Найвідоміші українці, яких привласнила собі росія

Всі прекрасно знають, що росія - це противний паразит, який всю історію крав в нас культуру, твори мистецтва, прищеплював комплекс меншовартості і так далі.

В цій крихітній роботі я хочу згадати тих українців, яких росія нахабно називає своїми. Серед них є і ті, що свідомо погоджувалися відректися від свого коріння, щоб називатися руським. Особисто мені такі люди огидні, і по них я опишу окремо… згодом. Зараз же просто, короткими тезами назву вдатних постатей української історії, яких росія вважає своїми.

Микола Гоголь - прозаїк, поет та письменник родом з Полтавщини. Практична більшість його творів написана… іншою мовою, не українською. Але більшість наративів, сенсів та мотивів в роботах тісно переплітаються з українським колоритом.

Микола Гоголь

Найвідоміші роботи - Вечори на хуторі біля Диканьки, Мертві душі, Тарас Бульба.

Зізнаюся, цей приклад настільки відомий, що більшість могла вже зупинитися читати цю роботу. Тому я трохи глибше занурився в історію, цікаві моменти в українсько-російські відносини та відібрав більш цікаві приклади.

Розпочнемо з Ярослава Мудрого, князя Київської Русі. Легендарна постать, за його правління Київська Русь досягла максимального розквіту. Ярослава Мудрого неодноразово МЗС рашки називало руським правителем, оте (шкода, що ненормативна лексика відноситься до категорії 18+) позорище, що править рабським народом в рашкі теж часто казав, що Ярослав Мудрий Це їхній правитель.

Князь Ярослав Мудрий

Ви здивуєтеся, але вони постійно називають Нашого рідненького Кобзаря - їхнім поетом. Тараш Григорович Шевченко - перша людина, яка приходить в голову при згадці української поезії. Але і його часто русня називає своїм поетом.

Пам’ятаю, що десь в новинах колись показували пам’ятник Тарасу Шевченку в росії, де вибито, що він російський поет. Але я цього не можу згадати, виправите, якщо помиляюсь.

З усіх напоїв Тарас Шевченко надавав перевагу чаю – АрміяInform
Тарас Шевченко

А ось щодо того, що його називали руським, ту гарантії 100% даю. Колишній міністр Мєдінскій (ще одне нацистське посміховисько) постійно в інтерв’ю розповідав про Шевченка, як про здобутки російської культури.

Каденюк Леонід Костянтинович - перший українець, який побував в космосі. Дійсно вдатна людина, зробила багато заради розвитку космічного промислу. Сам з Буковини і ніколи не позиціонував себе руським, незважаючи на те, що в новинах на день космонавтики русня постійно його записувала в список власних космонавтів. Навіть після розпаду СРСР, вони повторювали мантру про те, що Каденюк - російський космонавт.

Каденюк Леонід Костянтинович — Вікіпедія
Леонід Каденюк

Якщо зайшла мова про космос, то не можна обійти легендарного Корольова Сергія Павловича. Геніальний конструктор на чиїх плечах формувалась вся космічна галузь в Радянському Союзі. Незважаючи на цей період окупації (від виникнення УСРС до незалежної України), саме під керівництвом Корольова був здійснений перший політ в космос тваринами (Білка та Стрілка), а потім вже і з людиною.

Сергій Корольов — легендарний ракетобудівник з Житомира — Киевская  организация ветеранов ракетных и космических войск
Сергій Корольов

Думаю, для початку вистачить. Якщо такий формат залетить, напишу продовження.

p.s. Назва противного сусіда написана правильно. Міністр освіти дозволяє писати з маленької літери)))

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.5KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Руське - наше (українське), російське - не наше. А так довгочит цікавий:)

Вам також сподобається