#leaks - Squadron 42: реліз, порти на консолі, та деякі ранні деталі

Незважаючи на те, що нам показали чимало Squadron 42 на Citizencon, залишається питання, коли ми отримаємо цю гру в наші руки? За останні кілька місяців у розробницькій структурі Cloud Imperium Games відбулися значні зміни, настільки значні, що це викликає питання, як там зараз справи у компанії? До того ж, виникає питання про те, що це за гра? Звичайно, це однокористувацька версія Star Citizen, але як вона власне працює? Маючи ці питання в голові, я провів значну частину часу, спілкуючись з різними джерелами, щоб отримати приблизне уявлення про сьогоденний стан гри, і про те, чи побачимо ми її взагалі. Хоча ніхто не може точно сказати, як довго триватиме процес полірування, я знаю одне - я розмовляв з людьми, які зіграли на усіх рівнях. Тепер, розуміючи цей контекст, ми можемо зануритися в плани випуску гри, потенційні порти, деякі деталі геймплею і, нарешті, трохи про стан гри на сьогоднішній день.

Плани випуску та порти

Схоже, що після цьогорічного Citizencon гра Squadron 42 (яка раніше була знята з продажу - пр. пер.) повернеться до магазину для попереднього замовлення, а дата релізу буде призначена на першу половину 2025 року. Кілька наших джерел (внутрішні та зовнішні партнери) згадували про цей "план" ще наприкінці минулого року, але, судячи з розмов, терміни залишилися незмінними (хоча й більш песимістичними). Однією з основних цілей є одночасний реліз на консолях (PS5 та Series X). За словами кількох людей, які мають доступ до такої інформації, CIG вела перемовини з різними видавцями (великими і малими), щоб краще сприяти цьому, але, схоже, поки що жодної угоди не було укладено. Залучені джерела (а також ті, хто чув щось "з внутрішніх чуток") вказують на те, що студія Slipgate Ironworks працювала над портами, однак слід зазначити, що з того часу компанія зазнала скорочень через провал Embracer на початку року, тому поточний стан як порту, так і цих попередніх угод невідомий.

Подробиці ігроладу

Що стосується самої гри, то з огляду на детальний опис ігрових сесій у внутрішній "демонстраційній" збірці, вона працює так, як і очікувалося для гри, якій, ймовірно, залишилося трохи менше року до релізу, хоча і трохи недопрацьованої для цього етапу. Якщо коротко про саму гру, то це надзвичайно кінематографічний досвід, де 20-40% ігрового часу займають різноманітні кат-сцени та епізодичні відступи. Візуально довкілля в цій грі більш деталізоване порівняно зі Star Citizen, чому сприяє більш лінійний дизайн через однокористувацьку природу Squadron 42. Геймплей знаходиться в об'єктивно кращому стані (порівнюючи структуру місій, дизайн рівнів і відсутність серверних фокусів, а також деякі механіки, які ще чекають на реалізацію в онлайні, такі як Charge & Drain навколишнього середовища [пр. пер. - підозрюю, тут мова про механіку, яка буде враховувати навколишнє середовище] і механіка вогню), але не набагато, ніж в Постійному всесвіті. Причому, один з тестерів сказав про ШІ наступне:

ШІ в бою трохи кращий, ніж у SC, а локації, такі як Idris, відчуваються більш живими, у порівнянні з SC, але це все той самий ШІ. Вони все ще стоять на стільцях, ловлять баги і т.д.

Натякнули, що багато відомих акторів, які знімалися в різних проєктах Netflix, будуть помічені в касті Squadron 42. Щодо тривалості гри, то, за оцінками, вона становить близько 30 годин, однак на даному етапі неможливо точно визначити цю цифру через низку факторів, зокрема стабільність та наявність певних фрагментів-плейсхолдерів. Деякі критичні зауваження стосувалися занадто великих пішохідних ділянок та дивного вибору речей, у які компанія вирішила докласти значних зусиль. Прикладом останнього була складна анімація миття рук, яку гравець міг активувати над раковиною у вбиральні.

Стан гри

Якщо говорити відверто про поточний стан гри, то її значна частина гри ще не завершена. Велика частка рівнів все ще сповнена плейсхолдерами (репліки, текстури, моделі, анімація і т.д.), а сама гра ще не пройшла етап належного полірування, тому вона досить нестабільна. Хоча дехто всередині компанії сумнівається в якості майбутнього релізу через попередні випуски CIG [для Star Citizen], поточний стан гри та внутрішні розбіжності, більшість з тих, з ким я спілкувався, все ще погоджуються з можливістю вікна релізу - перше півріччя 2025 року. Сумніви щодо цієї дати в першу чергу стосуються реорганізації всередині компанії, яка зміщує фокус з гри, яка щойно вийшла на фінішну пряму, а також схильності CIG не дотримуватись цілей, як внутрішніх, так і публічних.

Та чи буде Squadron 42 хорошою? Хто знає. Що я хотів би дещо прояснити в цьому завершальному слові, так це факт, що ця гра, принаймні для мене, перетворюється на щось дуже особливе. Не занурюючись надто глибоко в деталі в такій статті, слід зазначити, що сюжет, принаймні на мою думку, здається набагато більш "цілісним", ніж за створеним враженням багатьох людей, які копалися в різних даних і витоках. Велика частина цього пов'язана залежить й від тональності подачі. Але якщо вони дійсно вибрали початковий розділ як невелику демо-версію для Citizencon, як про це ходять чутки, то має стати очевидним, над чим вони працювали. Частина з вступними титрами досить непогана.


Статтю переклав Mr_Foxer для @starcitizen_news: Squadron 42: Ports, Release, and some Early Details від hater115

Якщо маєте бажання підтримати переклад новин і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC, можете зареєструватися за моїм реферальним кодом STAR-Z5BG-SFF2 на сайті гри Star Citizen.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.5KПрочитань
4Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Loremakers: Питання Спільноти - Червень 2024

    Дізнайтесь більше про наслідки окупації планет Вандуулами, "зникнення" чинної Імператриці та більше інформації про загублені у космосі кораблі поколінь. Також тут є інформація про появу нових квестгіверів, діяльність профспілок за часів диктатури Мессерів та багато іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Loremakers Cq
  • #leaks - Star Citizen 1.0 — Чим це стане?

    Який контент ми отримаємо на релізі Star Citizen? Тепер ми маємо приблизну відповідь на це питання завдяки зливу.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Leaks
  • Star Citizen Live Q&A: Альфа 3.23 та далі

    Маєте запитання про майбутнє оновлення Alpha 3.23? Приєднуйтесь до нас сьогодні, і члени команди розробників нададуть відповіді на всі питання про Alpha 3.23 і не тільки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається