Мої страхи і небажання втратити можливість

Читаючи книгу про жаль, у мене знову зародилось бажання написати книгу. Не те щоб я не хотіла цього раніше. Проте мені здавалось, що зараз точно не час, я не готова, мені немає чим поділитись. І взагалі хто я така, щоб написати книгу? І невже інші захочуть її прочитати? Насправді я просто боюсь, що моя ідея провалиться. Я боюсь, що написавши книгу, вона не принесе такого результату, як я сподіваюсь. Але в цьому і проблема. Я зациклююсь на результаті, а не на процесі створення чогось унікального.

Я думаю, що якщо я не буду думати про результат, а більше зосереджусь на тому, щоб кайфувати від процесу і вкласти в це частину себе, то все буде так як має бути, можливо навіть краще ніж я можу собі уявити. Зрештою, я знаю, що книга направлена на певну аудиторію і вона не може сподобатись всім, навіть якщо ці люди мають щось спільне зі мною. І це все окей. Я не хочу подобатись всім. Але я хочу подарувати щось цьому світу. Я хочу допомогти іншим. Я хочу дати змогу пізнати мене для тих, хто цього забажає. І книга може дати таку змогу.

Раніше я і не думала, що колись захочу писати. У школі, твори з української мови чи літератури не дуже виходили у мене. Я і гадки не мала про що писати і як писати. Я вважала, що це не моє. І це справді так. Писати твори на уроках точно не моє призвання. Але написати книгу, поділитись своїм життя, висловити свої думки на папері - це і є моє покликання. І зараз я працюю над цим. Власте я почала писати на Друкарні. Я маю тут підписників. Насправді в якийсь момент я побачила хороший прогрес, але зараз він призупинився і у мене опускаються руки. Враження ніби я не знаю, про що писати. Можливо іншим не подобається і тд. Але це все страхи. І я не дозволю їм мене зупинити! А ще є думка, яка змушує мене йти вперед і звучить вона так: «Якщо я зупинюсь зараз, то ніколи не дізнаюсь, яким міг би бути результат». І я не хочу втрачати можливість, бо впевнена, що буду жаліти, якщо опущу руки зараз. І власне це змушує мене йти вперед. Я просто не хочу жаліти, знаючи що таке станеться, якщо я відступлю.

А ще я не хочу бути слабкою. Я хочу бути тією людиною, якими я сама захоплююсь. Я хочу стати кращою версією себе. А все це потребує змін та дій. І я готова прикласти зусилля для досягнення усього, про що я мрію. Адже краще зробити щось зараз, навіть якщо не вийде, ніж жаліти потім про втрачену можливість спробувати. Саме тому я ділюсь цим тут, з вами. Адже сумніви і страх це нормально. Втратити можливість теж насправді цілком нормально. І моменти, щось по типу вигорання, бувають у кожного. Все це являється частиною нашого життя та людської природи. Тому нам залишається лише прийняти це та жити життя так, як тільки забажається.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Валерія
Валерія@valere

2.4KПрочитань
12Автори
79Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Схоже, Ви стикнулись з так званою “тиранією кінцевого продукту”. Це поширене явище серед тих, хто пише. Нас настільки займають думки про те, якою має бути написана нами книжка, що ці думки займають всю нашу увагу та забирають сили на написання тієї книжки.

Вам також сподобається