Чому у дружин та сімей військових підвищується рівень тривожності?

Війна в Україні ,кожен день приносить в наше з вами життя нові виклики. Наш організм, за період часу котрий іде війна, уже пристосувався до деяких стресових ситуацій. Да ми втомлені ,але не скорені однозначно. Особливу увагу хочу звернути на дружин і сім’ї наших військовослужбовців ,котрим окрім того що доводиться працювати, доглядати дітей і стареньких батьків, їм потрібно також і підтримувати своїх чоловіків та дітей. Як мама та дружина військовослужбовців не на словах ,а на своєму досвіді хочу сказати ,що це є пріоритетом та ще однією із наших жіночих професій: підтримувати, чекати любих нашому серцю людей. У таких людей особливо виражена ,,тривожність”.

Дружини військовослужбовців, особливо ті, хто переживає військові операції або тривалі віддалені розміщення, можуть дізнатися про тривожність через відчуття відокремлення від своїх близьких. Страх за безпеку свого партнера та загальну нестабільність. І тому дуже важливо таким людям об’єднуватися разом , щоб не заганяти себе в глухий кут- де ти сам на сам залишаєшся із тривогою та страхом. Да не всі можуть розуміти такий стан, бо на жаль у декого не має такту співпраці із такими людьми. І чого там гріха таїти у декого виникає заздрість типу: ,,Її чоловік воює має купу грошей, а вона тут жертву із себе корчить”.

Ось кілька способів, які можуть допомогти знизити рівень тривожності у дружин та сімей військових:

  1. Розмовляйте про свої відчуття: Важливо відкрито спілкуватися зі своїм партнером про свої тривоги та страхи. Підтримка та розуміння можуть допомогти зняти частину навантаження.

  2. Пошук підтримки: Звернення до психологічної підтримки або участь у групах підтримки для дружин військових може бути корисним. Це дасть можливість спілкуватися з іншими, хто проходить подібний досвід.

  3. Не залипайте на сайтах новин та різних форумів, лише живе спілкування дасть вам можливість, та не дасть впасти вам у відчай. Більше довіряйте тому що бачите і можете відчуть, а не тому що пишуть різні видання.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Г
Галина@Gala_lubomira

психолог-консультант.

611Прочитань
2Автори
5Читачі
На Друкарні з 19 травня

Більше від автора

  • ?????

    В країні третій рік війни. Що він принесе багатьом українцям? Що відбуватиметься на політичній та економічній арені ? Та чи можливий переломний хід у військових діях, у цьому році?

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається