Економічна криза 1873-1896 років

Економічна криза 1873-1896 років, також відома як Довга депресія, почалася з фінансової паніки 1873 року і тривала понад два десятиліття, впливаючи на економіки багатьох країн. Вона виникла після стрімкого економічного зростання, яке супроводжувалося спекуляціями і надмірними інвестиціями в залізниці та інші інфраструктурні проекти. Коли економічні умови змінилися, це призвело до масових банкрутств та фінансових втрат.

Panic Series (Pt. VII) - 1873 — Investor Amnesia

Причини кризи

Криза почалася з краху Віденської фондової біржі у травні 1873 року, який спричинив ланцюгову реакцію в банківському секторі і на фондових ринках Європи та США. Значною мірою на це вплинуло перенасичення ринку, зниження цін на сільськогосподарську продукцію та нерівномірний розвиток індустріальних секторів.

The 1873 Banking Crisis

Приклади компаній, що збанкрутували

Одним з яскравих прикладів впливу кризи є компанія Jay Cooke & Company, одна з найбільших інвестиційних банківських фірм США, яка збанкрутувала у вересні 1873 року. Це банкрутство спричинило паніку на Уолл-стріт і привело до тимчасового закриття Нью-Йоркської фондової біржі. Інша компанія, Northern Pacific Railway, також зазнала значних втрат і змушена була припинити свою діяльність, що додатково дестабілізувало економіку.

Президент Нью-Йоркської фондової біржі оголосив про призупинення діяльності компанії Jay Cooke and Co.

Хід подій

Криза призвела до тривалого зниження цін на сировинні товари та промислову продукцію, що спричинило дефляцію. Уряди багатьох країн відмовилися від біметалізму та перейшли до золотого стандарту, щоб стабілізувати свої економіки. Цей період також характеризувався значним безробіттям і зниженням рівня життя для робітників, що призвело до соціальних і політичних напружень.

Кількість збанкрутілих компаній за роками

Реакція світу

Уряди та центральні банки в різних країнах намагалися вжити різних заходів для пом'якшення наслідків кризи. У Німеччині, наприклад, була проведена масштабна реорганізація банківської системи. У США уряд прийняв кілька законів, спрямованих на регулювання залізничних компаній і банків, а також розпочав програми громадських робіт для створення робочих місць.

Великобританія і Франція також вжили заходів для стабілізації своїх фінансових систем і підтримки сільського господарства. У цілому, криза підштовхнула країни до більшої економічної інтеграції та координації політики на міжнародному рівні.

Висновок

Довга депресія 1873-1896 років мала глибокий вплив на світову економіку, спричинивши значні зміни в економічних політиках і структурах багатьох країн. Вона підкреслила важливість фінансового регулювання і міжнародної співпраці для подолання глобальних економічних викликів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Herby Irons
Herby Irons@herbyirons

48Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Тюльпанова бульбашка

    Тюльпаноманія, або як тюльпани призвели до фінансового краху

    Теми цього довгочиту:

    Криза
  • Project 4.1

    Як ядерне випробування Castle Bravo змінило життя на Маршаллових островах

    Теми цього довгочиту:

    Сша
  • U-2

    Літак-шпигун U-2 та інцидент пов'язаний з ним

    Теми цього довгочиту:

    Літаки

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається