Що відомо про 3 альбом Cigarettes After Sex «Xs»

Його реліз відбувся 12 липня. Альбом, який за своєю суттю є трохи інакшим від того, що виходило раніше. Бо ранній матеріал був такою собі сумішшю стосунків. А ось «X’s» зосереджується на взаєминах Грега Гонсалеса, які тривали 4 роки.

«Запис здається брутальним. Я міг би сісти й розповісти комусь про цю втрату. Але це не вирішило б проблему повністю. Лиш поверхнево. Мені ж натомість потрібно було писати й співати про це, і вже потім я зміг проаналізувати стосунки й зробити певні висновки. Або ж знову пережити їх, в хорошому сенсі. Але не так, як це сталось у «Вічному сяйві чистого розуму», я не волів би забувати про них», — сказав фронтмен групи.

Наразі вже вийшло 3 сингли («Tejano Blue», «Dark Vacay», «Baby Blue Movie»).

На пісню «Tejano Blue» Гонсалеса надихнув досвід життя у Техасі, адже він там виріс.

«Я виріс в Ель-Пасо, — розповів співак. — Там популярна музика Tejano. Ви можете відвідати купу барів у місті й почути таких артистів, як Selena, Los Ángeles Azules чи La Mafia. Приблизно така атмосфера була навколо мене в дитинстві. Щоправда, я відмовлявся від цього всього, бо тяжів до чогось іншого, що дійсно приваблювано мене. Провівши багато років у Нью-Йорку, я все ж таки вирішив послухати Selena і її пісню «Como La Flor». Воднораз я довго слухав «Cocteau Twins» і тоді у мене з‘явилась ідея поєднати якимось чином звучання цих виконавців, що здавалось дещо дивним. Утім, я неначе перевідкрив та зрештою з‘єднався з музикою, яку чув все своє дитинство».
And when you say you want it all, I know you want it all
Baby, take it all from me
And when you drag me on the floor and the blue tejano’s on
You keep your eyes on me

«Tejano» — це термін, яким називали техасців мексиканського походження. Нині ж ним позначають жанр в музиці, який поєднує мексиканське й техаське звучання. «Blue» Tejanos — натякає на сумні й меланхолійні пісні, які грають десь на фоні, поки пара займається коханням («We wanted to fuck with real love / Wanted it sweet, so pure and warm / Never only sleepin’ over»). Складається враження, що зараз у стосунках все не так погано. Вони тримаються у танці одне за одного так сильно, що неможливо поворухнутись. Тільки він приваблює її. Більше ніхто. Він же своєю чергою завжди вважатиме партнерку його останнім коханням («I always will make it feel like you were the last one»).

У пісні «Dark Vacay» Гонсалес згадує, як влітку у Празі разом з коханою вони зловживали алкоголем і наркотиками. «Декілька років тому у мене був роман. Ми їздили разом в тур і нам пощастило побувати у всіх цих чудових місцях. Ми розважались спочатку. Проте тур продовжувався, а наші взаємини — розпадались. Тож в кінці ми розійшлись. А як хотілось б разом з нею побачити всю ту красу навколо нас доки не стало надто пізно».

In summer I’m living on pills and lines
With someone I love, I don’t really like
Been sleeping on the tile and keeping out the light
Then sipping Château Lafite Rothschild

У першому куплеті Гонсалес разом зі своєю дівчиною ховаються від денного світла, вживаючи наркотики й розпиваючи вино. Щоправда, вже є певні неприємні передчуття у словах «With someone I love, I don’t really like». Власне у приспіві він визнає, що над їхніми стосунками нависає темрява (бо «dark star» — це незрима зірка, завдяки якій виникає затемнення). А фраза «народжений / народжена під темною зіркою» — метафора, що описує людей, які мають важке й нещасливе життя. Наче з самого народження на неї наклали прокляття.

Feel the world around you
Feel the world surround you
Feel the world around you
Feel it all around you crash

Переглядати Brazzers – все одно, що втекти від реальності. Забутись. Глибоко зануритись у вигаданий світ, який коханці бачать на екрані. Тож Гонсалес прохає дівчину «відчути світ навколо себе», тобто реальний світ. І насолодитись моментом, навіть якщо їхні стосунки приречені. І відчути крах взаємин, адже тільки так вони зможуть повністю прийняти цей факт та рушити далі.

Пісня «Baby Blue Movie» розкриває тужіння й ностальгію за досить таки складними стосунками. Тут навіть повторюється тема, що й у попередній композиції — спонукання знайти задоволення в коханні, а не шукати ідеальну версію стосунків.

Термін «blue movie» означає «фільми для дорослих», тоді як «baby blue movie» — еротичне порно, яке зображує непристойні сцени без відвертого вмісту.

«Я почув цю фразу декілька років тому і вона мене так вразила. Історія пісні навмисне є більш загадковою ніж її текст. Мені подобається ідея залишити слухача обирати, про що ця пісня…», — сказав Грег.

Утім, звісно ж, слова у ній пояснюють небагато. Наприклад, перший куплет описує наперед умовлене побачення з партнеркою в готелі («at Brooklyn House Hotel»). І схоже, звертається до неї він за нікнеймом («Baby blue movie with always4tuesdays»). Порівнюючи себе з оком урагану («I'm just a hurricane eye»), Гонсалес по суті каже, що навколо нього відбувається хаос, але він відчуває повний спокій. А рядки про бажання співати («Know how I wanted to sing») зображують спільне прагнення до самовираження й емоційного зв‘язку. Хоча фраза «They're not a little too shy» не зовсім зрозуміла: вони «не дуже сором‘язливі» чи все ж таки «занадто сором‘язливі»?

Здається, відповідь на це питання дає приспів: «Don't you know the love that you want's all the love that you needed?»

Любов, якої так прагнула його партнерка, вже є. Гонсалес немов би каже «вона тут, і її достатньо, просто почни помічати це. Бо справжнє задоволення прийде як тільки ти визнаєш, що ти закохана». У 2 куплеті єдина інформація, яку ми отримуємо — вони знову переглядають softcore у готелі. А в фінальному приспіві повторюється, що визнання їхнього кохання лишень зробить його солодшим.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

317Прочитань
9Автори
9Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • В думках Кобейна (Nirvana — Heart-Shaped Box, розбір відео)

    Кліп на пісню «Heart-Shaped Box», знятий голландським фотографом Антоном Корбейном, є візуальним відображенням свідомості Кобейна. Кожна сцена немов би ілюструють те, що вплинуло на формування його особистості й творчості. А це і сюрреалізм, і попкультура. І наркотики…

    Теми цього довгочиту:

    Nirvana
  • Nirvana — In Utero | Чому саме така назва?

    Після успішного альбому «Nevermind» про Nirvana говорили з будь-якого чайника, тиск на колектив лише наростав і від них очікувалось чогось більшого. А натомість люди отримали «In Utero», назва, над якою треба добряче почухати голову.

    Теми цього довгочиту:

    Nirvana
  • Лихий чоловік у червоному | The Weeknd — After Hours | Концепція альбому

    The Weeknd написав якось у твіттері: «сьогодні розпочнеться неймовірно психічна глава», за чим слідувало однотонне фото і означало це лише одне — почалась робота над новим альбомом.

    Теми цього довгочиту:

    The Weeknd

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається