Огляд “Guardians of the Galaxy: The Telltale Series”

Так-так, думаю, у всіх зараз реакція на це рев'ю з розряду "Це ще що за НН гра?", але оскільки я тут частенько риюся в маловідомих проєктах, потрапив я цього разу в саме яблучко.

Вартові Галактики - одна з найвідоміших і найбезбашенніших команд у Марвел, і, здавалося б, усі вже чули про їхню адаптацію від Eidos Montreal (її розглянемо наступного разу), але всі забувають про виріб Telltale, про який я сьогодні говоритиму.

Давайте скажу одразу - ніхто не грає в ігри від Telltale заради геймплея, тому активностей тут не забагато, втім динамічні моменти присутні. А привертають тут нашу увагу гумор, музика і звісно ж сюжет. Пройдемося по всій трійці.

Музика. Взагалі немає питань, вона що у фільмах, що в іграх на висоті, найкраще з класики 70-их. Хоча спостерігати фінальний бій під "Crazy on you" після того, як ти вже бачив появу під цю саму пісню Адама в третіх вартових, досить дивно.

Гумор. Мені справді потрібно це пояснювати? Іноді тупий, іноді й справді гарний гумор вартових, ви можете посеред важливої сюжетної розмови просто вирубати зв'язок, щоб не слухати бурмотіння головної лиходійки, бо чому б і ні? Або боротися з бажанням померти Дракса, почавши посеред діалогу закопувати його. Є й інші приклади, але їх буде занадто багато.

Сюжет. Перейдемо до головної страви. Уже всі через Telltale у назві здогадалися, що гра підлаштовується під вас і ваші вибори, нахамивши Ракеті, варто очікувати, що він не підтримає вас у майбутньому, і надавши допомогу Гаморі, варто розраховувати на її сприяння в найближчому конфлікті. Але це все тьмяніє порівняно з головним моїм відкриттям цієї гри... Вона ставить тебе перед фактом того, що Вартові втомилися бути Вартовими, у першому епізоді ми відправляємо на той світ Таноса (очманіти можна, чи не так?) і здавалося б, свято, помер жорстокий титан, але ж ні, команда втрачає віру і сенс життя. І саме з цією проблемою ви повинні боротися всю гру, ні не з Халою, а з внутрішніми проблемами Вартових. Ви дізнаєтеся історії мало не всіх членів команди за винятком Грута і Мантіс. Не дуже хотілося б це визнавати, але... У ДЕЯКІ моменти мультяшні вартові виглядають серйознішими за Марвеловські фільми, я не знаю як, але часом воно так і виходило, в один момент у вас буде діалог з Гаморою, де вона прямим текстом говорить Квіллу: "Слухай, єдина причина, чому ми всі тут – ТИ", і це не метафора, залежно від поведінки та ставлення гравця, вбити можна хоч половину складу команди. Що мені подобається - всю гру давали вибір між двох зол, і ти взагалі не розумів, що буде правильніше, бо вибір нерідко підносили зі словами: "Ти або втрачаєш довіру першої половини команди, або ставиш під сумнів повагу з боку другої". Причому іноді вам ставлять такий серйозний ультиматум, де ти взагалі не знаєш, що краще, ставлячи на кін не те що одну, а життя всіх Вартових.

Буду закруглятися, бо чесно, гра все ж таки не шедевр, так, гарна, так, з гарною музикою, гумором і сюжетом. Очікувати від неї багато чого не варто, та й порадити я її можу лише фанатам "Вартових Галактики", і все ж, це до біса незвичайна пригода.

Оцінка: 8,1/10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається