Гроші насправді вирішують лише

Гроші насправді вирішують лише одну нашу можливість – гарно провести час

Гроші. Як би солодко не звучало це слово, за них не можна купити все. Ну чи абсолютно все. За гроші можна купити кефір або, скажімо, пляшку мінеральної води. За гроші не можна купити таланту. За гроші можна купити статус, але не можна купити внутрішній стан самого себе, внутрішній стан душі. За гроші можна купити рейтинг, але не можна купити справжню популярність. Щоб були гроші, треба щось робити... а щоб щось робити, потрібні гроші. Замкнене коло, вам не здається?

І вибратися з нього не так просто. Найгарніша річ полягає в тому, щоб отримувати гроші за те, що ти щось робиш, і те, що ти робиш тобі насправді подобається. Не знаю, наскільки сильним треба бути самому собі, щоб Бог тебе помітив і вдихнув божу іскру, і дарував талант навіки.

Час. Його рівно стільки у нас, наскільки ми не хочемо упускати своїх можливостей. Він завжди в нас у запасі з надлишком, якщо ми не розтратили його на нікчемні речі: тупий перегляд стрічки у соцмережах, тупий перегляд телепрограм, тупий час з пляшкою або тупе високомудрування, яке, як відомо, ні до чого не призводить... якщо, тільки до суперечок, дебатів, у яких не завжди народжується істина.

Істина. Істина завжди у нас самих. Ми самі вирішуємо, що є істинним для нас, а що не є істинним. Навіть якщо ми забуваємося, або самообманюємося ми все одно дотримуємося тієї думки, що це є істинним для нас. Один мій друг казав, що той, хто бреше, з тим можна мати справу. Не знаю, наскільки це вірно... чому неправильно в такому разі: що той, хто говорить правду, з тим теж можна мати справу? Думаю, другий варіант більш логічний.

Дорогі речі. Не знаю, скільки вони можуть подарувати радості людині... але свободи, і справжнього щастя за них не купиш. Щастя завжди криється у простих речах – наприклад, у спілкуванні, в обіймах, у поцілунках... у тому, що не матеріально, але змушує битися наше серце швидше.

Щастя. Щастя криється в адреналіні, який ми отримуємо від того, що справджуються наші бажання. Якщо справджуються наші найпотаємніші бажання, ми можемо впевнено сказати, що недаремно народилися на світ.

Гроші – це така сама відповідальність, як і свобода. Гроші – це не все. Це навіть не свобода. Гроші - це можливості, які ми або використовуємо, або даємо можливість нашим можливостям вирости з часом, якщо вміємо правильно ними розпоряджатися.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Денис Широкопояс
Денис Широкопояс@shyrokopoyas

1.8KПрочитань
30Автори
13Читачі
На Друкарні з 2 жовтня

Більше від автора

  • Повернися мить...

    Із особистого щоденника за 10 червня 2014 року

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • 7 цікавих фактів про Швейцарію

    Чим цікава Швейцарія, як країна, і як держава? Швейцарська держава цікава не тільки своїми точними годинниками, справжнім гірким шоколадом, дорогим сиром та складними ножами, але і багатьма іншими речами.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве
  • Не будь байдужим

    Я сидів на барі, та розмірковував про життя. Саме через це мене прозвали Філософом – я завжди дуже багато розмірковував про життя.

    Теми цього довгочиту:

    Розповідь

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається