Система повторних продажів у бізнесі: B2B та B2C

Ніщо так яскраво не говорить про лояльність клієнта до компанії, як повторні продажі. 

Що робити, щоб утримувати клієнтів та перетворювати їх в лояльних розгляньмо нижче. 

Повторні продажі в B2B

У B2B-сегменті взаємини з клієнтами, як правило, довгострокові. Компанії прагнуть стати надійними партнерами, які розуміють потреби бізнесу клієнта і пропонують рішення, що відповідають цим потребам. Тут важливо:

  1. Персоналізація: глибоке розуміння бізнесу клієнта дозволяє пропонувати індивідуальні рішення. Використання CRM-системи допомагає зберігати історію співпраці та передбачати потреби клієнта.

  2. Підтримка та обслуговування: якісне післяпродажне обслуговування забезпечує високу лояльність клієнта. Регулярні перевірки задоволеності та пропозиції щодо поліпшення продукту або послуги допомагають зміцнити взаємини.

  3. Програми лояльності: для B2B-клієнтів можна розробити спеціальні умови співпраці, такі як знижки на великі обсяги замовлень або пріоритетне обслуговування.

Повторні продажі в B2C

Для B2C сегмента характерні частіші та більш емоційні покупки. Тут основними інструментами повторних продажів є:

  1. Розсилка та персоналізовані пропозиції: важливо не просто нагадувати про себе, а й робити це з урахуванням інтересів клієнта. Автоматизовані email-розсилки з рекомендаціями на основі попередніх покупок підвищують шанс на повторні продажі.

  2. Програми лояльності: картки лояльності, бонусні програми та акції допомагають утримувати клієнтів. Вони заохочують клієнтів повертатися за покупками знову і знову.

  3. Соціальні мережі та ремаркетинг: використання соціальних мереж для підтримки контакту з клієнтами та ремаркетинг допомагають нагадати про ваш бренд і стимулювати до нових покупок.

Висновок: 

Незалежно від того, працює ваш бізнес у сегменті B2B або B2C, налагоджена система повторних продажів допоможе підвищити лояльність ваших клієнтів. 

Інвестиції в якісну CRM-систему, персоналізацію пропозицій та програми лояльності окупаються підвищенням лояльності клієнтів та зростанням прибутків вашого бізнесу.

Автор: Ibrahim Rifath. Опубліковано на Unsplash
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
CRM Genesis
CRM Genesis@crm_genesis

192Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 18 березня

Більше від автора

  • Реліз додатка на marketplace Creatio

    Додаток Візуалізація організаційної структури вже на маркетплейс.  Візуалізація організаційної структури для Creatio надає окрему сторінку в Creatio для перегляду організаційних ролей (усі співробітники та зовнішні користувачі).

    Теми цього довгочиту:

    Додатки
  • Ефективні методи управління віддаленими командами

    В нинішніх реаліях віддалена робота стала нормою для багатьох компаній. Управління віддаленими командами потребує інших підходів, щоб забезпечити продуктивність, мотивацію та координацію.

    Теми цього довгочиту:

    Crm

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається