Вступ

Після виграшу чемпіонства 2023 року, Денвер Наґетс, як і молоді маги з відомої історії, намагаються знайти баланс між збереженням своїх досягнень та пошуком нових можливостей. Їхня робота на ринку Вільних Агентів та обмінів нагадує Гаррі Поттера та його друга Рона Візлі з екранізації 4-ї частини "Келиха Вогню", коли вони безуспішно намагались запросити дівчат на бал, постійно відтягували момент з запрошенням, а в кінці... Скажемо так, опинились далеко не з тими, з ким хотіли чи планували.

Минулий сезон 2023/24

Пам'ятаю, що на початку минулого сезону вийшло інформативне інтерв'ю з генеральним менеджером клубу Келвіном Бутом, в якому він признався, що в сезоні 2023/24 через втому гравців команді буде важко повторити успіх. Тому ціль клубу - побудувати баскетбольну династію! Яка виграє 3-4 титули в наступні декілька сезонів, на основі перспектив чинного ядра команди.

Тому ми бачили, як Наґетс відпускають таких гравців, як Кентавіус Калдвел-Поуп, Брюс Браун, Джеф Ґрін, навіть не намагаючись боротися за їхнє збереження в клубі, запропонувавши кращі контракти. На зміну досвідченим гравцям прийшли молоді перспективні виконавці, на яких клуб покладає великі сподівання.

Акцент на молодих гравцях і власних піках має певну логіку, адже дві найбільші зірки Денвера сучасності - доморощені гравці. Вони підтягнули до складу Крістіана Брауна, Пейтона Вотсона. На черзі Джуліан Строзер та Хантер Тайсон.

Міжсезоння

Цьогоріч у Наґетс аж 7 новачків. Так, шестеро з них - незадрафтовані, і, швидше за все, не матимуть значної ролі в колективі. Втім, ніхто не скасовує удачу, еге ж? Ми неодноразово бачили успішні випадки з гравцями на кшталт Фреда ВанВліта та Данкана Робінсона, які зробили собі непогану кар'єру, хоч і не були обрані на драфті.

Основна ж увага серед новачків буде прикута до Дейрона Голмса. У Денвері сподіваються, що новачок зможе дати їм те, чого не зміг дати за 4 сезони з командою Зік Наджі - універсальність на позиції бігмена. Голмс має потенціал зіграти як поруч із центровим, так і в ролі повноцінного п’ятого номера.

Минулий сезон Голмс провів за університет Дейтон, набираючи : 20.4 очок, 8.5 підбирань, 2.1 блоки, влучаючи 38.6% кидків з-за дуги. Завдяки своїм фізичним даним, він може стати важливим елементом у захисті та загрозою в нападі як рімраннер, каттер та пік-енд-рол фіннішер.

Як вже згадувалося, нинішня політика Наґетс схожа на персонажів дитячої казки. І ось вони опинилися з такими підсиленнями у вигляді Вільних Агентів, як Рассел Вестбрук та Даріо Шарич. Хоч Вестбрук та Шарич вже пройшли свій пік, їхній досвід може стати важливим елементом у боротьбі за стабільність команди.

Якщо заплющити очі на певні недоліки Шарича в жорсткості, обороні, а також на вік та сумісність Вестбрука з тими ж Йокичем та Гордоном - загалом, гравці непогані. Тим паче, що Шарич з кидком, а отже зможе дати додатковий опціонал в атаці Денвера. Тоді як з Вестбруком дуже хотів зіграти сам Йокич! Але якщо порівняти це підсилення з роботою Маверікс, Тандер чи навіть Ворріорс на ринку? Виглядає блідо.

Знову ж таки, ми повертаємося до Келвіна Бута, його бачення та стратегії Денвера на майбутнє. Але подібні ходи точно не наближають клуб до повторення минулорічного успіху.

Сильні та слабкі сторони

Сильні сторони : Ставка робиться на внутрішні ресурси. На те, що порівняно з плей-оф 2024 року гравці Наґетс відпочинуть і хтось із молодих зробить крок вперед.

Сподіваюся, що фактор відпочинку матиме свій вплив. Особливо для Джамала Мюррея, який не мав дуже якісного баскетбольного літа, граючи за Денвер у плей-оф НБА та за збірну Канади на Олімпійських Іграх. Додатковою мотивацією для розігруючого має стати продовження контракту :

  • Джамал Мюррей - 4 роки, 208 мільйонів.

Як і в попередні роки, успіх Наґетс зводитиметься до однієї людини - чинного МВП Ніколи Йокича. Здоров'я та хороша форма Йокича, збереження основного ядра чемпіонського колективу, стануть запорукою того, що Денвер, як мінімум, залишатиметься однією з головних загроз Заходу на шляху до Фіналу НБА та можливого чемпіонства.

Слабкі сторони : З іншого боку, у мене немає впевненості, що хтось із вчорашніх новачків "вистрілить". Крістіану Брауну, після відходу Брюса Брауна, потрібно було зробити крок вперед, чого він не зробив. Тепер після відходу ще й ККП, йому доведеться не просто зробити один крок, а намагатися перестрибнути цілих три!

Підписання Рассела Вестбрука і Даріо Шарича виглядають слабким підсиленням порівняно з конкурентами.

Майкл Портер. Якщо хтось і недопрацьовував з основної п'ятірки в плей-оф минулого сезону - це був саме форвард. Так, слід зважити на те, що у нього були певні особисті причини, які могли вплинути на втрату концентрації : три його брати потрапили в халепу різного ступеню важкості. При чому в проміжку кількох тижнів квітня-травня! Джевона - арештували за водіння в нетверезому стані. Джонтая - пожиттєво забанили в НБА через ставки. Кобана - засудили на 6 років через вбивство.

З огляду на втрату ККП, його навичок шутингу, Майклу Портеру потрібно робити крок вперед! Хоча після плей-оф, все частіше, почали появлятись новини про його можливий обмін, щоб Наґетс отримали взамін кількох гравців, розбивши контракт ЕмПіДжея на декілька частин.

Прогноз на сезон 2024/25

Повернення в гонку : Денвер Наґетс вступають у сезон із метою повернутись в титульну гонку, але стратегія клубу робить ставку на розвиток внутрішнього ресурсу, а не на агресивне підсилення. Якщо молоді гравці зможуть швидко адаптуватися та зробити крок вперед, а Нікола Йокич і Джамал Мюррей залишаться в хорошій формі, команда буде серед претендентів на вихід до Фіналу. Однак конкурентоспроможність суперників і слабке міжсезонне підсилення можуть ускладнити шлях до успіху.

Головні питання майбутнього сезону

Чи перебувають головний тренер Майк Мелоун та генеральний менеджер Келвін Бут "на одній хвилі" у баченні майбутнього команди?

Чи готовий Мелоун переглянути свою філософію стосовно молодих гравців та почати активно використовувати внутрішній ресурс, надаючи більше ігрового часу перспективній молоді, а не концентруватися на ветеранах?

У разі невдачі в наступному сезоні, чи наважиться менеджмент Наґетс на радикальні зміни в складі команди?

Попередні публікації :

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Просто Про НБА
Просто Про НБА@ProstoProNBA

Роздуми, аналіз про баскетбол!

493Прочитань
1Автори
10Читачі
На Друкарні з 19 жовтня

Більше від автора

  • Прев’ю сезону 2024/25. Сан-Антоніо Сперс

    Минулого сезону для Сан-Антоніо Сперс переважали падіння. Вигравши лише 22 матчі, команда другий рік поспіль завершила на дні турнірної таблиці НБА, п'ятий рік поспіль не виходячи в плей-оф.

    Теми цього довгочиту:

    Спорт
  • Прев'ю сезону 2024/25. Нью-Йорк Нікс

    З початку 2024 року Нікс зазнали найбільших позитивних змін серед усіх клубів НБА. Під керівництвом головного тренера Тома Тібодо, Нікс пройшли через справжню "реабілітацію", завдяки якій вдалося вийти з тривалої кризи.

    Теми цього довгочиту:

    Нба
  • Прев'ю сезону 2024/25. Детройт Пістонс

    Найбільша біль останніх років в НБА - Детройт Пістонс. Клуб, що колись був синонімом міцного захисту і чемпіонських амбіцій, рвав, метав і натурально бився, вигризав результат, зараз опинився в болоті постійної перебудови.

    Теми цього довгочиту:

    Нба

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається