Відгук на книгу «Замок у хмарах» Крестін Ґір

Сьогодні пропоную поговорити про книгу «Замок у хмарах» Крестін Ґір, яка дала мені куча емоцій і розчарування, але не в самому сюжеті. Про це пізніше.

Про письменницю

Керстін Гір (нім. Kerstin Gier; нар. 1966) — німецька письменниця, працює найчастіше в жанрі сучасної жіночої літератури. Видавалася також під псевдонімами: Софі Берарді (фр. Sophie Berard) і Джулі Бренд (Jule Brand). Її популярна молодіжна книга «Таймлесс. Рубінова книга» — перша в трилогії книг про подорожі в часі, перекладена на англійську Антоніею Белл.Власне пристрасть автора з давніх пір — фантастика. Ще маленькою дівчинкою Керстін любила вигадувати фентезі-історії, записувала їх і доповнювала власними ілюстраціями. «Дж. Р. Толкін був і залишається для мене улюбленим автором. Історія про бідного принца Джеремі Безземельном навіяна казкою Толкіна «Фермер Джайлз з Хему», де мова йде про хитрого дракона на ім'я Хризофілакс. Мого дракона звуть Брунофілакс; він двоюрідний брат Хризофілакса, що можна зрозуміти з його характером та імені", — розповіла Керстін про свою книгу «Джеремі й Безземельний дракон».У 2009 році Керстін спробувала себе в жанрі молодіжної фантастики: трилогія «Таймлесс» мала чималий успіх, і у 2014 році вийшла німецька екранізація другої частини.

Вікіпедія

Про книгу.

«Якщо піднятися досить високо у Швейцарські гори, то можна побачити старовинний грандіозний готель вже давно пережив свій розквіт. Але раз на рік готель оживає, чудові люстри знову починають виблискувати, а гул голосів повертається в великі коридори, настає час новорічного балу і приїзду гостей з усього світу.

Сімнадцятирічна Фанні, як і весь персонал, зайнята тим, що створює для гостей розкішний відпочинок, але несподівано вона починає помічати, що багато людей тут не ті, за кого себе видають. У хмарному готелі починає відбуватися ланцюжок дивних подій. Як виявилося, за вишитими оксамитовими шторами зберігаються секрети, і будуються плани. Легендарний діамант, що належить дружині олігарха, цілком може належати зовсім не їй. Молодий хлопець Трістан несподівано вважає за краще підійматися не по сходах, а дереться по фасаду будівлі. Кількість непояснених і загадкових подій все зростає, і в підсумку, Фанні опиняється в гущавині небезпечної для життя пригоди.»

Любите веселі детективні історії? Ця книга точно для вас.

Моя порада:ніколи не сподівайтеся, що Фанні буде з Трістіаном. Вона вибрала Бена і це якраз було розчаруванням для мене. Просто удар в саме серце. В моїй голові завжди каноном був, є і буде Фанні/Трістіан(хм, може фанфік про них написати?)

Книга досить цікава. Ставлю їй 9/10. Сюжет наповнений подіями. А від новини, хто саме злочинці, була в шоку не тільки Фанні, а і я, бо це справді було неочікувано. Ну і від того, ким є Трістіан насправді(а міг бути чоловіком Фанні, ех..)

До речі, невелика рекомендація. Читайте її в грудні, коли скоро вже Новий рік. Історія прекрасно передає весь цей настрій десь далеко в горах.

Величезний плюс книги – іменний покажчик в кінці, де написано всі персонажі з короткою інформацією про них. В історії їх дуже багато, частенько можна заплутатися, але деякі запам’ятовуються просто назавжди. Зазвичай це сам персонал, але деякі гості також.

І на кінець я знову скажу це. Я так хотіла, щоби Фанні залишилася з Трістіаном…

Рахунок страждання за Трістіаном:4

Н.О.Р

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Н.О.Р
Н.О.Р@n.o.r

Дівчина, яка любить читати

2.4KПрочитань
6Автори
31Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Знищена краса

    Знову табір. Цього року він такий незвичайний… Нові відчуття, нові друзі, нові знання. Але і знищене дещо.

    Теми цього довгочиту:

    Історія З Життя
  • Повстання мерця

    Ні, це не про апокаліпсис. Н.О.Р згадала про свій акаунт просто

    Теми цього довгочиту:

    Думки

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається