мемуари, які я хочу прочитати (можливо, ви теж)

Мемуари - це потужна річ, яку я чомусь постійно оминаю. Логіки в мені мало, тому я не поясню чому, однак завжди можна виправитись і скласти черговий список, про який можна забути вже завтра 🥰

Поїхали:

♤ IN THE DREAM HOUSE - CARMEN MARIA MACHADO

Кармен Марія Мачадо - це ще й авторка “Її тіло та інші сторони”, яку я буду читати першою.

Цей мемуар грається із традиційною формою, заглиблюючись в тему насильства, якого Мачадо зазнала особисто, перебуваючи в стосунках із жінкою.

Читала, що тут є відсилки до казок, горрор історій і загалом гнилуха, яку я можу полюбити.

♤ THE PRINCESS DIARIST - CARRIE FISHER

Я люблю нашу принцесу Керрі. У своїй останній книжці вона дає змогу зазирнути за завісу свого перебування на знімальному майданчику першого фільму "Зоряних війн". Керрі кумедно коментує уривки зі свого щоденника того часу, згадує про свою закоханість у Гаррісона Форда і заглиблюється в те, наскільки складно буває орієнтуватися у світі знаменитостей - особливо, коли це обличчя такого культового персонажа, як принцеса Лея.

♤ HUNGER - ROXANE GAY

"Голод" - це відверті та сильні мемуари Роксани Ґей про одержимість нашого суспільства зовнішнім виглядом. Роксана пише про їжу та тіло, використовуючи власну емоційну та психологічну боротьбу як засіб дослідження наших спільних тривог щодо задоволення, споживання, зовнішнього вигляду та здоров'я.

Це цікаво, я це хочу.

♤ НІЧ, СВІТАНОК, ДЕНЬ - ЕЛІ ВІЗЕЛЬ

Пішов гардкор.

Це відомі мемуари Елі Візеля про його досвід перебування в Аушвіц під час нацистського режиму - жахливі, щирі та надихаючі.

Я мало читала про Аушвіц загалом, тому хочу надолужити.

♤ ЩОДЕННИКИ АННИ ФРАНК

Ну і ще один гардкор, не відходячи від каси. Таак, я ще не читала найвидатнішу книг 20-го століття. Мені…сумно навіть коли я просто бачу або думаю про цю маленьку дівчинку.

♤ THE YEAR OF MAGICAL THINKING - JOAN DIDION

З Джоан Дідіон я хочу познайомитись вже давно. Вона постійно трапляється мені на очі. У книзі "Рік магічного мислення" вона розповідає про раптову смерть свого чоловіка та госпіталізацію доньки з різницею у кілька днів. (Зрештою, її донька померла у 39 років, про що Дідіон пише у книзі "Сині ночі").

Це має бути вразливий погляд на рік переживання, горювання і подолання трагедії. Усім дуже подобається, соу..

♤ KNOW MY NAME - CHANEL MILLER

Після сексуального насильства з боку Брока Тернера в кампусі Стенфордського університету в 2015 році Шанель написала заяву під цим ім'ям, яка пролунала по всьому світу. У цих мемуарах вона повертає своє справжнє ім'я та розкриває прикру правду про віктимблеймінґ та систему кримінального правосуддя.

Це сто відсотків потужне чтиво, яке я хочу прочитати.

♤ THE LAST TIME I WORE A DRESS - DAPHNE SCHOLINSKI

У п'ятнадцять років Ділан (колишня Дафна) потрапив до психіатричної лікарні з сумнівним діагнозом "розлад гендерної ідентичності". Він витратив три роки - і понад мільйон доларів страховки - на "лікування" проблеми...

В своїх мемуарах Ділан розповідає історію свого життя смішним та іронічним голосом.

Я хочу детальніше заглибитись у природу трансґендерності, тому якось читну.

♤ ALL THE LIVING AND THE DEAD - HAYLEY CAMPBELL

Нарешті макабрська тема.

Журналістка Гейлі Кемпбелл, яка з дитинства захоплювалася темою смерті, шукає відповіді у людей, які вирішили заробляти на життя, працюючи з мертвими. Дорогою Кемпбелл зустрічає директорів похоронних бюро, бальзамувальників, і колишнього ката, відповідального за смерть 62 людей.

Вона сидить у фургоні з могильниками, які вже викопали собі могили, тримає мозок під час розтину, відвідує кріогенну камеру в Мічигані та йде на нічну китайську кухню з детективом відділу вбивств.

За допомогою інтерв'ю з цими людьми, які щодня бачать смерть, Кемпбелл отримує відповіді на питання, чому хтось обирає життя, пов'язане з роботою з мертвими, і як щоденне спілкування зі смертю впливає на людину. Я таке люблю 💅💅💅🥀

♤ ELVIS AND ME - PRISCILLA BEAULIEU PRESLEY

Почитати ці мемуари мене надихнув майбутній фільм. Однак я маю сумніви чи таки варто заглиблюватись в цю історію. Тут Прісцилла Преслі своїми словами розповідає історію їхнього кохання з Елвісом, розкриваючи деталі першої зустрічі, одруження, романів, розлучення і зв'язку, який зберігся ще довго після його трагічної загибелі.

Ґрумінґ - от що додає мені сумнівів, бо як ви знаєте, або ні, їх стосунки зародились, коли Прісциллі було 14, а Елвісу 24. Енівей, побачим.

♤ GIRL, INTERRUPTED - SUSANNA KAYSEN

Я люблю фільм. У мене до нього особливе ставлення, тому я хочу ознайомитись із оригіналом.

У 1967 році 18-річна Кейсен провела два роки у психіатричному відділенні лікарні Маклін (там лікувалась Сильвія Плат, до речі). Її мемуари - це яскравий портрет її колег-пацієнтів та їхніх опікунів.

♤ SMOKE GETS IN YOUR EYES - CAITLIN DAUGHTY

Я ЛЮБЛЮ КЕЙТЛІН ДАУТІ!

Я прочитала у неї вже дві книжки і була (досі є) в захваті, наскільки легко та смішно вона пише про смерть.

Більшість людей хоче уникати думок про все навколосмертне, але Кейтлін Дауті - двадцятирічна дівчина (на початку цього мемуару) зі ступенем з історії середньовіччя та схильністю до моторошного - влаштувалася на роботу в крематорій, перетворивши хворобливу цікавість на справу всього свого життя.

Я захоплююсь цією жінкою і буду читати все, що вона напише. Сподіваюсь, наші видавництва будуть видавати її й надалі.

Поки що це все. На цій смертній ноті я закінчую цей лонґрід. Ви пройшли гру, до нових зустрічей 💋
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
колючий светр
колючий светр@dimintsweater

пишу про книжки

375Прочитань
1Автори
19Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається