Червопис 2023. 4 - Танці

– Всім зберігати спокій – це пограбування! – пролунало зненацька опівночі і в ту ж мить закритий паб "Шалений медоїд" поринув у тишу. 

Ніхто з присутніх звісно не очікував такого під час проведення зловісного ритуалу – а то були культисти, тож очікувати на раптове прибуття чогось мерзотного для них було справою звичною і буденною.  

Це приміщення орендували на всю ніч разом з барменом і кухарем, але ці щуряки збігли, заледве побачивши зброю. В усіх п'ятьох грабіжників на обличчях було щось сороміцьке, схоже на жіночі колготки, зате при собі вони мали пістолети, які тепер слідували за особами у чорних балахонах.  

– Руки і ритуальні ножі вгору! – звелів ватажок банди. – Дідько, це ж кров… ну добре, зливайте все з ритуальних чаш і пхайте їх в мішок. Дорогоцінності теж. 

Культисти озирались, перевіряючи чи не вирішив хтось інший схопити ритуального ножа і провести позаплановий, але дуже почесний обряд жертвоприношення за участю хоча б одного грабіжника. Але чули лише тонкий передзвін дорогоцінних чаш. 

– На біса ви сюди припхались? Ви хоч знаєте, кому ми служимо? – не витримав культист, що оберігав книгу пророцтв. 

– А хто це в нас тут такий сміливий, га? – здається, ватажок навіть зрадів. – Зніми-но маску, невдахо! 

– Сам зніми! – огризався культист.

– Так, стоп… Роберте, це ти? – тепер до розмови прислухались також і інші. 

– Джейкоб?

– Ти ж казав матері, що поїхав на озеро рибалити, брехло ти таке!  

Роберт збирався відповісти на звинувачення, але наступної миті Джейкоб схопився за горло, захрипів і раптом впав на підлогу без свідомості. Невідомо що саме налякало його товаришів більше: падіння їхнього ватажка чи жіночий голос, що співоче промовив:

– У вас була лише одна задача – палити свічки і муркотіти пісні мені на вухо, щоб я залишалась в трансі якомога довше…

З-за спин культистів вийшло мале й худе дівчисько, яке зблизька все ж виявилось молодою жінкою. В неї не було маски, проте її руки і обличчя прикрашало безліч чорних символів, між якими мерехтіли крихітні фіолетові блискітки. 

– От бісова дівка! – нечемно висловився інший грабіжник і чомусь впав, висолопивши язика. 

– Можна просто Шедо, дякую.

Пролунав гучний постріл – це третій з них намагався зробити в жінці зайвий отвір. Шедо зі сміхом відскочила убік і вже не залишалась на місці: вона швидко рухалась по кімнаті, наче та кішка ганяла дурненьких мишенят. Одночасно це нагадувало і танок, і диригування, адже кожен вправний жест був спрямований на дієвий результат. 

Вона покінчила майже з усіма, крім останнього: знайшов час випити, ти бач, всівся біля барної стійки і вчепився у пляшку. Навіть обличчя не ховав. 

Шедо простягнула руку в його бік і повернула у повітрі, немов дійсно копирсалась у нутрощах. 

І… нічого.

Він з подивом озирнувся на неї. Вона з ще більшим подивом витріщалась на нього. 

– Ти що – бачиш мене? – не надто впевнено запитав грабіжник. 

– Що за дурні питання, – обурилась Шедо. – Взагалі-то я тебе тут знешкоджую. 

– Сумніваюсь, – він подивився на руку і покрутив перстень. – Дивно. Дуже дивно. Ти не маєш мене бачити. 

Шедо напружилась, простягнула руку і знову спробувала хоч трохи копирсатись дистанційно. Знову марно – вона була геть безсила. Таке з нею трапилось вперше – і звісно ж на очах у колег, авжеж. 

Ганьба без свідків – то сором на вітер.

– Нікуди не йди, я на хвилинку, – звеліла Шедо грабіжнику і попрямувала до культистів. – Роббі, дай-но мені книгу пророцтв, швиденько, ну…

Але варто їй було озирнутись, як шостий грабіжник зник, наче його ніколи й не було. 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
DC
Dead Cake@deadcake

67Прочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 14 січня

Більше від автора

  • Червопис 2023. 11 – Погляд

    Дім поводив себе на диво тихо. Якби чудовисько, що прикидалось ним, могло хворіти, Сем би неодмінно запідозрила застуду, але такого з ним не траплялось ніколи. Сем здригнулась від думки про можливе лікування надприродної істоти самотужки.

    Теми цього довгочиту:

    Червопис
  • Червопис 2023. 10 - Відлік

    Уявити лишень: весь цей світ – її сховок. Байдуже, що холодний і темний – наступної миті навколо неї обертаються величні гори і глибокі океани, визирають із пустки і ховаються знов.

    Теми цього довгочиту:

    Червопис
  • Червопис 2023. 9 - Брехня

    Далечінь мала багато назв, але офіційною була лише одна – Блекхем. Місцина, що захована серед боліт і чудернацьких отруйних рослин, тихий закуток для утікачів і грішників, розташований на краю мапи; містечко тим не менш активно розвивалося.

    Теми цього довгочиту:

    Червопис

Вам також сподобається

  • Пігулка

    Я ємоційний інвалід як Сіндзі. Рєй була моєю вайфу, бо Аска—це вибір емоційно незрілих людей. Я зрозумів сенс Євангеліону, бо Асано Ініо завжди казав мені "На добраніч, Пунпун".

    Теми цього довгочиту:

    Проза

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Пігулка

    Я ємоційний інвалід як Сіндзі. Рєй була моєю вайфу, бо Аска—це вибір емоційно незрілих людей. Я зрозумів сенс Євангеліону, бо Асано Ініо завжди казав мені "На добраніч, Пунпун".

    Теми цього довгочиту:

    Проза