Про мопсів Есгароту і не лише

У трилогії "Гобіт" багато іронії, у мене було відчуття, що Пітер Джексон, знімаючи "Гобіта", часто відверто приколювався над матеріалом. Але це були приколи від людини, які 10 років життя присвятила цій темі, зняла трилогію по всесвітньо відомому бестселлеру і не осоромилась, яка бездоганно знає канон і робить наступні 3 фільми, граючись з матеріалом як майстер своєї справи. Я не кажу, що його фільми бездоганні, але мені сподобалися і я не раз їх передивилась.

Мопси Есгароту - один з приколів фільму, знятого, як чесно попереджують у титрах - за мотивами одноіменної книги. Це песики самого Пітера Джексона, який влаштував їм по блату камео у другій частині фільму. Сам Джексон також не раз з"являється у своїх фільмах в епізодичних коротких ролях. "Гобіт" не став винятком, там режисер зіграв одного з гномів Еребору в момент, коли прилітає Смауг (на другому фото).

У фільмі також багато нелогічних або смішних моментів, хоча мені це задоволення від перегляду зовсім не зіпсувало. Згадаю деякі з них, а ви, при бажанні, наведете ще пару прикладів. У Беорна на руці елемент кайданів - нагадування про полон у Саурона. Та коли він обертається на ведмедя, на лапах нічого такого немає. То зачаровані кайдани, чи Беорн їх як браслет на згадку одягає?

Гноми та Більбо тікають з палацу у відкритих діжках і після падіння у водоспад ніхто не випадає і не перевертається. Магія та й годі.

Коли гноми шукають чарівні двері Еребору, ніхто не згадує слова пророцтва про останній промінь сонця. Замість того вони лупають скелю, а не знайшовши нічого швиденько, ледве не з полегкістю йдуть. Не знайшли і чудово, давайте швиденько додому, доки живі та здорові. Хто ж знав, що такий упертий зломщик попадеться.

У Торіна явно термостійка п"ята точка - спробуйте ви проїхатись у металевій тачці в потоці розплавленого золота. Про танці на морді Смауга я вже мовчу. Список можна продовжувати, але для того треба розібрати всі фільми сцена за сценою. На перший раз, думаю, достатньо)


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

584Прочитань
16Автори
25Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається