Коли почала занепадати американська демократія та капитализм?

Я вважаю, що це сталося в момент вбивства федералами Бонні і Клайда.

До цього можна було просто переїхати в інший штат і розпочати нове життя, як брат грабіжника Джессі Джеймса став торгувати черевиками.

Вбивство Бонні і Клайда було тріумфом централистичної держави над людиною; системи над людиною.


Абсолютна ганьба це в’язниця Ґуантанамо, де людей тримають без суду.

Мене вразив можливо не дуже сильний з т.з. якихось “киноакадемиків” фильм “Міст шпигунів”:

— оскільки там розкриваються актуальні для нас питання принципу верховенства права.

Навіть ворог має право на належний судовий захист. Це саме ті принципи які й обстоюють Сполучені Штати. Причому адвокат не “шукає істину”, а захищає свого клієнта і все. Його місія — виконувати свою роботу, і в цьому й полягає істина.

Але зараз виходить, що через страх перед терористами американці знищують власні принципи і самі стають терористами!

До речі, в тому фильмі підіймалося ще одне актуальне для нас питання:

Я етничний ірландець, ти — німець, але що робить нас американцями? — Це наша Конституція!

Так само основоположна річ для Української Нації це не колір шароварів чи расово-вірна мова відома лише Ірині Фаріон, а Конституція України, згідно з якою в держави є “не тільки права”, але перш за все обов’язки перед людиною:


Обирати Януковича президентом може й було тупо, але це принаймні можна якось пояснити, але що рухає американцями які обирають Трампа?

Він же сповідує рівно ті самі ватні ідеї руснявого беззаконня!

Отже ми явно бачимо, що американська демократія вироджується, оскільки демократія це не тільки інституції, але ще й свідомість людей, яку не можуть замінити ніякі інституції.

До речі, приклад Януковича показує, що принцип демократії для українського патріота понад усе. Тому українським патріотам й на думку не могло спасти звинувачувати український народ, або заперечувати результат демократичного вибору, хоча багато патріотів потім ризикували життям і загинули.

Тому не можуть бути українцями новоявлені “патріоти” які заперечують результат демократичного вибору і звинувачують український народ. Не народ відповідє перед самозваними “патріотами”, а влада відповідає перед народом!

Тим більш що “благі наміри” цього новоявленого “вищого народу України” є дуже й дуже сумнівними.

https://blogs.pravda.com.ua/authors/shkrum/5c911b1e1e238/

Якщо насправді проголосували 73% значить насправді саме цей кандидат і стає президентом. Моральні зобов’язання формуються в момент присяги. Народ же не зобов’язаний “підтримувати” новообраного президента. Просто кожен робить свою справу і все. А не ходить строєм надрочуючи вприсядку на незамінного непогрішимого Фюрера.


Можливо, корінь американських проблем в Громадянській війні, коли фактично одні штати іншим нав’язали свій спосіб життя.

До речі, Демократи, які за права негрів і т.п. тоді представляли рабовласницький Південь. Просто в них такі уявлення про ліберализм.

Причому неможна сказати, що вони й тоді були якимись расистами, оскільки в Конфедерацію входили й індіанські республики, а останнім ґенералом Конфедерації який здався був індіанець-черокі.

До речі, тоді в черокі була практично повна грамотність, себто мабуть найосвіченіший з народів у ті часи!


Американська политична система нагадує якусь “Громадянську війну” лише виборчими бюлетенями. — Оскільки є штати, які голосують за Республиканців, є штати які голосують за Демократів. А є штати, де вони типу воюють, оскільки там не голосують автоматично за тих чи інших.

Я вважаю, що індіанці які зараз за скобками цієї политичної системи мають бути в ній представлені.

Тим більш, що в них є самоврядні території, тобто практично як свої штати. В Сенаті Конфедерації були представлені індіанські республики з правом дорадчого голосу.

Я вважаю, що мають бути сенатори і виборники також від індіанських територій!


Я вважаю, що хоч це й суверенна справа американців, я можу висловити свою думку як людина якій може щось подобатися а щось не подобатися, так само як американці наприклад заявляли, що в Україні корупція.

Але зверніть увагу, що коли Путин намагався завляти про свою «підтримку Гарріс», його там одразу послали за російським військовим кораблем:

Вочевидь знаючи про свій антирейтинг серед всіх нормальних людей Путин вирішив підіграти таким чином Трампу, як він це робив в Україні:

Однак, по-моєму при всьому дибілизмі виборців Трампа, вони не дійшли до абсолютно скотського рівня виборців Порошенка, щоби звинувачивути виборців Гарріс в “роботі на Кремль”, я думаю, що вони, навіть попри суттєві политичні розбіжності, солидарні з заявою Джона Кирбі:

Єдині люди, які повинні визначати, хто буде наступним президентом Сполучених Штатів, — це американський народ.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кі
Комодори і Вори@Komodory_i_Vory

427Прочитань
7Автори
5Читачі
На Друкарні з 10 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається