Легенда про поїзд-привид на залізниці у Львові

Вітаю. Чергова порція дивовижних історій, пов’язаних з українською культурою. Львів — напевне, одне з найбільш культурних та різноманітних міст України. В ньому може тісно переплітатися сучасний урбаністичний стиль та вічна класика. Місто-мільйонник вважається одним з найбільш згаданих міст України за кордоном (після Києва). Звичайно ж, подібне місто, яке розвивалося сотнями років обростало різноманітними та цікавими легендами.

Як виглядала Львівська залізниця 150 років тому. Фото
Знімки львівської залізниці.

Я вже неодноразово згадував різноманітні легенди та страшні історії, які пов’язані з озерами, лісами, старовинними будівлями чи іншими “сакральними” в культурному плані місцями.

Так ось, тепер прийшов час розглянути кілька цікавих історій, які пов’язані із життям Львова.

Розпочну історію про згаданий поїзд-привид з краплинки історії. Як відомо, перша залізнична дорога на території сучасної України будувалася від міста Львів до Перемишля. В 1861 році проводилося активне будівництво, а через деякий час і запуск перших повноцінних рейсів. Подібна подія серйозно вплинула на подальше життя у Львові. Кількість громадян, які хотіли жити поруч з такою зручною транспортною розв’язкою збільшувалася в арифметичній прогресії, причому слід враховувати, що після відкриття дороги “Львів - Перемишль”, архітектори почали активно продвигати і подальші проекти, будівництва залізничних доріг. Зокрема до Києва та до Одеси.

Як з'явився львівський потяг-привид | Новини.live
Фото Львівського поїзда

Коли запрацював повноцінний залізничний маршрут Відень-Львів, то на залізничних коліях інколи можна було спостерігати дивний, не схожий ні на який поїзд транспорт. Він вникав нізвідки, в будь-якій точці, і аналогічно ж зникав невідомо де. Згодом такі випадки повторювалися, що змушувало місцеве населення побоюватися подальшого використання поїзда як способу переміщення.

Піком розквіту подібної легенди про примарний поїзд стався в момент прибуття на Львівський вокзал поїзда із Відню. Громадяни в очікувані транспорту знаходилися на пероні. Вже було видно, як Віденський поїзд прибуває до станції, як несподівано з іншої сторони виникає примарний потяг. Його швидкість набагато перевищувала можливості тодішніх поїздів. Він не на хвильку не зупинявся, йшов тими ж коліями, якими прибув Віденський потяг. Місцеві жителі зуміли чітко розгледіти у вікнах пасажирських вагонів дивакуваті обличчя, деяких монстрів та відьом. Складалося враження, наче примарний потяг був набитий одними лише монстрами. Вони без страху, з посмішками та реготінням наближалися до реального поїзду.

3,300+ Scary Train Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock |  Ghost train
Інтерпретація поїзда-привида

Щойно до зіткнення залишалося кілька сантиметрів як несподівано поїзд-привид пройшов крізь Віденський поїзд та зник у пітьмі. Момент зіткнення налякав надзвичайно сильно всіх присутніх на пероні, а також працівників поїзду.

Подібні ситуації ще не один раз виникали, але після серйозних реконструкцій та модернізації залізної дороги поїзда-привида перестали бачити.

Але інколи, навіть в наш час, посеред ночі на головному залізничному вокзалі можна почути загадкове та моторошне гудіння старого паровозного двигуна.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

20.4KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Останнє речення недописане бо автора збив потяг-привид…

Вам також сподобається