Ізраїльскі, Сінгапурські F-16 (Sufa / Storm)

Переклад треду від @blocksixtynine - Abd

Storm або סוּפָה (Суфа) на івриті, як називають ізраїльські F-16I, є унікальним експортним варіантом F-16, пристосованим для задоволення оборонних потреб Ізраїлю, але чи знали ви, що майже за 5 000 миль звідси є 20 набагато менш відомих, але практично ідентичних F-16D, які належать Сінгапуру?

Image

Замовлений приблизно в той же час, що і F-16I, з використанням ідентичних елементів модернізації - завдяки дуже тісному оборонному партнерству між Сінгапуром та Ізраїлем, яке зберігається і донині, Королівські Повітряні Сили Сингапуру змогли придбати цей вузькоспеціалізований двомісний варіант, який пропонував можливості далеко за межі базового рівня в середині 2000-х років, а в деяких аспектах навіть сьогодні.

Офіційно Сінгапур ніколи не визнавав цього, що цілком відповідає його політиці, але я не думаю, що він повинен це робити. Ці 20 літаків дуже схожі на F-16I. Комплекси радіоелектронної боротьби Elisra, інфрачервоні приймачі попередження про пуски ракет навколо фюзеляжу, ракети Python 4/5, що використовуються в поєднанні з дисплеями на шоломі DASH (до недавнього часу), а також повний спектр можливостей LANTIRN в комплекті з WAR HUD - те, чого насправді немає у F-16I.

Image

Ця модернізація стала невеликою зміною в порівнянні з існуючим флотом ВПС, який налічує 40 дуже потужних літаків Block 52, що були модернізовані ізраїльтянами, але не настільки кардинально, як попередні. Їх конфігурація, незважаючи на модернізацію, здебільшого досить стандартна.

Image

Варто зазначити, що Сінгапур наразі модернізує свій парк F-16 до новітнього стандарту F-16V або F-16CU/DU/+, але 20 літаків D+ (якщо не весь парк) збережуть свої ізраїльські модифікації, за винятком шоломів DASH, які будуть, замінені на JHMCS I. Основні компоненти модернізації включають радар APG-83 AESA, дисплеї в кабіні, новий комп’ютер, даталінк Link-16, а також повну структурну реконструкцію, відому як SLEP.

Image

Все це насправді досить цікаво, оскільки Ізраїль досі не вирішив модернізувати свої F-16, що робить їхні літаки поки що менш потужними з двох, навіть незважаючи на те, що ізраїльські літаки спочатку слугували основою для сінгапурських модифікацій.

Image
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Літачки та шизопост
Літачки та шизопост@litaki_schizopost

Переклади, авторьскі тексти.

205Прочитань
2Автори
5Читачі
На Друкарні з 10 травня

Більше від автора

  • Storm Shadow - Гроза проходила десь поруч

    Storm Shadow - це крилата ракета малої/середньої дальності з точним наведенням, що використовується для ураження високоцінних і захищених цілей. Історія появи, розробки та конкуренції.

    Теми цього довгочиту:

    Авіація
  • LAU-7/A - AIM-9

    Коротко про не менш важливу частину ракет класу "повітря-повітря" - пускові установки/пілони. В даному випадку це LAU-7/A для AIM-9, що застосовується для версій D/G/H.

    Теми цього довгочиту:

    Авіація
  • Іракські гібридні ЗКР для ЗРС “Квадрат“/”Куб”

    Приклад однієї з розробок для модернізації ЗРК. Цей випадок служить прикладом того, як країна з обмеженою технологічною базою може розвивати асиметричну зброю навіть у важких умовах, таких як ембарго.

    Теми цього довгочиту:

    Ірак

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається