Огляд Адептус Титанікус(АТ): Єресь Хоруса в малому масштабі?

Оригінал: https://wargameexplorer.com/post/adeptus-titanicus-review/

Почну з того, що я не очікував багато від цієї гри. Я люблю 40к, я люблю 30к, але Титани? Мене ніколи не зачіпала ця тема. На мою думку, вони виглядають ну дуже дивно. На мене ніколи не справляли враження майже метрові титани від Форжі. Це виглядало просто як розтрата гарної смоли. Тож я не думав, що ця гра мені сподобається. Але я ще ніколи не помилявся, так як тоді.

Прийшовши з Warhammer 40k 9-ої редакції мене здивувало, як легко можна вкотитись в АТ. В рулбуці багато лору і артів, а основних правил десь приблизно 8 сторінок. А також є допоміжні листи, на яких ці 8 сторінок правил коротко викладені. Отак просто, менше 10 сторінок, щоб почати гру.

Ходи в грі доволі стандартні і йдуть в такому порядку: Стратегічна Фаза, Фаза Руху, Фаза Контролю Пошкоджень, Фаза Бою і Кінцева Фаза. Активація почергова, що особисто мені дуже подобається.(Ти рухаєш титана, я рухаю титана).

Але чого я не точно очікував, так це того, наскільки ця гра сповнена наративом. На столі з кожного боку присутні три чи чотири машини, але з кожною багато чого відбувається походу гри, що і надає глибини грі.

Ви знаєте, що титаном управляє принцепс, а роботою зі зброєю займаються молодші офіцери модераті. Вони теж можуть отримувати ушкодження, що впливає на роботу титана. Титани самі по собі здоровенні машини з купою механізмів, тож багато що може статись з ними. Пошкодження зброї, пошкодження окремих частин титана, перегрівання реактора, можуть відмовити пустотні щити, або ж Дух Машини може прокинутись. І коли він прокидається, то гра кардинально змінюється і титан отримує додаткові правила.

Моделі маленькі, красиві і в пластику!
Моделі маленькі, красиві і в пластику!

Я веду до того, що в грі ви займаєтесь менеджментом всієї команди, енергоресурсів титана і кожне рішення впливає на ту чи іншу частину машини і її дієздатність. Наприклад, ви можете не контролювати енергетичні запаси і титан просто вибухне, наносячи величезну шкоду іншим титанам навколо.

Всі ці події в грі складається в історію і ця історія є родзинкою гри.

Приведу для порівняння гру в 40к де армія Імперських Лицарів б'ється з армією Лицарів Хаосу. Кількість моделей на столі приблизно та ж, що і в АТ, але наративу в грі набагато менше. В той час коли в АТ твій наступний хід буде: "Чи можу я пройти вперед ще на пару додаткових дюймів, ризикуючи отримати непоправні пошкодження?", в 40к це буде виглядати як: "Я використаю свій стандартний мув, постріляю в тебе і ти отримаєш 6 поінтів демеджу".

Підводячи підсумки, можу сказати, що гра мене вразила і я їй даю з точки зору геймплею 9\10. Вона чудова, але першою серед ГВ ігр для мене залишається Аеронавтика Імперіаліс.(Про неї теж колись зробимо переклад).

Ну і як я люблю, в кінці старенький арт.-"Титан орків?". Так-так, про це буде більше в статті про Епік, яка колись буде теж.
Ну і як я люблю, в кінці старенький арт. -"Титан орків?". Так-так, про це буде більше в статті про Епік, яка колись буде теж.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Taras
Taras@voncarstein123

Викладаю тут свої переклади

2.8KПрочитань
13Автори
29Читачі
На Друкарні з 20 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Привіт. Як можна з тобою з контактувати?

Вам також сподобається