Що таке копірайтинг B2B?

Копірайтинг для В2В —  це процес створення текстового контенту, який компанії використовують для інформування інших компаній п

B2B-копірайтери співпрацюють з відділами продажів, розробляючи ресурси, які вони можуть використовувати в розмовах з потенційними клієнтами, або з командами по роботі з клієнтами, створюючи документацію для кінцевих користувачів. 

person using MacBook Pro

Деякі навіть працюють разом із розробниками та дизайнерами як UX-райтери, створюючи тексти для додатків та інших онлайн-продуктів. Скрізь, де B2B-бренду потрібно спілкуватися із зовнішньою аудиторією, є можливість для B2B-копірайтера.

Завдання B2B-копірайтингу

Процес написання текстів для B2B починається з питання "чому?" — компанії хочуть створити контент для досягнення певних цілей. Ось деякі з найпоширеніших:

— Розвиток впізнаваності бренду чи компанії

Багато текстів для В2В орієнтовані на ранні етапи подорожі покупця (або на вершину воронки продажів). Це етап, на якому потенційний покупець визнає, що у нього є проблема, і починає думати про можливі рішення.

Копірайтери створюють тексти для цього етапу, щоб допомогти брендам підвищити обізнаність потенційно зацікавлених покупців. Це може означати написання текстів для реклами в соціальних мережах або SEO-сторінок, які відповідають на питання, що люди зазвичай вводять у пошукових системах (ви могли помітити, що ця публікація є однією з них). Це також може означати створення постів у блогах та іншого контенту, який допомагає бренду зарекомендувати себе як надійне джерело порад, а керівнику — як лідера думок у галузі.

Ідея полягає в тому, щоб розповісти читачам про проблеми, з якими вони стикаються, і заохотити їх дізнатися більше про рішення, одним з яких може бути продукція компанії.

— Генерування лідів

Ще один вид B2B-контенту, який користується високим попитом, — це контент, спрямований на потенційних покупців — відомих у маркетингу як "ліди". Вони зацікавлені в бренді, але все ще оцінюють свої можливості. Мета такого типу текстів — проінформувати читачів про продукт і переконати їх у тому, що він добре підходить для їхніх потреб. Цей тип контенту часто являє собою розлогі опорні матеріали, такі як електронні книги та путівники, у поєднанні з короткими електронними інформаційними бюлетенями та електронними листами для його просування.

— Створення хорошого досвіду для клієнтів

Потреба у переконливому тексті для B2B не закінчується, коли клієнт приймає рішення про покупку, це лише початок. Компаніям потрібні автори UX-контенту, які будуть одержимі точним вибором слів, що зробить їхні веб-сайти або програмне забезпечення простими та інтуїтивно зрозумілими для навігації.

Бренди також використовують B2B-копірайтерів для створення документації, яка дозволяє користувачам розуміти та ефективно використовувати їхні продукти. Наприклад, бренди наймають технічних копірайтерів для створення інструкцій, написання посібників користувача та розділів поширених запитань у зручний для пошуку, засвоєння та читання спосіб.

MacBook Pro near white open book

Висновок

Характеристики хорошого копірайтингу для В2В схожі з будь-яким іншим видом якісних текстів. Найкращі блоги для В2В лаконічні, переконливі та навіть дотепні. Але читачі В2В також шукають інші властивості, які ви не знайдете, скажімо, в новинній статті або захоплюючому романі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дослівно
Дослівно@doslivno

91Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 8 травня

Більше від автора

  • Сила сторітелінгу в B2B-копірайтингу

    Почніть з історії. Це один з найстаріших і найпотужніших інструментів, особливо коли мова йде про копірайтинг для B2B.

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг
  • 3 поради для B2B-копірайтерів

    У вирі безликої, надто технічної комунікації, добре продуманий текст може допомогти вашій компанії виділитися на тлі своїх конкурентів.

    Теми цього довгочиту:

    Маркетинг

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається