Тотальна політизація

Саме поняття тотальної політизації означає собою тенденцію порушення герметичності політичної сфери. Слідуючи за теорією деяких соціологів наше суспільство поділяється на багато сфер кожна з яких є непроникною для іншої, якщо ж вторгнення все-таки стається воно формує нову сферу, що тільки крутиться на орбіті попередньої. Повсякденність не залучена у жодну з них,отож, керується власною логікою, законами і здоровим глуздом.

Здебільшого, люди що користуються цим терміном схильні жалітись на чвари в фейсбуці чи фрази в осуд влади покладені в один ряд з обговореннями погоди і інших буденностей. Тотальна політизація змушує всіх нас крутитися на орбіті навколо-політичної чи вибачте за настільки непристойну образу популістської сфери. Тобто, говорити не роблячи жодних політичних дій. З них до речі і складається сакральна, істинна політика.

Подібні терміни були доречні до вживання, що правда, пару століть тому назад, коли ми, ні в чому не відповідальні селюки делегували політику одній людині чи їхньому прошарку. Тоді, фрази ‘‘ навіть мовчання є політичною дією’’ чи ‘‘ якщо не займатися політикою, політика займеться вами’’ і справді були ідіотськими. Та чи можна вважати мовчання короля дією, яка відобразиться на майбутньому королівства? Так. Отож, в ретроспективі в якій кожен з громадян з вісімнадцяти років до старечого маразму наділений політичною силою, він наділений і відповідальністю. Навіть якщо ця ретроспектива виходить з демократичних режимів і одним гребенем зачісує авторитарні.

Ще одним поглядом на термін тотальної політизації є бачення всіх навколишніх подій через призму політики, доволі дискутивного надбання громадської включеності. Подібне і справді наносить непоправний удар для психіки і що не менш важливо критичного мислення та чи носить достатньо поширений характер для подібного епітету? З урахування нинішніх реалій можливо, але важливо тримати в голові,що сьогоденні обставини не являються нормою а саме з норми ми класифікуємо суспільні течії.

Справедливості заради варто сказати що найпоширенішим використанням теорії соціальних сфер є аргументація чому ж наукове комюніті повинно залишатися недоторканим. Думаю ніхто не заперечить необхідність огородження наукових досліджень від політичних, філософських, публіцистичних та всіх інших поглядів, що можуть міститися в голові науковця. На святість виразу ‘‘ науковим дослідження може називатися тільки дослідження зроблене заради дослідження*, все інше публіцистика’’ зазіхати ніхто, надіюсь, не планує.

*Перепрошую за тавтологію.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгенія Кубриш
Євгенія Кубриш@Uegene

Підліток,що пише від нудьги

497Прочитань
6Автори
20Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Що таке любов?

    Коротко проте як позбутися нав'язливих почуттів і розвіювання міфу про нашу неспроможність їх контролювати.

    Теми цього довгочиту:

    Стосунки
  • Невпевненість

    Сумніви взагалі-то не являються чимось поганим. Вони яскравий показник наявності критичного мислення, оскільки тільки абсолютний ідіот володіє таким багатством яке ми називаємо абсолютним радикалізмом. Та не варто плутати їх з тим шнуром на вашому горлі під назвою невпевненість.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Чому вам варто прочитати “Midnight library”

    Що для вас головна складова хорошої книги? Тут могло лежати багато літер складених в красиві епітети але по суті розподіл є лише між сюжетом та користю що приносить до тебе зміст. Трохи про книгу зміст якої зачепить найбільших фанів сюжетної складової до яких відношу себе і я.

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Короткий, але тим не менш якийсь плутаний “довгочит”.

Народ обирає владу на виборах, далі кожен займається свою справою. Тотальна перманентна политізація — не цілком нормальна річ. Якщо доводиться вдаватися до методів прямої демократії, це означає, що державні інституції не діють.

Фішка совка — политізація навіть мови!

uk.wikipedia.org/wiki/Закон_про_єдину_графічну_основу

Науковець — така ж людина як й всі інші, об’єктивність це міт, і її можна досягти хіба що в точних науках. Та й те: з сучаними теоріями навіть фізика вироджується в якусь демагогію.

Вам також сподобається