Фріланс і самотність

Самотня фрілансерка
Самотня фрілансерка

Коли ти фрілансер(ка), глибоко в душі ти завжди самотній, навіть якщо маєш родину, друзів і непогані замовлення з гарних компаній. Проблема в тому, що про цю твою роботу тупо немає з ким поговорити і порадитися.

Рідні та друзі нічого в цьому не розуміють, більш того, вони часто скептичні, коли вкладаєш час у щось тимчасово неприбуткове (навчання, сертифікати, софт), або коли у тебе вигорання і ти виконуєш невеликий проект 2 тижні.

Замовники - це не ті люди, з ким можеш поділитися слабкостями і сумнівами.

Онлайн-курси, книги та ютуб-лекції не допомагають заповнити порожнечу, оскільки лише дають інформацію, не даючи фідбек. Писати коментарі цікавим блогерам, сподіваючись на відповідь… ну таке..) Писати свій блог (наприклад, на ЛінкедІн), який ніхто не читає і не коментує, - теж невелика розрада.

Професійні консультації чи коучинг-сесії - це напевно крайність, на випадок коли зовсім заплутався, куди рухатись далі.

Хочеться лайтовості і розуміння. Як ніби ти зустрів старих друзів чи колег, які тебе давно знають і люблять, і ви можете поспілкуватися про все на світі.

Фрілансер

Тому ця відсутність спілкування на цікаві теми (різні професійні напрямки, саморозвиток) спричиняє у голові вакуум і поступову деградацію, від якої стає страшно. Ти тупо штампуєш свою роботу, виходячи прогулятися на самоті, щоб трохи прийти в себе, згадати себе і побути собою. Людиною, яка має класний досвід, цікаві ідеї і якісь приємні відгуки від попередніх замовників. Яка колись мала чудовий потенціал і перспективи. А не амебною домосідкою, яка чистить котячий лоток, готує, прибирає і часто сидить за компом, займаючись чимось нецікавим для “нормальних” людей, які ходять на “нормальну” роботу, отримуючи майже мінімалку.

Як ви боретеся з самотністю серед людей?

P.S.: Я відчуваю, що мені б варто зробити невеликий сайтик-портфоліо про свої скіли, досвід і досягнення, щоб мати цікавіші замовлення, але боюсь що занурення в себе ще сильніше збільшить цю прірву між мною і людьми.

P.P.S.: Підтримати авторку кавою: https://send.monobank.ua/jar/3eTZz5eW6y

Фрілансерка
Фрілансерка
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Lucy Ko
Lucy Ko@Lucyko

Фрілансерка, люблю мистецтво.

12.8KПрочитань
19Автори
21Читачі
На Друкарні з 16 грудня

Більше від автора

  • Як цифровий детокс може покращити ваше життя

    Смартфони, планшети, комп'ютери і соціальні мережі стали постійними супутниками нашого часу. Але чи замислювались ви коли-небудь, як це впливає на ваше здоров'я і благополуччя?

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток
  • Розумні звички: як 15 хвилин на день можуть покращити ваше життя

    Кожен з нас прагне покращити своє життя, зробити його більш продуктивним та гармонійним. Але як це досягти, не витрачаючи багато часу? Відповідь може бути у простій, але надзвичайно ефективній техніці, яку використовує засновник

    Теми цього довгочиту:

    Продуктивність
  • Які риси притаманні впевненій людині?

    Привіт! Нещодавно я проходила співбесіду, і, прослухавши запис свого голосу, виявила, що говорю жахливо невпевнено, навіть маючи цікавий досвід і гарне портфоліо. З вами таке буває? Я навіть розізлилась на себе!

    Теми цього довгочиту:

    Впевненість В Собі

Вам також сподобається

Коментарі (9)

Знайомі відчуття. Працюючи фрілансером, та пишучи тексти, за 3 роки я тупо вигорів. Півроку назад мене заблокували на біржі. Тепер я у вільному плаванні. Все ніяк не зберуся написати повноцінну книгу.

Вам також сподобається