«Люблю дізнаватись про інші культури й інші історії, інший досвід» — Валерія Савотіна. Інтерв’ю з авторкою

Доброго дня шановному панству!

Сьогодні субота, чудовий день, аби побалувати вас новим цікавеньким інтерв’ю 🤗

Нині розмовляємо з Валерією Савотіною, письменницею та авторкою фантастичних історій «Незалежність: перезавантаження» та «Ти все зміниш учора». Говоритимемо про улюблену літературу, майбутні твори та — найцікавіше — про кількість кінцівок у новій книзі :)

З цього і почнемо!

https://www.instagram.com/o.bureviy/

Скільки кінцівок у твоєї нової книги «Незалежність: перезавантаження»? Чи пам'ятаєш їх усі?

Фіналів — 17. Це можна піддивитись і у змісті, тож це не спойлери! Але кінцівок трохи більше, про що я вже не розповім — там є кілька розкиданих сюрпризів.

Вони короткі, кожен десь на сторінку, тож поки пам'ятаю усі. Але найкраще я їх пам'ятаю, коли беру книжку в руки і починаю її гортати :)

Вони дуже різні і за настроєм, і за жанром, і за тим, хто є в них — Доля чи Недоля. Тож тут запам'ятати загалом легко.

Але спитай у мене це за кілька років, і я точно пам'ятатиму лише найулюбленіші.

Яку літературу полюбляєш читати? Яка справляє на тебе найбільше враження?

Я люблю дізнаватись про інші культури й інші історії, інший досвід. Тому колекціоную різноманітний нонфікшн, який не стосується теми бізнесу чи саморозвитку, чи ще чогось такого. Мої улюблені два приклади це "Забуті історії міст" від від Арі Турунен та "Не кажіть що в нас нічого немає" від Мадлен Тієн. Їх обидві можна навіть назвати історичною літературою, але насправді перша — про толерантні міста і те, як завдяки їм розвивалась наука в усьому світі, а друга — про особисті історії людей, що проживали в Китаї упродовж XX століття. У них цікава і незвична подача, теми, над якими я раніше не задумувалась — і все, вони вже в моєму серденьку. Або ж "Сверблячка", мій фаворит сучасної прози вже кілька років — читання цієї книжки схоже на оте відчуття, коли ти відлежав собі ногу, і по ній ніби "їжачки бігають", але ти продовжуєш на ній лежати.

Обожнюю репортажі, тому зараз колекціоную оці маленькі кишенькові книжечки від Темпори (і звісно, купую новинки в Човні). Малою читала багато фантастики, зараз щось дуже відстала — тому цього року маю перед собою ціль прочитати якомога більше.

«Життя після виходу книги», або ж «Що далі?» — чи вже працюєш над новим романом? Розкажи трохи подробиць, якщо можеш, про що він?

Хехе, у мене три великих історії на різних ступенях готовності і про жодну я нараді не готова розповісти детальніше :) не люблю розповідати наперед про великі тексти, най вже як буде підписаний договір з видавцем, тоді вже можна щось розказувати.

Але віднедавна маю в голові нав'язливу думку, що хочу знову писати оповідання — тож постараюсь виділити для цього більше часу. Оповідання це крута форма, в якій я добре працювала у старшій школі, а потім переключилась на великі історії. А це ж класна штука, аби виразити ту ідею, що стукнула тобі в голову тут і зараз, і не чекала свого часу у столі.

І щоб життя було ще цікавішим, спробую кожне оповідання писати в новому жанрі фантастики — бо я щось починаю зашкарубівати у цьому своєму магічному реалізмі :)


Дякую тобі, Валеріє, за це інтерв’ю та за щирі відповіді! Дуже чекатиму, коли нарешті зможеш розповісти про наступну історію (читай: підпишеш новий контракт ;) ) і зичу успіху на творчому шляху!

Підписуйтеся на інстаграм-сторінку авторки, аби не пропустити новин!


https://www.instagram.com/o.bureviy/

А для тих, хто дочитав інтерв’ю до кінця, маю маленький сюрприз: розіграш книги «Незалежність: перезавантаження» з підписом авторки між підписниками в моєму інстаграмі!

Для того, аби взяти участь в розіграші, вам необхідно:

1️⃣ Підписатися на інстаграм-сторінку каналу «Буревій історій», якщо ви ще не підписані;

2️⃣ В коментарях під дописом з розіграшем (не на Друкарні, а ось за цим посиланням!) тегнути мінімум одного друга та написати назву вашої улюбленої квест-книжки (або іншої улюбленої книжки) 🙌

От і все, тільки два пункти :)

Один коментар від одного учасника!

Переможця буде обрано випадковим чином ввечері 23 березня, в суботу.

Важливо: відправка лише по Україні ❤️

Чекаю на вас в Інстаграмі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександра Буревій
Олександра Буревій@o.bureviy

Моя базова травма — Україна(с)

7.1KПрочитань
2Автори
40Читачі
На Друкарні з 22 вересня

Більше від автора

  • «Я не опираюся на натхнення і нікому не раджу» — Дмитро Палій. Інтерв’ю з автором

    Гострі, як лезо ножа, історії та досвід, отриманий власноруч: сьогодні спілкуємося з майстром трилерів та скальпеля — письменником та судмедекспертом Дмитром Палієм, автором трилерів «Мрії мертвого метелика» та «Порожній пазл»!

    Теми цього довгочиту:

    Українські Письменники
  • Цільова авдиторія (ЦА) книги: що це і чому вона так важлива для видавництв

    Цільова авдиторія (ЦА) — це група людей, на яку орієнтована ваша книга, читачі, які з найбільшою ймовірністю зацікавляться вашим твором, отримають від нього задоволення та порекомендують його іншим. Сьогодні поговоримо про те, чому ви маєте це знати, перш ніж почнете нову книжку.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво
  • Таємниці жанру: Містика

    Містика пропонує широкий спектр історій — від моторошних жахів до захоплюючих детективів з паранормальним ухилом, занурюючи нас у світ, де неможливе стає можливим. В цій статті поговоримо про характерні риси та недоліки цього жанру.

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається