Система нашарування одягу для холодної погоди

Привіт! На зв’язку PES, і ми підготували для вас корисний матеріал про нашарування одягу.

Чи стикались ви з тим, що ви, або ваші друзі починали перегріватись під час руху, і це призводило до зупинки, щоб зняти лишній одяг? Особливо, коли цей лишній одяг - один з середніх шарів, і щоб його зняти, потрібно перед цим зняти 1-2 верхніх шари, а потім знову їх одягнути? Ми впевнені, що стикались. І такі випадки - завжди втрата часу, лишні рухи, та загалом дискомфорт, який ще й може призвести до критичних наслідків, якщо ми говоримо про екстремальні умови.

Ми довго досліджували різні підходи до нашарування, різні системи одягу, дізнавались відгуки від досвідчених користувачів, та зрештою виділили достатньо цікаві та корисні моменти, про які багато людей могли не знати чи не здогадуватись.

Згадані у матеріалі речі - не реклама. Вони згадані через досвід їх використання авторами та їх знайомими.

“Stackable layer system” (дослівно “система додавання шарів”) - загалом, натхненна матеріалом Spiritus Systems, який в свою чергу побудований на теорії досвідченого альпініста Марка Твайта. На його думку, основний action suit (дослівно - костюм для дій) людини складається з base та wind layers (базового та вітрозахисного шарів), і вже поверх них користувач одягає тепло- та вологоізоляційні шари (insulation i rain layers). Такий підхід дуже економить час, зберігає ефективність і є дуже зручним при зміні умов навколишнього середовища, або при зміні інтенсивності активності людини.

Звісно, ця система, зважаючи на індивідуальні особливості окремої людини, її фізичні кондиції та підготовку, особисті вподобання та ряд інших чинників, може не бути ідеальною і єдиною правильною. Тому, дуже важливо досліджувати та зрозуміти на власному досвіді різні системи та підібрати максимально зручну для себе.

Такий підхід дозволяє вам побудувати ефективну систему нашарування одягу, яка допоможе вам виконати своє завдання, при цьому зекономить ваш час та сили і прибере “лишні рухи”. В цьому матеріалі ми також обговоримо різні популярні матеріали одягу, і постараємось знайти оптимальні, які будуть добре доповнювати один одного.

Як висновок, застосовуючи цю систему, ви прибираєте моменти, коли, наприклад, ви починаєте перегріватись і, щоб зняти фліску, вам потрібно зняти вітровку, а потім знову її одягнути. В цій системі ви ідете лише “up or down” (лише додаєте чи віднімаєте шари) і значно економите час і сили.

Зберігайте собі та діліться з друзями! Приємного читання!

1) Base layer / Базовий шар

2) Wind layer / Вітрозахисний шар

3) Insulation layer / Утеплювальний шар

4) Rain layer / Дощовий шар

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
PES PVS
PES PVS@pes.pvs

Друкарня проекту PES PVS.

326Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 11 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається