тим, просування російських військ сповільнилося. Попри те, що вони досягли північно-східних околиць Степового (тилового району Авдіївки), росіяни зіткнулися з мінними полями, протитанковими засобами та артилерійським вогнем, що призвело до значних втрат і завадило їм розвинути свій початковий успіх.

Зображення
Район Степового

За нашими найскромнішими підрахунками, російська сторона втратила щонайменше 36 одиниць техніки, які включають покинуті, пошкоджені або знищені машини. Ці втрати переважно складаються з БМП, БТРів, танків різних конфігурацій та транспортних засобів.

Наразі передчасно говорити про те, чи досягнуть російські війська значних успіхів найближчими днями, зважаючи на складну ситуацію для обох сторін. Однак вже зараз зрозуміло, що штурм виявився дуже “дорогим” для нападників.

Зображення
Окупована Василівка (свіжі сліди від пожеж)

Ми робимо висновок, що наші попередні занепокоєння щодо російських резервів були виправдані, оскільки вони змогли виділити ресурси для цієї операції, всупереч паралельним операціям в Куп'янську та на півдні. Однак, їхні наступальні можливості все ще залишаються обмеженими

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
77Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається