Batman The Animated Series (1992-99). Куленепробивний акробат на сторожі Готема

Дивний серіял, полишив якісь непевні враження... з одного боку: класна мальовка в перших сезонах, класна анімація, звук, музика, озвучка. Достоту отримував просто естетичне задоволення від перших сезонів, від споглядання дрібних деталів в кадрі, які автори вирішили внести, без огляду на те, що деталі ці з'являються буквально на пару сек, але потім щось трапилося, останні два сезони, які називаються вже The New Batman Adventures -- це інша тема, таке відчуття, що команді врізали бюджет, позаяк мальовка стала простіша, багато персонажів переробили, наприклад комісара і Джокера, стиль втратив деталізацію, і, до речі, опенінг, який мінявся від 1-го сезону, в останніх двох повернувся до першосезонного.

Також не зрозумілий підхід до сюжету серій зокрема, і серіялу загалом, бо сюжет подається абсолютно без пояснень! Якщо ти не знаєш передісторію, то це твої проблеми) по-перше, не було жадного вступу до ключових, не кажучи вже про другорядних, персонажів, хто такий Бетмен? Невідомо. Появу Джокера сприйняли як щось звичне, але глядач хіба знає хто це? і так з рештою -- ніяких передмов, ось вам новий герой, ось вам новий антигерой, робіть з ними що хочете.

Абсолютно смішно виглядає тема з вогнепальною зброєю, це повний треш і мем! За весь серіял, а це десь 100 серій -- в Бетмена і його союзників не влучили ЖОДНОГО разу... це при тому, що стріляли з усього, з чого тіки можна і не можна: кулемети, автомати, пістолети, гвинтівки. Для ухиляння від куль Бетмен не користувався якимись надздібностями, як той Нео, прост... акробатика))))

Арсенал Бетмена вкрай бідний, він постійно використовує три речі: мінігарпун, бет-сюрікен і кульки з газом, дуже рідко з його пояса з'являється щось іще. Прецінь він мільярдер, винахідник, чом би йому як, не знаю, інспектору Гаджетові, або Джеймсу Бондові, не запакуватьсі всіляким стафом, щоб і від куль захищатись, і від усього побіжного?! Незбагненно.

Історія з Робіном то окрема тема. Спочатку в ролі Робіна був якийсь студент, окей, він бував з Бетменом не надто часто, але такий тандем зрозумілий. В остатніх сезонах Робіном стає хлопчик років 10-12, а попередній Робін перетворюється на Яструба, ще одного супергероя зі своєю штаб-квартирою у багатоповерховому будинкові, з хай-ендовим мотоциклом. Звідки у екс-Робіна стіки грошей на такий інтер'єр: незбагненна загадка)) ну і, знов ж таки, в нього немає якихось суперздібностей, це, так би мовити, “Бетмен на мінімалках”. Так ось, щодо нового 10-річного Робіна, мене це здивувало, оскільки він нарівно з Бетменом бере участь в боротьбі із криміналом, тобто дубасить 2-метрових озброєних до зубів здорованів, стрибає як м'ячик під кулями, літає як той Спайдермен на гарпуні по місту... Добре, може він і справді такий вправний, але чи це відповідально з боку Бетмена: брати дитину на такі завдання? Це ж не якась дрімуча античність, коли 14-літні вели армії в бій і самі рубали голови? Він що, спартанець?

Аркем -- в'язниця-лікарня для конче небезпечних злодіїв, а ще, це мем, бо в кожній серії черговий злодій потрапляє до цього Аркема, а в наступній серії він вже на волі... як це? Судячи по сюжетам, вони тікають із цієї в'язниці, а не виходять по амністії) тобто це як в Фінляндії, чи Швейцарії, де в'язниці не огороджені парканом, а втеча не вважається злочином?))

Серії не пов'язані генеральним сюжетом, чому я був дуже здивований, бо ж маємо комікс... не повиривані сторінки з коміксу, а цільний комікс. Цілком нормально в одному епізоді показати події поточного року, а затим 10 років по тому, а в наступній серії навіть не пригадати про минуле.

У наприкінечних сезонах об'явилися персонажі з надприродними здібностями, приміром жінка-блискавка чи Супервумен. Се теж дивно, як вони вписуються в раціональний, науковий контекст історії? Тут герої і злодії послуговуються виключно силою власних м'язів і мізків. Втім і до цього були незвичні персонажі, типу Глиномена, який вміє трансформувати своє тіло, але ці, новітні, здається, взагалі з чужих коміксових всесвітів.

🌟3\10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іво Сайвс
Іво Сайвс@ivo_sives

I run with scissors

589Прочитань
4Автори
8Читачі
Підтримати
На Друкарні з 1 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається