Stracciatella de Zanzarelli

Stracciatella de Zanzarelli

Суп із м'ясного бульйону зі збитим яйцем та іншими інгредієнтами (тертим сиром, мускатним горіхом, хлібними крихтами, борошном тощо). Уперше рецепт такого супу під назвою zanzarelli був наведений у книзі Maestro Martino "Libro de arte coquinaria" 1465 р. Під словом zanzarelli на той час мали на увазі як тверді ньокки (галушки), так і рідкий крем, який також називався guisello.

Per far zanzarelli.

Per farne dece menestre: togli octo ova et meza libra de caso grattugiato, et un pane grattato, et mescola ogni cosa inseme. Dapoi togli una pignatta con brodo di carne giallo di zafrano et ponila al focho; et como comincia a bollire getta dentro quella materia, et dagli una volta col cocchiaro. Et como te pare che sia presa toglila dal focho, et fa' le menestre, et mittivi de le spetie di sopra.

Щоб зробити zanzarelli

Щоб зробити десять супів, візьміть вісім яєць і півфунта тертого сиру, і хлібні крихти, і змішайте все разом. Потім наповніть горщик м'ясним бульйоном із шафраном і поставте на вогонь, і коли закипить, додайте в нього суміш, і помішайте ложкою. І коли згорнеться, видаліть з вогню, розлийте по мисках і додайте спеції".

Цей суп у сучасній італійській кухні називається страччателла і готується майже так само, як і в той час.

Інгредієнти:

8 яєць;
200 г твердого сиру;
2 л м'ясного бульйону;
80 г мелених сухарів;
трохи шафрану.

Метод:
Змішати яйця, сир і сухарі.
У гарячий бульйон покласти шафран на 10 хвилин.
Поставити на вогонь, коли він закипить влити в нього суміш інтенсивно помішуючи.
Окремо до супу подавати суміш спецій.
Для неї взяти по 1/2 ч. л. мелених мускатного горіха і кардамону, 1/8 ч. л. мелених чорного перцю і кориці.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Історично-кулінарний кут
Історично-кулінарний кут@Peter_Bosch

1.6KПрочитань
9Автори
40Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Reinheitsgebot – закон про чистоту пива.

    У 1505 році закінчився черговий етап феодальних міжусобиць, що призвів до возз'єднання баварських земель. Баварським герцогом було розпочато реформу щодо уніфікації законодавства, яку завершували його сини на троні. Reinheitsgebot став частиною нового баварського права.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Про варіння пива та пиво у літній час

    До наукової епохи пивоваріння (до XIX століття), у Баварії пиво варили тільки навесні і восени, щоб уникнути поширення бактерій, хоча науково існування мікроорганізмів не було на той момент відкрито, але зварене влітку пиво швидко псувалося і втрачало свій смак.

    Теми цього довгочиту:

    Німеччина
  • Пивні чудеса

    Пивних чудес є чимало, і напрочуд багато з них пов’язано з ірландськими святими.Що, в принципі, логічно: Ірландія — це пивна, а не винна країна, і там, де святий Домінік примножує вино, святий Колумбан розливає пиво.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається