Комікс на мільйон: на аукціоні продали рідкісний випуск про «Людину-павука» за рекордну суму

Примірник першого випуску коміксу «Дивовижна людина-павук», опублікованого у березні 1963 року, продали на аукціоні Heritage Auctions за рекордні $1,38 мільйона. За заявою аукціоністів, це найбільша сума, яку коли-небудь сплачували за нього. Попередній рекорд складав $520 тисяч.

Це одна з лише двох копій «Дивовижної Людини-павука» № 1, яку сертифікована гарантійна компанія коміксів (CGC) оцінила як «майже бездоганна».

«Було очевидно, що ця Людина-павук — можливість, яка навряд чи з’явиться, і фінальна ставка це підтвердила», — наголосив Баррі Сандовал, віцепрезидент Heritage Auctions.

Слід нагадати, що Пітер Паркер і його супергеройський образ Людина-павук, створені художником Стівом Дітко і письменником Стеном Лі, були вперше представлені в серпневому номері серії антології Amazing Fantasy, опублікованій Marvel, за 1962 рік. 

Серія «Дивовижна Людина-павук», яка була запущена кількома місяцями пізніше, складалася з-понад 900 випусків.

Пітера Паркера зображено як розумного та здібного підлітка, що живе у Нью-Йорку. На жаль, він часто запізнюється і йому не таланить, але він розуміється на хімії та фізиці. Його не дуже люблять інші підлітки, не поважають та ображають. Пітер живе з тіткою Мей й дядьком Беном.

Одного разу на демонстрації Паркера кусає радіоактивний павук, і у нього з'являються павучі здібності, серед яких вміння повзати по стінах, випускати павутиння, вміння відчувати небезпеку тощо. Після виступів у реслінг-шоу Пітер стикається зі бандитом, що пізніше вбиває його дядька. Після цього Паркер починає боротися зі злочинністю.

Джерело: theguardian.com

Канал про історію та культуру: https://t.me/+Bw847b_63xlkOTli

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Про історію та культуру
Про історію та культуру@abouthistoryandculture

341Прочитань
0Автори
15Читачі
На Друкарні з 23 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається