Найбільша проблема з довгостроковою продуктивністю

Якщо ви дотримуєтесь порад щодо підвищення продуктивності протягом тривалого часу, то, ймовірно, стикалися з наступним циклом:

  • Ви знаходите новий інструмент, систему або мотиваційний слоган.

  • Ви натхненні, наполегливо працюєте і робите набагато більше, ніж зазвичай, начебто доводячи, що новий інструмент працює.

  • Минає кілька тижнів, нове стає старим, і ви втрачаєте ентузіазм.

  • Зрештою, ви повертаєтеся до своїх старих звичок.

Я підозрюю, що основна причина труднощів полягає в тому, що ми легко поєднуємо два різних уявлення про те, що означає "бути продуктивним".

Фото від Joshua Hoehne на Unsplash

Перше — це суб'єктивне відчуття продуктивності. Воно з'являється, коли ми дуже зайняті або докладаємо додаткових зусиль, щоб зосередитися на роботі. Це відчуття легко викликати, коли вас мотивує дедлайн або новий інструмент для підвищення продуктивності.

Друге — це об'єктивний результат продуктивності. Це фактична кількість виконаної важливої роботи. Прочитані книги, написаний код, обслужені клієнти або відвантажені товари.

У короткостроковій перспективі суб'єктивний та об'єктивний погляди на продуктивність часто збігаються. Зазвичай, коли ми суб'єктивно продуктивні, насправді виконується більше роботи.

Поставте оплески за переклад картинки 🥹🙏

Однак у загальній картині суб'єктивні та об'єктивні погляди на продуктивність часто не мають нічого спільного. Один автор може не поспішаючи написати десять книг за десятиліття, тоді як інший, незважаючи на всі зусилля, не зможе здати рукопис. Найкращі дослідники, програмісти та підприємці мають більший професійний вплив — на порядки, ніж їхні типові колеги, але це, як правило, не тому, що вони просто дуже стараються.

Стала продуктивність — це невидима продуктивність

Стала продуктивність досягається шляхом відокремлення короткочасного відчуття зайнятості або докладання зусиль від довгострокових інвестицій, які дозволяють вам виконувати більше роботи незалежно від того, чи "відчуваєте" ви себе особливо продуктивним.

Стала продуктивність має кілька джерел:

  • Рутини або звички, що не вимагають великих зусиль. Те, що ви робите, не замислюючись про це, не тільки в найкращі дні, але й у найлінивіші.

  • Знання та навички. Чи є щось прикрою проблемою або тривіальним завданням, залежить від навичок і досвіду, які ви накопичили.

  • Перекладена робота і завдання. Якщо завдання можна автоматизувати, делегувати, видалити або впорядкувати, усунення непотрібних кроків або завдань матиме набагато більший ефект, ніж просто намагання зробити їх швидше. Виконувати більше важливих завдань означає виконувати менше неважливих.

Але найголовніше — це усвідомлення того, що для того, щоб стати більш продуктивним, потрібно менше турбуватися про те, щоб відчувати себе продуктивним, а більше — про створення систем, які дозволять вам встигати більше, не докладаючи при цьому надзусиль.

Джерело: Scott H. Young / Medium

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ілько
Ілько@laktionof

1.2KПрочитань
6Автори
24Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Перший довгочит, якому залишив максимальні оплески)

Все ж переклад картинки цінна й важлива справа, дякую💙💛

Вам також сподобається