Про візуальні новели. В чому проблема Клуба Романтики?

Почнемо з самого початку. Що таке візуальна новела?

Візуальна новела (яп. ビジュアルノベル, латин. bijuaru noberu, англ. visual novel, дослівно «візуальний роман») — жанр відеоігор, в якому історія подається гравцеві з допомогою статичних зображень, текстових блоків і звуків.(Вікіпедія)

Якщо простими словами, то є фон, є персонаж, є текстове поле, де розповідається історія. Персонажі змінюються разом з фонами. Можна робити різні вибори, які впливатимуть на хід сюжету та навіть кінцівку. У більшості вн є можливість будувати стосунки з деякими персонажами. Багато хто дає можливість ЛГБТК+ стосунків.

Вперше вони стали популярними в Японії. Далі поширилися по всьому світу. В Україні цей жанр ігор досить відомий. Навіть є вн від українських розробників. Наприклад: Moon chai story, My first kiss, Me chat, Шепіт Потойбіччя, Біолабораторія, Tales Of Words. І це тільки на телефон. Найпопулярнішою з них є Moon chai story, де поки що виходить три історії(але розробники активно працюють, щоби покращити гру та випустити більше історій)

Та всі ви знайомі з візуальними новелами через гру «Клуб Романтики». Що ж, я сама цим грішила. Тільки в чому його проблема? Він є проросійським, хоч і офіс розміщений у Молдові. Чому?

1.       Мерч, який є тільки на росії. Виготовляється також там.

2.       Розробники з росії. Їх набагато більше, ніж ви думаєте. Їм платять зарплатню, податки з якої знову ж йдуть на війну. Розробників з України можна порахувати на пальцях однієї руки.

3.       Багато разів вони блокували українців, які говорили про війну. Але, коли росіянці підтримували війну та путіна, вони нічого не робили.

4.       У грі була проросійська реклама, на яку розробники ніяк не реагували. В той час, як проукраїнську вони видаляли.

5.       Клуб романтики видаляв всі згадки або асоціації України з самої гри, згадати тільки абсурдну ситуацію з прапором на фоні, який прибрали й знову ж таки попросили вибачення.

6.       Окремі сценаристи підтримали росію.

7.       Розробники ніяк не відреагували на петицію (і не тільки, багато хто писав в особисті) про введення української мови. Всі пояснення ми можемо собі тільки додумати, бо вони це все просто проігнорували

Якщо ви думаєте, що не будете дивитися рекламу й все буде ок, то ви помиляєтесь. Реклама вискакує вам автоматично, це по-перше. По-друге, гроші йдуть навіть якщо ви завантажуєте гру. А особливо, коли поширюєте її.

Друга проблема – мод. Це як мінімум незаконно. Також моди є тільки на російських сайтах, тому тут також все йде проти нас.

До чого це я? На жаль, у нашій країні все ще багато людей грають у цю гру, та інші візуальні новели називають її копіями(не вірите? Зайдіть в коментарі офіційного тик-ток акаунта Moon chai story). Багато хто аргументує тим, що кр рятувало його, коли йому було погано. Але це нічого, проти тисячі життів. Проте що ми можемо робити?

1.       Говорити про це. Не тільки «Клуб романтики», а й інші деякі ігри мають схожу позицію, або взагалі є російськими. Навіть «Seven hearts stories» від казахських розробників використовує російські сервери, з яких йде комісія в країну-агресорку. Або «Neo story» від, увага, українських розробників! Вони допомагали росіянам завантажувати свою гру, а коли почали отримувати коментарі з питаннями щодо цього, то просто почали блокувати.

2.       Поширювати українських розробників. Я вже навела декілька прикладів візуальних новел від вітчизняних розробників. Але це стосується не тільки вн, але й інших ігор.

3.       Підтримувати українських розробників. Навіть просто дивитися рекламу в їхньому додатку. А якщо гра має можливість донату, а ви – гроші, то це взагалі прекрасно!

Висновок:

Візуальні новели сьогодні стають все більш і більш популярними. Українські розробники не відстають, створюючи неймовірні вн з різними жанрами історій. Але й тут потрібно бути обережним. Серед найпопулярніших є й ті, що підтримують росію, і їх потрібно обходити десятою дорогою.

Додаткова інформація щодо Клуба Романтики, та чому не потрібно в нього грати:

Н.О.Р

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Н.О.Р
Н.О.Р@n.o.r

Дівчина, яка любить читати

1.8KПрочитань
6Автори
31Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Знищена краса

    Знову табір. Цього року він такий незвичайний… Нові відчуття, нові друзі, нові знання. Але і знищене дещо.

    Теми цього довгочиту:

    Історія З Життя
  • Повстання мерця

    Ні, це не про апокаліпсис. Н.О.Р згадала про свій акаунт просто

    Теми цього довгочиту:

    Думки

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається