Станом на сьогодні можна виділити 4 основні національні проєкти, які мають амбіції та право на життя: фіно-угорські Карелія та Комі, а також слов’янські Кола та Помор’я.

Варто сказати, що слов’яни Помор’я та Коли мають спільний корінь і він лежить у Новгородській республіці, громадяни якої, селились північніше у пошуках кращих місць для торгівлі та промислів.

Також варто додати, що ненці не мають свого національного проекту наразі, а також їх мало, саме тому для зменшення суперечок між комі та поморами ми пропонуємо розділити ненецький АО на дві частини як на карті вище, а також варто сказати, що острови Нової Землі пропонується включити до складу Помор’я.

Огляд пропонованих держав

Помор’я

Почнемо з Помор’я, так як вона є найбільшою з чотирьох республік за площею та населенням. Вона включає повністю Архангельську область, частково Вологодську, Кіровську та Ненецький автономний округ.

Столиця: Архангельськ
Населення: 1.7 млн (помори, русини, ненці та ін)
ВВП: 10 млрд дол США
Площа: 620 тис кв км.
Ключові міста: Архангельськ, Вологда, Сєвєродвінськ

Один з пропонованих прапорів
Карта республіки

Транспорт

Ключовим транспортом Помор’я буде морський та залізничний, але також буде розвиненим авіа та авто-сполучення. Ключовими аеропортами будуть Вологда та Архангельськ, меншими - Великий Устюг та Нар’ян-Мар.

До поселень на півночі можна буде добратись або водним або повітряним шляхом, адже через умови ландшафту будівництво наземного сполучення видається важким (але не нереальним).

Ключовими морськими портами Помор’я є Архангельськ, Сєвєродвінск, Онега та Мезень. Також варто відзначити про наявність космодрому Плесецьк, що може також дати поштовх до розвитку космічної галузі в республіці.

Економіка

Основою економіки республіки є сільське господарство, промисловість та торгівля.

Сільське господарство розвинене переважно на півдні республіки і представлена переважно м’ясо-молочним тваринництвом. Також в регіоні вирощують картоплю та овочі, а загальні посівні площі становлять приблизно 450 тис га, хоча у 1990 р було понад 1.1 млн га.

Промисловість представлена переробкою деревини, машинобудуванням та хімічною промисловістю. Серед найбільших підприємств варто відзначити: Сєвмаш (суднобудівництво), Башнєфть-Полюс (добування нафти), ВМК (переробка молока), ГК Титан (лісозаготовка)

Відносини з Руссю

Ми бачимо Помор’я як дружню слов’янську державу зі спільним корінням. Потенційно, при бажанні поморів, вони можуть стати частиною конфедерації, але ми не розглядаємо це як пріоритет для нас.

Тим не менш, Русь повинна буде підтримувати Помор’я для того, щоб не відбулось реваншизму московії, а також для того, щоб Китай чи інші не змогли загребти в свої лапи всю інфраструктуру і перетворити Помор’я на “бананову” республіку, повністю загрузлу у корупції.

Республіка Кола

Наступною оглянемо республіку Кола. Вона розташована на Кольському півострові і є другим слов’янським проєктом на півночі.

Столиця: Мурманськ
Населення: 0.7 млн (помори, русини, саами, карели та ін)
ВВП: 6 млрд дол США
Площа: 145 тис кв км.
Ключові міста: Мурманськ, Апатити, Сєвєроморськ, Мончегорськ

Один з пропонованих прапорів
Карта республіки

Транспорт

Головним транспортом Кольської республіки буде наземний та морський транспорт. Республіка уже має траси від Мурманська до Норвегії, Фінляндії та Карелії, але також необхідно буде покращити деякі існуючі дороги, а також прокласти нові на схід республіки через центральні практично не населені регіони, а також через малонаселений беріг на півдні.

Для того щоб добратись до побережних поселень на півночі необхідно буде вдосконалити уже існуючі місцеві морські порти, а також оновити транспорт.

Ключовими Аеропортами є Мурманськ, Хібіни та Ловозеро. Також існує три військові аеродроми, де розташована авіація Північного флоту.

Ключовими морськими портами є Мурманськ, Кандалакша та Витіно (нафтовий термінал)

Взагалі варто відзначити, що у республіці також є військовоморська база Північного флоту, що робить республіку потужним морським гравцем.

Економіка

Основою економіки республіки є промисловість та торгівля.

Сільське господарство представлене переважно тваринництвом - м’ясо-молочне господарство, оленеводство та свинарство. Також вирощують овочі та картоплю. Загальна площа оброблюваних земель всього 8 тис. га (еквівалентно орній площі трьох сіл центральної України, або одного села південної України)

Промисловість представлена добуванням апатитів, алюмінію, нікелю, міді, залізної руди, та переробкою цієї сировини.

Серед найбільших підприємств варто відзначити: Апатит (видобування апатитів), Ковдорський ГЗК (збагачення апатитів), КАЗ (алюміній), КГМК (нікель, мідь, концентрат сірки), Оленегірський ГЗК (залізна руда).

Також в республіці розвинений рибний промисел, а найбільшою компанією з вилову риби є Мурманський траловий флот.

Відносини з Руссю

Для Русі, Кола є віддаленим партнером з яким немає прямого кордону. Русь повинна розвивати дружні відносини, торгівлю, а також не давати Китаю чи іншим подібним країнам запускати свої метастази у країну.

Для Русі могло б бути гарним рішенням, якби Помор’я та Кола утворили спільну державу, це дало б прямий кордон і могло б інтенсифікувати торгівлю.

Об’єднані Помор’я та Кола

Ці дві республіки є нащадками одного слов’янського народу, який розселився по берегах Білого моря. Тому вони мають причини об’єднатись і якби це сталось, то спільна держава виглядала б так:

Столиця: Архангельськ
Населення: 2.4 млн (помори, русини, саами, карели, ненці та ін)
ВВП: 16 млрд дол США
Площа: 765 тис кв км.
Ключові міста: Архангельськ, Вологда, Мурманськ, Сєвєродвінськ

Пропонований прапор

Спільно вони могли б контролювати доступ до портів Білого моря, рибний промисел західної частини Льодовитого океану, забезпечувати їжею з південних регіонів Помор’я північні регіони та Колу, а також переробляти спільно продукцію видобувної та нафтогазової промисловостей.

Карелія

Карелія - національна республіка карелів, фінського малочисельного народу, але дуже пасіонарного народу. Територія республіки повністю співпадає з однойменною республікою в складі московської імперії.

Столиця: Петроской (Петрозаводськ)
Населення: 0.5 млн (карели, помори, русини, та ін)
ВВП: 3 млрд дол США
Площа: 180 тис кв км.
Ключові міста: Петроской

Прапор карельського нацруху
Карта Карелії

Транспорт

Головним транспортом Карелії є наземний транспорт. Республіка має розвинену мережу трас, які опоясують її з півночі на південь та зі сходу на захід.

Республіка має два морські Порти - Біломорськ та Кем, а також кілька портів на озерах. Єдиним Аеропортом є Петрозаводськ.

Економіка

Основою економіки республіки є промисловість та торгівля.

Сільське господарство представлене переважно тваринництвом - м’ясо-молочне господарство, оленеводство та свинарство. Також вирощують овочі та картоплю.

Промисловість представлена вирубкою лісу, видобутком залізної руди, а також переробкою продукції цих галузей: целюлоза, папір, деревообробка, збагачення руди, тощо. Також є машинобудування, що пердставлене суднобудуванням.

Серед найбільших підприємств варто відзначити: Онежський ССЗ (суднобудівництво), ВМЗ (цвяхи, проволока), Кондопога (газети), ЛБЗ (папір), СЦБК (папір), ПЗМ (машинобудування для деревообробної, хімічної та ядерної галузей), та ін.

Національне питання

В Карелії наразі проживає 50 тисяч карелів, а також близько 450 тисяч росіян та 30 тисяч інших народів. Варто відзначити, що ті 450 тисяч росіян складаються з наступних етносів: росіянізовані карели, росіянізовані помори, росіянізовані русини та безпосередньо росіяни/московити. З утворенням нової республіки кількість карел зросте за рахунок деросіянізації частини росіянських карел. Теж саме відбудеться з поморами та можливо з русинами.

Відносини з Руссю

Русь розглядає Карелію як дружню республіку фінських народів, адже Фінляндія та Естонія є безпосередніми союзниками України зараз і будуть такими надалі. Також Русь буде м’ягкою силою розвивати русинські і поморські автономні округи всередині Карелії. Також Русь має підтримувати культурні центри та освітні заклади слов’ян з метою деросіянізації населення карелії і повернення їх до своїх коренів - русинів та поморів. Карелізацією буде займатись уряд Карелії.

Комі

Останньою з чотирьох республік є Республіка Комі. Ключовим народом є комі, фіно-угорський народ, який складається з двох великих груп. Республіка займає територію однойменної республіки в московії, а також частину Ненецького автономного округу, на схід від р. Печора, частину Пермського краю, де живуть комі-пермяки, та частину Кіровської області, де живуть комі-зюздинці

Столиця: Сиктивкар
Населення: 0.9 млн (комі, помори, русини та ін)
ВВП: 9 млрд дол США
Площа: 597 тис кв км.
Ключові міста: Сиктивкар, Ухта, Воркута

Прапор Комі
Територія Комі

Транспорт

Головним транспортом Карелії є наземний та авіа транспорт. Республіка має кілька автострад, а також залізничку гілку, що веде до Воркути

Республіка має один морський порти - Варандей, але для користування ним у комерційних цілях, необхідно будувати автомобільне та залзіничне сполучення з ним від Усінська та від Воркути. Це буде абсолютно новий проєкт, адже на разі там немає можливості сухопутно добратись.

Деякий час республіка зможе користуватись портами сусідніх країн, як то Помор’я чи Югра.

Також в республіці буде достатньо розвинений авіатранспорт, адже вже існує 4 аеропорти: Сиктивкар, Ухта, Усінськ та Воркута.

Економіка

Основою економіки республіки є промисловість та торгівля.

Хоча у сільському господарстві зайняті п’ята частина населення, тим не менш воно займає невелику частку в економіці. С/г представлене переважно оленеводством та свинарством. Також вирощують овочі, картоплю, кормові та зернові культури.

Добувна промисловість представлена видобуванням нафти, газу, вугілля, бокситів та дорогоцінного каміння.

Переробна промисловість представлена обробкою деревени, целюлозно-паперовою промисловістю, перебкою нафти, а також машинобудуванням.

Серед найбільших підприємств варто відзначити: СЛПК (целюлоза і папір), СТГ (гігієнічні паперові), Воркутауголь (вугілля), Воркутацемент (цемент) та ін.
Також є кілька преставництв московських нафтогазових корпорацій, а саме: Лукойл-Комі (видобуток нафти і газу), Лукойл-УНП (переробка нафти), Газпром-Бурєніє (видобуток газу і нафти), Газпром Пєрєработка (переробка газового конденсату та нафти), а також оператори трубного транспорту - “Газпром трансгаз та Транснєфть”

Національне питання

Загалом, наразі, на території на якій розкинеться Комі проживає близько 300 тис комі, з них 210 тисяч зирян та 90 тисяч пермяків.

Враховуючи загальне населення в 930 тисяч, частка титульної нації становитиме бл. 30%. Ми вважаємо, що серед тих росіян, що там живуть є частина асимільованих комі і саме вони, або їхні діти будуть себе вважати знову комі після проголошення незалежності.

Також варто відзначити, що багато з тих росіян є асимільованими русинами, за умих яких нам необхідно буде боротись, щоб недопустити там реваншу московії.

Відносини з Руссю

Русь розглядає Комі як дружню республіку фінських народів, як і Карелію. Також ми бачимо в Комі потенціал для торгівлі з нами.

Наша політика буде будуватись на справедливих та взаємовигідних засадах, на повазі до комі, а також на принципах підтримки місцевих слов’ян, розвитку їх культури і впливу на них з метою недопущення реваншу москви.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Русинський Сіроманець
Русинський Сіроманець@Ruthenorum_lupus

1.4KПрочитань
10Автори
16Читачі
На Друкарні з 18 травня

Більше від автора

  • Білорусь - вижити чи зникнути?

    Наразі Білорусь є республікою, що знаходиться на північ від України. Повну владу у ній має псевдо-комуністична мафія на чолі з Олександром Лукашенком, яка повністю покладається на протекцію з боку Московії.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Пост-РФ: Залісся та Московія

    В сьогоднішній статті ми розберемо два утворення в центральній частині імперії: Московія (Москва, Московська, Калузька, Тульська та Рязанська області) та Залісся (Ярославська, Володимирська, Іванівська, Костромська, частково Нижньогородська та Кіровська області).

    Теми цього довгочиту:

    Демосковізація
  • Інфраструктурні проекти Русі

    В цій статті ми розберемо проекти, які можуть бути реалізовані з метою пришвидшення розвитку

    Теми цього довгочиту:

    Україна

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається