Кролик у вишневому пиві

Кролик у вишневому пиві

Кролик та заєць здавна були в центрі бельгійської кухні. Сотні рецептів приготування цього м'яса, часто з традиційним пивом, зі свіжими і сушеними плодами, спеціями і з місцевою гірчицею.
Так, кролик із чорносливом вважається спеціалітетом бельгійського Лімбурга, а Східній Фландрії готують кролика, тушкованого у пиві.
Цей рецепт прийшов із Брюсселя, де виробляють Kriek – сорт пива із кислої вишні.

На 4 порції:

Потрібно: 1 кролик, 3 ст. вершкового масла, 1 ст.л. рослинної олії, 1 подрібнена велика цибулина, 2 подрібнені моркви, 2 подрібнені стебла селери, 2 лаврові листки, 3 гілочки чебрецю, 10 горошин перцю, 250 мл вишневого пива Kriek, 1 ст.л. меду, 470 г кислої вишні в сиропі, 1 ст.л. оцту з червоного вина, сіль та мелений чорний перець, 50 гр звичайного борошна, зелень петрушки для прикраси.

1. Розріжте кролика на порції і посоліть, поперчіть їх. Розтопіть 2 ст. вершкового масла у великій важкій сковороді. Додайте олію і перемішайте. Обсмажте шматки кролика з усіх боків до рум'яності та залиште їх на тарілці.
2. Додайте цибулю в сковороду, томіть 3-4 хвилини, потім додайте моркву та селеру. Продовжуйте готувати 12 хвилин, поки овочі злегка не підрум'яняться.
3. Поверніть кролика в сковороду, викладіть овочі зверху. Приправте блюдо знову. Додайте лаврові листи, чебрець, горошини перцю.
4. Вилийте пиво, додайте оцет та мед, додайте трохи сиропу від вишні.
5. Накрийте кришкою і тушкуйте близько 1 години, доки кролик не буде готовий.
6. Витягніть шматки кролика, накрийте їх, щоб зберегти теплі. Витягніть овочі та чебрець шумівкою і викиньте їх.
7. Додайте борошно в соус і прогрійте до загусання.
8. Додайте кілька вишень із сиропу, поваріть ще 10 хвилин. Додайте ще трохи сиропу, якщо потрібно. Додайте вершкове масло, що залишилося, перемішайте. Поверніть кролика до сковороди і трохи прогрійте.
9. Подавайте з хрумким чорним хлібом.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Історично-кулінарний кут
Історично-кулінарний кут@Peter_Bosch

1.4KПрочитань
9Автори
37Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Reinheitsgebot – закон про чистоту пива.

    У 1505 році закінчився черговий етап феодальних міжусобиць, що призвів до возз'єднання баварських земель. Баварським герцогом було розпочато реформу щодо уніфікації законодавства, яку завершували його сини на троні. Reinheitsgebot став частиною нового баварського права.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Про варіння пива та пиво у літній час

    До наукової епохи пивоваріння (до XIX століття), у Баварії пиво варили тільки навесні і восени, щоб уникнути поширення бактерій, хоча науково існування мікроорганізмів не було на той момент відкрито, але зварене влітку пиво швидко псувалося і втрачало свій смак.

    Теми цього довгочиту:

    Німеччина
  • Пивні чудеса

    Пивних чудес є чимало, і напрочуд багато з них пов’язано з ірландськими святими.Що, в принципі, логічно: Ірландія — це пивна, а не винна країна, і там, де святий Домінік примножує вино, святий Колумбан розливає пиво.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається