Класичний Traveller: генерування світу – Гоні C844789-7 Ag S "Монета" (переклад)

Зміст
Гоні C844789-7 Ag S "Монета"

І в НФ, і в фентезійних іграх ми починаємо з сот і генеруємо випадкове середовище. Тому що кубики завжди праві.

Як і з фентезійним сетингом, ми йдемо радше в глибину, ніж у ширину. Вам не потрібна зоряна карта Галактичної імперії з 12.000 систем: гравці ніколи не відвідають їх усі. Щонайбільше вони відвідають один світ за кожний ігровий сеанс, зазвичай раз на тиждень. За рік це щонайбільше 52 сеанси, і з урахуванням свят і буднів життя більш імовірний максимум – це 40, плюс якщо світ цікавий, гравці можуть провести на ньому кілька сесій. Ймовірно, десятка світів вистачить, перш ніж хтось скаже: "Дивіться, я просто хотів грати в Mechwarrior".

Ось підсумок.

  1. оберіть стартовий світ і, використовуючи цей генератор, створіть для нього систему.

  2. детально розробіть цей світ, використовуючи Універсальний профіль світу (UWP) Зозера, і не забувши про зоряний порт, якщо такий є.

  3. а також систему цього світу

  4. створіть підсектор, використовуючи випадкове генерування. Ви можете зробити це вручну за допомогою CT Book 3, або скористатися онлайн-генератором.

  5. тепер замініть одну зі згенерованих систем своєю стартовою системою, а також відредагуйте світи підсектора, як вам здасться вірним

  6. згенеруйте мапу цього підсектора та надрукуйте її

Ця стаття – про перші два кроки.


Цей допис – переклад допису з англомовного блогу Atomic Rockets Patron за 2021 рік. Посилання на оригінал – у кінці. Приємного прочитання.


Система ГОНІ складається з:

  • Блакитно-білого субгіганта B5 IV

  • Гоні C844789-7

  • кам'яної планети

  • крижаної планети

  • газового гіганта з 3 великими та 33 малими місяцями

Почнімо з самої зірки. Що вона в біса таке? Коли пошукати в Інтернеті про зірки класу B5 IV, то виявляється, що вони є класом змінних зірок: з періодом у декілька днів завдовжки вони випромінюють більше або менше світла. Насправді, більшість з них вважаються досить молодими, тому дивно, що вони мають придатні для заселення планети – але справжній Всесвіт вже кидав нам виклики раніше, і це наукова фантастика, а не наука, тому ми не занадто таким переймаємося. Зірка класу B5 буде в кілька разів більшою за масою за Сонце, і в два рази гарячішою на своїй поверхні. А орбіта Гоні – перша заселена планета зірки такого типу. Чи вона близька до своєї зірки, чи були ближчі планети розірвані нею? Чи має вона синхронне обертання? Давайте це спробуємо, просто для розваги.

Гоні має зоряний порт класу C (звичайної якості, доступне нерафіноване паливо, є можливість ремонту, але не будівництва кораблів), вона приблизно такого ж розміру, як Земля, має тонку забруднену атмосферу, яка вимагає використання фільтрів, але не костюмів, її поверхня на 40% зайнята водоймами, на ній живуть десятки мільйонів людей, якими управляє бюрократична державна служба, має обмежувальний правовий режим, і може виробляти речі 7-го технологічного рівня – як у 1980-ті роки на Землі. Вона має базу розвідників, але не має військової бази.

Довкілля

Якщо Гоні – планета з синхронним обертанням, то її бік, обернутий до зірки, буде набагато гарячішим за інший. Товстий шар атмосфери розподіляв би тепло рівномірніше, але Гоні має "тонку та забруднену" атмосферу. Один бік палає, інший бік замерзає – і є вузенька придатна для проживання зона біля межі заходу-сходу. Практично жодна часточка з 40% водної поверхні не буде на сонячному боці, крім води, закритої скельними породами, тож темна сторона майже на 80% буде вкрита водою. У нашій власній системі Марс має "дуже тонку та забруднену" атмосферу, але він отримує набагато менше світла, ніж Гоні, і від дня до ночі його температура змінюється від -74 до -7°C. Гоні має тонку, а не дуже тонку атмосферу, і вона ближче до своєї зірки, яка є яскравішою, тож давайте довільним чином обернемо це і зробимо діапазон від -7 до +74°C. На темному полюсі є лід, а на світлому – можна готувати яйця без вогню. Ось звідки у планети її прізвисько: "Монета".

Тонка та забруднена атмосфера, як стверджує UWP, це від 43% до 70% земних атмосфер. Це діапазон 27% завширшки. Нормально було б кинути куби та записати те, що вийшло, але враховуючи синхронне обертання та велику температурну різницю між двома боками, мабуть, атмосфера різна в різних частинах планети та при різній погоді. Що ж значить забруднена? UWP пише про штуки штибу багато вуглекислого газу, нітрогену – або сірки з вулканів. Враховуючи те, що цей світ наближений до великої зірки, припливні сили, мабуть, спонукають нутро планети сильно розширюватися, тож будуть тріщини, з яких вибиватимуться вуглекислий газ та сірка. Насправді, це може пояснити, чому планета, що близька до зірки, яка випромінює багато світла, досі має атмосферу: вона постійно виробляє її вулканами. Це означає часті землетруси, до речі.

Але цією атмосферою можна дихати з фільтрами – не з кисневими балонами, а з фільтрами. Це означає, що вона вміщає кисень. А отже, на цій планеті є певного роду життя. Цікаво, що 40% водної поверхні – це не водний світ, а 80% (порівняно з 70% на Землі) – це "водний світ", тож темна сторона – водний світ. А де є вода, там є життя. Але зауважте: цей світ не має місяців, і там синхронне обертання, тож немає припливів, а хвилі виникають лише від погоди та тектонічної активності. Є думка про земних тварин, що вони опинилися на суші випадково, скажімо, коли високий приплив відійшов та покинув їх, а вони пристосувались і стали жити на суходолі. Без припливів таке не станеться.

Флора та фауна – "Що тут їсти? А що з'їсть нас першим?"

Отже, місцеві флора та фауна – здебільшого в морях. На суходолі буде кілька місцевих рослин та комах – але немає більших тварин. Тварини прямо з Землі не виживуть, але деякі рослини можуть, проте кислотний дощ з сірки, мабуть, вб'є більшість з них. Можливо, під камінням є якісь тварини, або кислотостійкі мохи чи лишайники.

І все ж, з атмосферою 4, гідрографією 4 та населенням 7 – світ насправді відповідає "сільськогосподарському" типові. Очевидно, що їжа надходить з морів. Ви знаєте, тих, в які стікає сіркова кислота. До речі, споживання води з високим вмістом сірки призводить до діареї. Припустімо, що місцеві звикли до цього, але для інших це може бути питанням адаптації. Що ж, Гонійські сіркові вугри – хтось буде?

Якщо Ріддікові підійшло...

Стиль життя місцевих та знаменитих

Як вони житимуть? Ніхто не може носити маску ввесь час, тож їм знадобляться оселі з повітряними шлюзами та фільтрами. На Землі люди обходяться з частими землетрусами трьома способами: запереченням (США), крихкими, але легко відновлюваними будівлями (історична Японія) та важкими будівлями, чиї камені притискаються сильніше один до одного після кожного землетрусу (інкська Перу). Перші два призводять до частої масової загибелі, у такому випадку код населення був би 0, а не 7, тож ми припускаємо спосіб з важкими кам'яними будівлями.

Маючи технологічний рівень 7, вони можуть мати енергію від кам'яного вугілля, гідроелектричну, вітрову, сонячну, ядерну або геотермальну. Ймовірно, планета не настільки стара, щоб мати багато викопного палива, а робити гідроелектричну електростанцію в землетрусній зоні з кислою водою – це схоже на програшну ідея. Сонячна енергія була б дуже ефективною на світлому боці, але підтримка її роботи – це проблема, так само, як і з вітряками. Ядерна енергія в землетрусній зоні – це нерозумно (привіт, Фукушіма!). Але при всіх цих вулканах та воді, геотермальна енергія має достатньо добрий вигляд.

Переважатиме експорт сільського господарства, але вулканічна планета також повинна мати важкі метали та радіоактивні речовини, ймовірно, у вигляді руди, оскільки тонка та забруднена атмосфера ускладнює багато процесів збагачення.

Межа між ніччю та днем реально матиме божевільну погоду.

Додаткова думка про маски: вони ніколи не досконалі, трохи нефільтрованої атмосфери завжди просочується. Цього недостатньо, щоб вплинути протягом коротких відвідин, але що, якщо прожити так усе життя?

Зоряний порт

Ця частина генерується випадково. Це дає нам і верхній порт (орбітальну станцію), і нижній порт (на поверхні). Ми просто розглянемо нижній порт і назвемо його Вуликом. Всі ці заклади – "середньої" якості, якщо не зазначено інше.

Бари

  • Лаунж зоряного пилу (поганий)

  • Шед Лайсенсд

Аптека

  • Торгова компанія Зовнішнього краю

Хостели

  • Ліц-Гарлтон

  • Брасфілд

Місцеві банки

  • Орталес ет сі (дуже добрий)

  • Раскон ко

Ломбард

  • Ніс Ко (чудовий – тут можна купити чи продати нелегальні товари)

Особисті капсули для сну

  • Позос

  • Сідс

  • Рейс

Ресторани

  • Лабораторне м'ясо Робал (поганий)

  • МакКорідон

Ремонт кораблів

  • Убріккіан Ярдс (дуже добрий)

Термінали зоряних ліній

  • Міжгалактичний транспорт (поганий)

  • Тукера Лайнс

Неочищене паливо

  • Пегасус

  • Кирптон

Склади

  • Мін

  • Гудмундсон (поганий, речі зникають)

Кілька витків на орбіті та прослуховування радіо та телевізійних передач світу повідомлять команді код C844787-7 Ag S. Вони дізнаються більше, розмовляючи з людьми, які там бували, і саме так я представляю планету гравцям: якийсь хлопець розповідає про неї в барі. Він може знати або не знати всю правду, розповісти все чи не все.

Нарис Гоні

"Гоні? Я розповім вам про Монету."

Як розповідає капітан Даллас:

Там складна ієрархія урядових відомств та спеціальних соціальних статусів, і потрібен дозвіл на все, включно з використанням громадського туалету. Соціальний клас надто низький? Вам не дадуть дозвіл. І не можна сходити в штани, це теж злочин. Злочинний світ? Ну, технічно кожен є злочинцем.Але, можливо, вони саме такі, бо саме такі люди можуть виживати у їхній дірі. Забруднена атмосфера з мінливими погодними умовами, суворими морями, мертвими скелями, постійними землетрусами, ясною вибитою пустелею з одного боку та замерзлою пустелею з іншого, і люди в масках виживають між цими двома боками. Так, необхідно носити маску. Якщо замислитися, я ніколи не бачив нікого старого з Гоні... У мене був член екіпажу, який напився і насмілився вдихнути, і коли ми до нього дісталися – ну, він вижив, але кашель був гірший, ніж буває від вакцин. Не пробуйте цього.Отже, вони живуть здебільшого в вирізаних з каменю будівлях, наполовину в землі, з повітряними шлюзами, і навіть не мають ядерної енергії, а мають турбіни, що крутяться на вулканічній парі. Вони їдять багато риби та морських водоростей, а якщо є гроші, то можна отримати певні тепличні плоди з Землі. Забудьте про імпортовану їжу, тільки верхівка отримує дозволи на таке. Не їжте рибу, від неї буде діарея.Що? Ні, звісно, не можна носити зброю, чи ви мене не слухали? Але якщо ви не є безсумнівним селюком, то люди Ніаса можуть про вас потурбуватися, проте будьте обережні, бо кожна друга людина на планеті – інформатор Бюро свободи. Насправді "Монетою" її звуть саме через це. Так, так – вона має дві сторони. Як і люди. Ніас отримує чимало добрих штук від Гудмансона, однієї з великих мереж складів. Там багато посміхаються.Що там робити? Небагато чого. Проте я чув про команду капітана Бодхі – вони кайтсерфери. Зробили роботу на Расконі, вибили звідти всі платинові кредити, а потім попрямували до Межі, де вода висихає, а пісок здіймається зі Світлої Сторони, і гримить грім – кажуть, що можна підняти змій на кілька сотень кілометрів. Ніхто не бачив цих кредитів або самої команди з того часу. Це може бути туристичною поїздкою для вас, якщо ви не проти померти.Там трохи займаються гірничою справою, переважно сіркою, але також трохи й важкими металами. Є база розвідників, вони належать до Співдружності, тож принаймні можна яйця почухати, не заповнюючи папери. Розвідники мають команду, що спостерігає за цією дивною зіркою та робить детальний огляд місяців Старого Крикуна – це газовий гігант на краю системи, він теж увесь із сірки. О, і тут пахне, як пердіння Ламберта. Увесь клятий час.

Оригінал статті на блозі Atomic Rockets Patron:

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Негатив
Негатив@negativo_ua

1.9KПрочитань
6Автори
27Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Polish death metal

    Смертьметал у Польщі

    Теми цього довгочиту:

    Дезметал
  • Experimental black metal

    Цього разу поговорімо про Experimental black metal – всіляке дивне у блекметалі, а іноді навіть за межами металу, що з блекухою пов'язано. Дуже постараюся звести тред до справді класних гуртів, а не списку божевільного.

    Теми цього довгочиту:

    Блекметал
  • Кмітлива підготовка, ч. 4 – Документи статусу кампаній – ДСК (переклад)

    Коли гра стартує, і світ кампанії починає рух, все може стати надмірно складним. Як вмістити це в своїй голові? Інструмент, яким я користуюся – документ статусу кампанії

    Теми цього довгочиту:

    Настільні Рольові Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається