Проблема «чарівної таблетки»

Що це таке і чому багато людей прагнуть її отримати?

Вираз «чарівна таблетка» є досить поширеним у наш час та розуміється в нашому суспільстві як легкий та швидкий спосіб вирішення наших проблем. Це дія та/або рішення, які враз міняють наше життя. Однак чи реально це? Особисто на мою думку це ще одна казка, у яку вірять люди, замість того щоб взяти відповідальність за те, що з ними відбувається та почати діяти, щоб змінити те, що не подобається.

Але чому ж люди продовжують чекати дива?

Будемо чесні, це в рази простіше. Адже визнати для себе, що ви і тільки ви відповідальні за те, де зараз знаходитесь, досить складно для багатьох із нас. А це тільки початок.

Наступним кроком є аналіз того, що відбувається. Для цього потрібно подивитись на своє життя, на людей, які вас оточують і, врешті решт, на самих себе. Після цього запитайте себе : «Чи дійсно я цього хотів/ла? Чи влаштовує мене мій вигляд, мій стан, мої друзі, мій партнер, моя робота, мій дім? Чи влаштовує мене моє життя?» Якщо ваша відповідь буде позитивною, то для вас немає потреби продовжувати читати цей довгочит. Але якщо є те, що ви хотіли б змінити, або можливо повністю прибрати із свого життя, то я надіюсь, що написане допоможе вам з цим та зробить на крок ближчим до вашої цілі.

Знайшовши те, що вас не влаштовує, ви заклали фундамент для нового себе та нового життя. І я хочу похвалити вас, якщо ви це зробили. Адже, на диво, більшість людей зупиняються уже тут. Іноді важко признатися собі, що вас не влаштовує теперішнє становище. Інколи вам потрібно багато часу для цього і це цілком нормально. Адже в той момент, як тільки ви зробили це, вас чекає новий, довгий, але водночас захопливий шлях. Знайшовши проблему, ви вже не залишите все так, як воно є.

Наступним кроком буде вирішення маршруту та встановлення цілей. На цьому етапі вашим головним завданням буде визначення тієї точки, про яку ви мрієте. Це не обовʼязково має бути якась грандіозна зміна, але це стовідсотково матиме величезний вплив на розвиток вас, як особистості, та ваше майбутнє. І це той момент, коли шляху назад уже немає.

Надалі вам потрібно притримуватися свого плану та памʼятати чому ви це робите. Я не можу обіцяти, що це буде легко. Але хіба омріяне життя не варте зусиль? Невже вам не хочеться стати володарем свого життя? Невже змиритись з тим, що не влаштовує і жити з цим простіше та приємніше ніж почати діяти і побудувати життя, на яке ви заслуговуєте? Це не означає, що не буде падінь. Але це точно варте зусиль. Адже в кінці кінців тільки ВИ будете жаліти через те, що не спробували, не скористались можливістю і здались. Усім іншим немає діла до цього. Людей хвилюють їй власні проблеми.

І запамʼятайте, що нові дії мають стати новим способом життя. Без цього не буде росту. Без цього ви прийдете туди, звідки починали.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Валерія
Валерія@valere

2.4KПрочитань
12Автори
79Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

та інформація яку Ви намагаєтеся донести цим довгочитом мені довподоби і я вважаю це правильним. Але, хотілося б більше деталей, нюансів чи можливо труднощів в етапах визначення проблеми (або сфери життя яка не задовільняє ) та вла сне етапі вирішення проблеми. Звісно, це може бути інформацією для інших статтей, але без цієї інформації в статті надто багато пафосу, акценту на мотивації людей і води.

Бо знову ж таки, точка зору виражена в цьому довгочиті правильна, але через обмеженість інформації, не принесе ніякої користі (хіба що людям які вже в цьому знаються).

Вам також сподобається