Що таке любов?

За любов’ю незмінно йде розчарування. Ніякий прояв щастя не може тривати вічно як сонце не може заливати навколишній простір не створюючи тіней. Закони фізики працюють по-іншому, а Хокінг якось писав, що Бог і є цими законами. Так що ж тоді змушує нас залишатись? Що не дає нам піти після першого осколку й жмені піску в очі засліплені дофаміном? Неможливість визнати перебільшеність нашого найрозрекламованішого біологічного прояву? Страх? Віра в те що це одноразова акція і скоро все повернеться до того прекрасного періоду коли окситоцин душив й топив в крові найменші бунти критичного мислення? В більшості випадків це звичка. Все наше єство побудоване на них. Я не намагаюсь переконати вас, що в цьому почутті немає сенсу чи в його абсолютній дурості. Любов дала нам те що ми називаємо цивілізацією, робить з нас тих кого ми маємо на увазі коли говоримо слово ‘‘людина’’.Та я бачу немислиму користь у деякому зніченні божественного ореолу навколо вищезгаданого почуття й підсвіченні нашої цілковитої залежності від звичок. Ми прокидаємось й засинаємо відносно них, між масками, що ми воліємо показувати світу й звичками стоїть насмішливе дорівнюю, спробуєте знайти якусь крупинку власного єства й переконайте самі себе що вона не витекла із звички. Відучуючи себе чи з огляду на обставини кидаючи один з полюбуваних патернів чи не відчуваєте ви ту саму пустоту, гіркоту і страх, що так красиво описують поети? Я зараз не про цигарки чи скролінг до опівнічного відрубу а щось що ви раніше всерйоз сприймали частинкою власної особистості. Про щось, що як вам здавалося грало ноти вашої душі для навколишнього світу. Можливо я зараз прозвучу як ті самі іронічно згадані мною романтики-ідейники та сприймаючи романтичні чи дружні почуття як ту саму частинку нашого єства ви одночасно сприймаєте її як звичку від якої можна позбутися всього на всього дисципліную та осмисленням. Ви сприймаєте їх як щось безпосередньо зв’язане з вашою особистістю й щось що безпосередньо на неї впливає. Та ось, ця ваша неймовірна, невимовна й незрозуміла нікому іншому велика любов пройде точно так само як і погана осанка. З роботою й часом. А між вейпом і склянкою води з лимоном о шостій ранку варто виробити звичку вибирати друге.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгенія Кубриш
Євгенія Кубриш@Uegene

Підліток,що пише від нудьги

497Прочитань
6Автори
20Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Тотальна політизація

    Що за звір такий ця тотальна політизація і чому він не такий вже кровожерливий.

    Теми цього довгочиту:

    Політика
  • Невпевненість

    Сумніви взагалі-то не являються чимось поганим. Вони яскравий показник наявності критичного мислення, оскільки тільки абсолютний ідіот володіє таким багатством яке ми називаємо абсолютним радикалізмом. Та не варто плутати їх з тим шнуром на вашому горлі під назвою невпевненість.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Чому вам варто прочитати “Midnight library”

    Що для вас головна складова хорошої книги? Тут могло лежати багато літер складених в красиві епітети але по суті розподіл є лише між сюжетом та користю що приносить до тебе зміст. Трохи про книгу зміст якої зачепить найбільших фанів сюжетної складової до яких відношу себе і я.

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (2)

важливо любов і є просто звичка, але чи правильно порівнювати її з поганою осанкою? як на мене любовь це щось більше

Вам також сподобається