Для зручного читання, я розібʼю статтю на декілька блоків. Ось сам план:

  1. Хто такі сталкери?

  2. Чим небезпечне переслідування в інтернеті

  3. Моя особиста історія переслідувань

  4. Як боротись з сталкерами?

Хто такі сталкери?

Сталкер - це людина, що переслідує особу або групу осіб з метою отримання більше інформації, або для інших цілей.

Сталкінг це хвора поведінка, але не потрібно вважати тих самих сталкерів хворими людьми, зазвичай це самі звичайні люди без яких небудь психічних захворювань. Думаю у багатьох були випадки коли вони були переслідувачами або переслідуваними. Переслідуванням можна навіть вважати коли ви таємно слідкуєте за своєю колишнім партнером, або його новою дівчиною, дивитись нові історії з акаунту «Нігтики Київ/Одеса». Ви збираєте інформацію про зовсім вам невідому людину. Це і є нездорова поведінка це і є сталкерство. Іноді таке переслідування може перерости у щось більше, наприклад знайомство з друзями обʼєкту, або слідкування у реальному життя у цілях дізнатись як можна більше.

Чим небезпечні інтернет сталкери?

Зазвичай спілкування з такими людьми починається невинно (якщо взагалі воно починається), ви мило спілкуєтесь і не помічаєте, як людина до вас привʼязується і стає залежна від вас. У неї є всі ваші фото які ви їй надсилали або публікували, вона постійно цікавиться вашим особистим життям і дуже ображається коли ви чимось не хочете ділитись, також це не знання особистих меж.

Моя особиста історія

Все почалось мабуть в 2020. Я тоді сидів в Анонімному чаті, там я познайомився з хлопцем у якого були спільні інтереси з моїми і ми майже одразу перейшли в особисту переписку, через пів години спілкування він почав зізнаватись мені о почуттях і безмежної любові, я це сприйняв як жарт та поділився скріншотом переписки з подругою, яка зацікавилась дружбою з ним та написала йому коли я її відмовляв від цього (на скріншоті був видний його номер в телеграм). Ми в невдовзі почали троє спілкуватись, но не сказати, що дуже часто, він нам зізнався у своїй гомосексуальності, розповідав про те які батьки у нього гомофоби і взагалі яке у нього складне життя. Загалом хлопець був нормальний хоч і дивний моментами, але мене дратувало його сильна навʼязливість і драматичність. В один момент коли він почав писати у всіх моїх соц.мережах в коментарях зізнання у коханні і підбивав своїх подруг на це, я виріш припинити з ним спілкування попередньо поговоривши про те, що мене дратує, а у відповідь почув тільки: «Що тут такого? Я ж тебе кохаю!». Я заблокував усі його акаунти і акаунти його подруг, але він створював все нові і нові сторінки з яких він мені писав. Пригрозивши тим, що все розповім його батькові і покажу скріни (я знайшов його батька у соц.мережах)він ненадовго відстав, але через декілька місяців мені почали писати з різних акаунтів в телеграм, потім як я зрозумів він знаходив людей у «Дайвінчику» і просив писати мені різні образи або просто дичину. Все це продовжується по цей час. Останнє повідомлення від нього було 15.03.2023. Це лише коротко описано все, що я пережив, але якщо вам цікаво дайте знати і я опублікую окремий довгочит з цією історією.

Як боротись з сталкером?

Ми вивчили хто такі сталкери і які цілі вони переслідують, тому тепер, я розповім, як з ними боротися.

Іноді найскладніше розпізнати його, но якщо ви вже виявили таку поведінку насамперед поговоріть про це і скажіть, що вам це не подобається і якщо людина розумна вона все зрозуміє. Не подіяло? Просто заблокуйте і чим раніше тим краще. Не дайте переслідувачу повністю до вас привʼязатись, йому буде простіше до вас охолонути. Якщо це також не подіяло, звертайтесь до поліції, бо іноді переслідування в інтернеті може призвести до переслідування у реальному життя і також зачепить ваших друзів та рідних. Якщо переслідувач знає вашу адресу, то рекомендую деякий час пожити у друзів, також заморозьте свої соціальні сторінки, ваша сторінка не буде видалена і ви зможете її пізніше відновити, але інакші користувачі не зможуть її побачити. Якщо у вас немає у кого заночувати, то попросіть когось з знайомих переночувати у вас, але будьте обережні і ні з ким не діліться всім, що з вами коїться, куда ви йдете або їдете і інакшою конфендеційною інформацією.

Сподіваюсь, я допоміг вам цією інформацією і вибачаюсь за недоліки в тексті, тому, що я рідко пишу якісь статті і великі текста. Бережіть себе і своїх близьких. Попадайте тільки у любовні мережі, а не в мережі аферистів.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ц
Цьотка@cotka

605Прочитань
1Автори
1Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Вам також сподобається

  • Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Поезія
  • Особлива

    Якщо у вас не виходить бути «нормальним», то просто станьте найкращим серед божевільних. Зробіть це своєю метою, живіть цим. Будьте складними, складеними і тяжкими. Будьте особливими. Годі боятись власної тіні. Годі виборювати собі право на те, щоб займати місце у просторі

    Теми цього довгочиту:

    Вірші

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Поезія
  • Особлива

    Якщо у вас не виходить бути «нормальним», то просто станьте найкращим серед божевільних. Зробіть це своєю метою, живіть цим. Будьте складними, складеними і тяжкими. Будьте особливими. Годі боятись власної тіні. Годі виборювати собі право на те, щоб займати місце у просторі

    Теми цього довгочиту:

    Вірші