Навички у магії 5. Хто ти, навіщо народився, для чого прийшов на землю чи що таке Істинна Воля?

У цьому розділі ми підсумуємо попередні навички. Ми обговоримо, що таке призначення і наскільки воно є визначеним, чи має можливість змінюватися. "Що таке призначення?" Або "Розвінчання ілюзій і розуміння істинної мети." Ми поговоримо про те, що ми повинні зробити в цьому світі і наскільки це здійсненно чи недосяжно. Це допоможе вам зрозуміти: хто ми, навіщо ми народилися, для чого ми прийшли на Землю і що таке Істинна Воля.

"Від чого відштовхнутися або куди рухатися?" Тобто на що ми повинні орієнтуватися і від чого відштовхуватися. Ревізія для подорожі в магії або відкидання минулого досвіду. Ми також обговоримо, як ставитися до досвіду, який ми вже маємо в цьому житті, чи до накопиченого з попередніх втілень. Звісно, ми не будемо занурюватися занадто глибоко, але я дам кілька натяків. Сміливі питання визначають сміливі бажання, або як зрозуміти істину і волю до неї.

Істинна Воля

Не буду розповідати вам, яка ваша Істинна Воля, а дам вам лише кілька натяків, як зрозуміти свою Істинну Волю. Якщо вам хтось скаже, що знає, яке ваше призначення, сміливо ігноруйте таку особу. Ніхто не може точно сказати, яке ваше призначення; це потрібно зрозуміти самому. Я дам кілька підказок, як розпізнати своє призначення і як не дати нав’язати його вам. Пам’ятайте, що орієнтир — це коли ми намагаємося досягти конкретної мети. Дуже важливо зрозуміти, чи це наш власний орієнтир, чи хтось інший вказав нам шлях. Якщо ми лише слідуємо за морквиною, яку хтось тримає перед нами і обертаємось по колу, це не наш орієнтир. Наш орієнтир — це те, що ми самі встановили як мету. Суть орієнтира полягає в тому, що він є глобальним. Це суть нашого життя, нашої натури, нашого характеру. Це те, що нам приносить задоволення, те, що ми робимо найкраще. Якщо ви займаєтеся чимось, що вас не радує і не приносить задоволення, це ще один знак, що це не ваш орієнтир.

Щодо призначення, то його можна зрозуміти навіть наприкінці життя. Якщо вам кажуть, що ваше призначення ось тут або там, то це, ймовірно, не ваш орієнтир. Важливо зрозуміти, що популярні слова, особливо в Україні, такі як стратегія, можуть бути пов’язані з глобальними подіями, як війна. Наприклад, якщо орієнтир України — це перемога і свій шлях, то нічого не може завадити цьому. Це глобальний закон і порушення його веде до поразки. Аналогічно, стратегія або стратегічний орієнтир є вашим глобальним орієнтиром. Якщо ви визначили своє призначення в житті, своє захоплення або професію, то це ваша стратегія. Призначення може змінюватися з часом, залежно від вашого розвитку і змін у світогляді, але орієнтир залишається незмінним.

Змінюється в цьому аспекті тактичні кроки до свого орієнтира. Призначення, яке змінюється, кристалізує бачення орієнтира. Запам’ятайте, орієнтир має вас приваблювати — це те, чого ви хочете досягти, рівень, до якого ви хочете дійти. Найцікавіше, що орієнтир подібний до зірки, яку ми можемо бачити, але вона недосяжна. Особливість у тому, що якщо ви бачите, що ви досягнете якоїсь мети, яку ви називаєте орієнтиром і все, це не орієнтир. Це певне призначення на конкретному етапі — тактичний крок. Ви досягли якихось аспектів і все, орієнтир зник, зірка впала. Розумієте мою алегорію? Ні, орієнтир залишається орієнтиром і він недосяжний. Ви можете бачити цей орієнтир лише ви самі. Ніхто інший не може сказати вам, яке ваше призначення або як йти до цього орієнтира. Ніхто не може визначити ваше чи чуже призначення.

Призначення і орієнтир

Ось у чому суть призначення або орієнтира. Орієнтир повинен манити вас завжди. Річ у тім, що орієнтир не обмежується цим втіленням. Призначення ж пов’язане з цим життям. Орієнтир — це на багато втілень вперед. Орієнтир завжди один і той же з втілення в втілення. Він не змінюється. Призначення може змінюватися в цьому житті: ви чоловік чи жінка, а в минулому житті ви були навпаки. Ви мали якусь професію або справу, це і є призначення. Призначення ви визначаєте самостійно, чи це ваше, чи нав’язане вам. Якщо ви робите щось із захопленням і вам це подобається, це ваше призначення. Якщо ви робите це лише з необхідності або тому, що вам так сказали і треба заробляти гроші, це не ваше. Хоча ви можете пробувати і те, і те, щоб зрозуміти своє призначення. Ви можете визначити його лише в порівнянні: спробувавши те, що вам не подобається і те, що вам подобається. Так ви можете зрозуміти своє призначення. Таке життя, такий розвиток нашого світу, така двоїстість нашого світу — нікуди не дінетесь. Орієнтир завжди залишається незмінним з втілення в втілення.

Коли ми перероджуємося з тіла в тіло, ми тимчасово втрачаємо момент смерті і момент народження. Після того як ми помираємо, ми чітко знаємо, куди ми йдемо, а коли народжуємося, ми на мить це втрачаємо, а потім шукаємо. І коли ми знаходимо свій орієнтир, цей орієнтир, який манить нас, він манить таким чином, що коли ви дивитесь на нього, у вас є відчуття прагнення додому. Знаєте, ви побачили орієнтир і відчуваєте, що це як вдома і відчуваєте тугу за домом. Якщо хочете, це така алегорія. Але це завжди ваше особисте; не може бути, щоб у групи людей був один і той же орієнтир. Може бути мета, може бути бажання, прагнення у групи людей, наприклад, як Україна хоче звільнитися від окупації. Розумієте? Щоб з території пішли собі, наводьте порядок у себе, нам не потрібно, ми самі справимося. Це мета, але орієнтир у кожного особистий. І дуже важко говорити, що орієнтир України такий або такий, це проміжна мета, орієнтир — це духовний аспект, який людина розуміє, до чого вона прагне і чого хоче досягти.

Наприклад, ви можете запитати: «Василю, який у тебе орієнтир?» Я не скажу, знаєте чому? Не тому, що я не знаю, я знаю, але не скажу, тому що це виразити практично неможливо. Це мій особистий орієнтир. Я не хочу розповідати вам про свій орієнтир, щоб ви його повторювали або брали приклад. Це глибоко всередині, це інтимно. У кожного свій орієнтир і він не виразний словами. Це внутрішнє прагнення до чогось більшого, ніж просто життя. Напевно, краще я не скажу. А от призначення, так, воно змінюється на кожному етапі. Було таке, що я займався виготовленням меблів на замовлення і це було досить непогано. Було таке, що я займався дизайном інтер’єру і теж непогано, багато цікавих і успішних проєктів. Було таке, що я засвітився на телебаченні, це теж був етап, це теж було певне призначення. Було й таке, що я займався навчанням людей столярному мистецтву і це також було частиною призначення. А тепер моє теперішнє призначення — писати вам цю книгу “Навички у магії”.

На цьому етапі важливо зрозуміти, що призначення може мати різні аспекти. Наприклад, моє призначення може полягати в тому, щоб комусь щось розповісти або пояснити — це окреме призначення. Інше призначення може бути провести вебінар, а третє — ще щось. Розумієте? Але в одному аспекті руху або духовного розвитку призначення допомагає нам досягти того, чого ми не досягли в попередніх втіленнях і згадати себе максимально повно на рівні духу. Адже дух нас пам'ятає, але людські духи мають певний «склероз», тому що ми народжуємося ніби без пам'яті.

Змінити долю

Є певні аспекти, які ми для себе намагаємося досягти. І тут варто звернутися до теми долі чи фаталізму. Часто ми чуємо: «Ось така в мене доля». Коли ви говорите, що у вас така доля, то ви на жаль, просто шукаєте відмовки. Перепрошую за мій жаргон, але це так. Якщо вам не подобається ваша доля і ви страждаєте, не слід просто нити. Змініть її! Це важливий момент, який був закладений у нас генетично багатьма поколіннями, особливо у релігійних. Нас привчили до думки: «Примирись з волею Божою, Бог все влаштує». Але я вам кажу, що ви — Боги у своєму житті і ви можете змінювати його. Так що, якщо вам не подобається ваша доля, то ви — це ви. Якщо ви не хочете змінюватися, тоді, можливо, ваша доля дійсно така. Але людина, яка хоче змінюватися, змінює свою долю. Це як протверезний стусан, щоб ви почали діяти і змінювати щось у своєму житті з повною відповідальністю за ці зміни. Бо не диявол винен у ваших проблемах і не погані люди або окупанти. Це ви змінюєте своє життя, навіть якщо ситуація, яка склалася в Україні, може бути дуже складною. Вона може навіть підштовхнути до змін.

Багато людей виїхали з України. І що? Скажіть, чи не змінили вони свою долю? Змінили. Багато людей переглядають своє життя, стосунки з іншими людьми, навіть з тими ж друзями у росії. Розумієте, про що я? Якщо не розумієте, запитайте, я розповім більш детально. Це лише натяки. Змінюйте свою долю відповідально. Змінюйте так, як ви хочете і не говоріть, що у вас така доля. Розумієте, це відчуття приреченості веде до поразки. Людина, яка змінює свою долю, ніколи не буде переможена. Ось чому я говорю, що український народ, який зараз бореться з загарбниками і окупантами, незалежно від їх національності, переможе. Вони хочуть змінити свою долю, а ті, хто приречений приймати свою долю такою, яка вона є, загинуть і програють. Це вам для роздумів на тему актуальної політики.

Місія неможлива — приреченість

Багато людей кажуть, що їх місія є неможливою. Місія неможлива і в цьому житті ми не можемо виконати свою місію. Але чому ви так вважаєте? На підставі ваших невдач? На підставі якихось промахів? На підставі вашого життя, яке вам здається невдалим? Ви говорите, що ваша місія є неможливою. Але я скажу вам ось що: суть нашого життя може полягати в тому, що ми вчимося лише тоді, коли обставини проти нас. Коли кажуть, що місія неможлива і ми нічого не можемо виконати — це насправді найкращий урок. Згадайте своє життя. Памʼятайте хороші моменти, приємні моменти. Але особливо яскраво запам'ятовуються ті моменти, коли все йшло не так. Якщо ви змогли витягти з цього “гною” минулого життя якісь цінні уроки і використати їх для покращення вашого теперішнього життя, то повірте, місія у вас цілком виповнюється. Ви саме виконуєте той шлях і призначення, які вам потрібні.

Це дуже важливий момент. І що я хочу сказати: в цьому є суть польоту у сні і наяву, у цьому є суть магії. Магія вивчає життя. Якщо ви думаєте, що магія займається якимись незрозумілими аспектами, такими як демони, кладовища чи чорні кури, які поширюють так звані шизотерики, які читали відповідну літературу, то ви помиляєтеся.

Суть магії — це суть життя

Це має вас дуже розчарувати: суть магії — це суть життя. Вивчаючи магію, ви вивчаєте своє життя, життя інших людей, закони цього життя, закони природи, закони взаємодії. Як працюють енергії. А вся ця містика, демонологія, усі ці страшилки і казки середньовіччя — це просто вигадки. З кожної казки, з кожної містичної історії ми повинні витягти урок, який допоможе нам практично застосувати його у житті. Якщо, прочитавши казки, ви починаєте лякатися власної тіні, думаючи, що це демони прийшли за вами — я іронізую — то це насправді сумно, бо ви ще не вийшли з дитинства і вас легко налякати. Витягніть урок з цих казок. Як ви можете це застосувати?

Якщо ви не можете це застосувати практично, то ви просто розважаєте себе страшилками. Але річ у тім, що багато людей, переглянувши фільм про Гаррі Поттера, починають втілювати його у реальність. Вони шукають Волдеморта. Цей казковий персонаж, Волдеморт, знаходиться всередині вас, так само як і Гаррі Поттер. Якщо ви бачите тінь і думаєте, що це щось на вас нападає, то це всередині вас. Не потрібно виганяти його. Потрібно прийняти це, як частину вашої природи. Те, що ви називаєте церковними або іншими містичними явищами, не варто вносити у своє життя. Не містифікуйте своє життя. Ми живемо в іншій реальності, а не в казці з Бабою Ягою, Змієм Гориничем та хатинкою на курячих ніжках. Це вже психіатрія або юнгіанство, чи фрейдизм. Отже, відрізняйте це від ілюзій і будьте розумні.

Куди рухатись

Від чого відштовхуватися і куди рухатися? Відштовхуватися потрібно від того, що є суть. Тому розумійте, як робити ритуали, як розкладати руни, як руни впливають на людину, перш ніж почати це все робити і брати в руки, маємо в першу чергу вивчити і зрозуміти себе. Хоча це завдання нескінченне, хоча б базові моменти розуміння себе, своєї природи і прийняття свого єства — це те, що потрібно зробити в першу чергу, особливо в магії. Не потрібно поспішати, не потрібно бігти, не потрібно брати заговір або виконувати ритуали з чорними, червоними чи зеленими свічками, якщо ви не розумієте суть того, що ви робите. Ви самі робите все, не ритуали роблять це за вас. І якщо ви не розумієте, що робите, не розумієте себе, то все це буде марно. Ніякий практик не зробить це за вас, або це буде зомбування і програмування і ви просто попадаєте на вудку і з вас висосують усі соки. Я вже не кажу про гроші.

Отже, потрібно відштовхуватися від себе, від розуміння себе, своєї природи, прийняття своєї природи. Розуміння, хто ти є, для чого ти народився. Запитайте себе: "Хто ти є?" Не в плані професії, не в плані прізвища, імені, по батькові, а в плані того, хто ви по суті, по сприйняттю, по баченню. Для чого ви живете? Чому ви прийшли у цей світ? Щоб їсти, щоб народити дітей, щоб отримати професію, щоб заробляти? Для чого ви прийшли у це життя? Яка ваша глобальна мотивація жити? Багато людей плутають мотивацію з орієнтиром і призначенням або з власними бажаннями. Є бажання і цілі, досягнули цих цілей і все, і людина порожня. А далі що? Що далі? А далі нічого. Хоча я нікого не осуджую. Знаєте чому? Бо у когось є місія дійсно бути доброю бабусею, щоб у неї було багато правнуків і це теж частина місії. У когось інше призначення. Тому це все є ваше, але ви повинні чітко розуміти, чи це ваше, чи вам це подобається, чи кайфуєте ви від цього. Ви повинні бути щасливими, оглядаючись на те, що ви зробили. А якщо ви нещасливі і результати вас пригнічують, витягніть уроки і будьте щасливі.

Ревізія для подорожі у магії

Отже, відштовхуйтеся від себе, а потім вже рухайтеся вперед. Тут дуже важлива ревізія для подорожі у магії чи для очищення від хламу минулого. Багато хто намагається перенести світогляд минулого в майбутнє. Якщо ваше світогляд не зазнало змін за все ваше життя, це сумно. Людина з розвитком змінює свою парадигму, своє світосприйняття. Якщо ви думали так у двадцять років і досі думаєте так у пʼятдесят, то ви застрягли у двадцятирічному віці, або навіть раніше. Деякі ще в девʼятирічному віці, хоча їм уже по пʼятдесят чи шістдесят та поводяться, як діти, впадаючи в дитячі ігри розуму. Для подорожі у магії минуле береться тільки як урок і переносити весь хлам з минулого немає сенсу. Минуле повинно робити вас досвідченими, змінювати ваше світосприйняття, вашу парадигму, ваші погляди. Я сміюсь, коли люди говорять про те, що хочуть повернути радянський союз. Розумійте, що радянського союзу вже не буде. Навіть якщо його відновити в тому вигляді, в якому він був, він все одно буде іншим, бо прийшло нове покоління, яке не буде жити так, як жило старе покоління. Якщо ваш світогляд застряг ще у ті часи, то мені сумно. Це історичний хлам минулого. Якщо ви з цим радянським мисленням намагаєтеся змінити щось у своєму житті або досягти чогось нового, це марні спроби. Нічого не вийде. У магії, як і в житті, передбачаються постійні зміни. Якщо ви не готові відповідально взяти на себе всі ці зміни та їхні наслідки, краще відступіть від магії. Не читайте про це, не цікавтеся. Я навіть рекомендую не переглядати Гаррі Поттера, тому що це закінчиться сумно для багатьох. У багатьох випадках це закінчується психічними розладами. Розлади, як би це сказати мʼяко, це збочення розуму.

Сотворення себе як особистості — ось що має бути. Тому минуле повинно слугувати як досвід. Розвиток у магії — це постійні зміни парадигми, постійні зміни поглядів. Це змінюваний погляд, це активна увага, як казав Кастанеда, рухома увага. Якщо хочете, це дуже важливий момент. 

Сміливі питання

Ну і наостанок, сміливі питання визначають сміливі бажання. Це важливий момент у житті, коли ми ставимо питання. Сміливі питання, а найголовніше — чесні відповіді на них. Якщо ви в житті нічого не досягли, скажіть чесно: "Я нічого не досяг". Це не вирок, це можливість щось змінити. Все одно в наступному втіленні вам доведеться все переосмислити. Наберіться сміливості змінювати своє життя сьогодні. Як я вже казав, сміливі питання і чесні відповіді. Якщо на даному етапі вашого життя ви нічого не досягли або ваше життя вас не задовольняє, зробіть так, щоб хоча б сьогодні, тут і зараз, ви були задоволені. Не так, як у комп’ютерній грі, де можна перезавантажити і почати нову гру. Теорія втілень говорить, що у вас є можливість переписати своє життя. Але навіщо чекати на наступне втілення? Перепишіть своє життя тут і зараз. Якщо ви були не щасливі протягом п'ятдесяти років, зробіть так, щоб залишок ваших років був щасливим. Займайтеся тим, що вам подобається, робіть те, що ви любите. Ось у чому суть питання, а це потребує сміливості. А сміливість полягає у відповідальності.

Я вам скажу секрет: суть сміливості або відваги людини в тому, що наші воїни відважно борються. Чому? Бо вони взяли на себе відповідальність не лише за своє життя, а й за сім’ї, які залишились, за народ, який на них покладається. Ось це і є сміливість, це і є мотивація, яка рухає цими мужніми людьми. Ми можемо бути воїнами, а можемо й не бути. Ми можемо бути ворогами самі собі. Тож станьте друзями самі собі, будьте сміливіше, тобто відповідальніше. Сміливі питання і чесні відповіді допоможуть дивитися на життя відкритими очима, без ілюзій. Це було в минулому. Так, я накосячив у своєму житті, можливо, багато чого зіпсував. Це моє життя. Я не буду перепрошувати за те, що я живий, що я народився, що я накосячив. Я буду намагатися розуміти, де я помилявся і змінювати своє життя так, щоб у майбутньому уникнути тих же помилок. Я ображав багатьох людей. Що мені робити, щоб у майбутньому не ображати інших? Варіантів багато, і чесно потрібно відповісти на це питання.

Сміливе питання визначає сміливі бажання. Якщо ви навчаєтеся задавати собі сміливі питання і давати чесні відповіді, у вас з’являться і сміливі бажання, а не просто виправдання, чому щось не виходить. Сміливі бажання виникають саме тоді, коли ви кажете собі: "Я можу це зробити". А чому ви можете це зробити? Бо ви задали собі сміливе питання і відповіли на нього чесно. Можливо, це важко, але ви кажете собі: "Я зможу", навіть якщо не знаєте, як саме. Ви даєте собі обіцянку і чесно перед собою. Знаєте чому ви кажете "так, я зможу"? Бо це ваша пристрасть, ваше бажання, ваше прагнення, яке йде від серця, а не тому, що вам хтось сказав або тому, що це необхідно. Ви хочете досягти цього і це ваше бажання надихає вас. Ви починаєте діяти, розробляти план, йти вперед. Якщо не виходить, ви знову піднімаєтеся, знову йдете вперед, знову пробуєте і врешті-решт досягаєте мети. Кількість падінь не важлива — важливо, скільки разів ви піднімаєтеся і продовжуєте рухатися вперед.

Ось у чому найстрашніша таємниця у дуже простій відповіді на питання: що таке істина і що таке Істинна Воля. Це коли ви поставили питання чесно і самі ж на нього відповіли. Не шукайте відповіді в інших, не чекайте, що хтось інший поставить питання або дасть вам відповідь. Відповідайте самі собі чесно і ви побачите, як з’являться сміливі бажання і прагнення досягти їх. І тільки ви, а не воля Божа чи будь-яке інше благословення, своїм прагненням досягти і отримати те, що ви хочете, є Істинною Волею.

Повертаючись до першого пункту, чи веде нас Істинна Воля до нашого орієнтира? Так, коло замкнулося. Істинна Воля, Істинне прагнення, ваше внутрішнє бажання досягти — це і є суть вашого орієнтира. Це та зірка, на яку ви дивитесь, це яскрава зоря, за якою ви слідуєте.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vasyl Shyrman
Vasyl Shyrman@VasylShyrman

Дослідник магії і окультист

15Прочитань
0Автори
0Читачі
Підтримати
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

  • Навички у магії 4. Розвиток, знання та розуміння або як не розбити лоба

    У цьому розділі ми поговоримо про те, як отримувати інформацію. Бо ж у магії є море інформації і часом голова йде обертом. Де правда, а де помилки? Як не заплутатися в цьому потоці? Я дам кілька порад, щоб ви не втратили орієнтир і не "розбили лоба" через інформацію.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія
  • Навички у магії 3. Магія має вас або ви магію

    Магія володіє мною чи це просто ярмарковий трюк? Що я взагалі маю на увазі під цим? Насправді я говорю про те, як ви себе позиціонуєте. Перш за все, це роль жертви або переможця в магії. ...95% – це самонавіювання або наші страхи, не більше і не менше.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія
  • Навички у магії 2. Прийняття реальності і себе в ній

    Повномасштабна війна, яка триває в Україні, змушує нас замислитися над тим, як приймати себе в тій реальності, в якій ми перебуваємо. І не важливо, де саме на земній кулі ви знаходитесь – вам може бути некомфортно через те, що обставини вже не здаються стабільними або звичними.

    Теми цього довгочиту:

    Окультна Психологія

Вам також сподобається

  • Кава, війна і тіні Львова

    До кав'ярні заходять різні люди. Вишукана мати з донькою, що з виглядом світських дам з гідністю витряхують воду з одягу та волосся та неквапливо шукають де б сісти, подекуди бросаючи погляд на два вільних стільця поряд зі мною...

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Глава xx

    Один з гострозубих порадив хлопцю чекати у машині, нікуди не відходити – і це наштовхнуло на думку, що слід тікати, але він не довіряв своїм ногам. Мандрівник уявляв, як виходить з машини, робить декілька кроків, зупиняється, розвертається і щодуху мчить назад до безодні...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава iv

    Невеличкі карстові порожнечі, які виникали тут і там, Василь старанно заповнював будівельним сміттям цивілізації – серіалами, бульварною пресою, беззмістовними розмовами та істеричною музикою у навушниках, що вже майже не викликала в нього почуттів...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Кава, війна і тіні Львова

    До кав'ярні заходять різні люди. Вишукана мати з донькою, що з виглядом світських дам з гідністю витряхують воду з одягу та волосся та неквапливо шукають де б сісти, подекуди бросаючи погляд на два вільних стільця поряд зі мною...

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Глава xx

    Один з гострозубих порадив хлопцю чекати у машині, нікуди не відходити – і це наштовхнуло на думку, що слід тікати, але він не довіряв своїм ногам. Мандрівник уявляв, як виходить з машини, робить декілька кроків, зупиняється, розвертається і щодуху мчить назад до безодні...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Глава iv

    Невеличкі карстові порожнечі, які виникали тут і там, Василь старанно заповнював будівельним сміттям цивілізації – серіалами, бульварною пресою, беззмістовними розмовами та істеричною музикою у навушниках, що вже майже не викликала в нього почуттів...

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі