Творчі: добірка найкращих довгочитів тижня

Зміст

Мені часом набридає довго гортати друкарню в пошуках цікавого. В такі моменти допомагала “таки рубрика”, але останнім часом її вихід призупинився, тож я відповідально взяла справу в свої лапки. Сподіваюсь Таки Роман не проти…

Якщо буде проти, то зустрічайте наступний довгочит: Шок! Скандал з Таки Романом!

Шуткую) Хотілось почати довгочит з чогось смішного і позитивного, бо від деяких довгочитів з добірки буде не до сміху. Але це не робить їх поганими.

Дисклеймер

Почнімо з того, що я хотіла б поділитись мабуть трохи особистим, але це важливо, я гадаю. Хочу розказати про причину моєї активності в друкарні останнім часом. Вина всьому - безсоння, я просто не знаю чим себе зайняти вночі.

Це важливо з двох причин: це дозволяє мені проводити багато часу в друкарні як читач, тож через мене проходить дійсно багато довгочитів і друге - можливо коли (якщо) проблеми зі сном зникнуть я знов пропаду і ця рубрика буде похована поруч із “Серйозною розмовою” і “Таки рубрикою”.

Доречі ви не знайдете тут довгочитів про політику і війну, можливо це не справедливо, але на це теж є причини: таких статей дуже багато і вони дуже грузять і засмучують, а я приходжу сюди відволіктись і дізнатись щось нове. За цими критеріями я і буду оцінювати: цікавість, подача, чіткість висловлювання.

Категорія: фільми/серіали

Зустрічайте довгочит з оглядом серіалу. Одразу скажу, у нього не буде конкурентів в данній категорії.

Як серіал Погань змінив кохання на екрані

Автор: СЕРІАЛЬНИЙ КЛУБ

Посилання на довгочит

Оцінка: 7/10 оплесків

Автор доволі жваво і по факту описує події серіалу без спойлерів і вміло передає атмосферу через слова. Це цікаво читати і викликає бажання поцікавитись самою кінострічкою.

З мінусів:

  • Я так і не побачила відповіді на те, як же цей серіал змінив історію кохання, можливо відповідь є в повному огляді, посилання на який оставив автор.

  • Окрім опису сюжету, прийомів та вражень я не побачила нічого. Мені було б цікаво дізнатись про картинку, діалоги, акторів та інше.

Цитата з довгочиту, після якої одразу хочеться його почитати.

Як казала пізніше сама Фібі, у кожному з нас живе маленька погань, яка говорить і робить те, чого не варто було б.

Категорія: література

Особливо приємно, що не просто про книгу, а про хорошу, українську.

Сміливі завжди мають щастя: рецензія на книгу Івана Багряного “Тигролови”

Авторка: Юлія Шум’ята.

Посилання на довгочит.

Оцінка: 10/10 оплесків.

Чарівний твір української літератури, чарівно описаний і показаний. Читаєш і так вже й хочеться книгу до рук взяти. А головне, тут тобі все: і цитати, і про автора, і про сюжет, і про особисте враження. Дика насолода.

Цитата з довгочиту:

За тисячі кілометрів від цивілізації і людей, які нарекли його злочинцем, зрадником і т.д. Григорій знаходить другу батьківщину, а ще закохується в доньку Сірків Наталку.

Категорія: історія

Тут також нажаль один довгочит, зате який. Я б навіть сказала, що він доповнює минулий, про Тигроловів, а верніше автора.

“Генеральний погром”: до 52-ї річниці масових арештів української інтелігенції

Автор: Роман Клочко

Посилання на довгочит.

Оцінка: 9/10 оплесків

Застереження: має рекламний контент.

Зворушлива цитата, від якої трохи гірко стає на душі:

Тиск на допитах і перебування за ґратами витримували не всі. Кагебісти таки змогли витиснути покаянні заяви з літературознавців Івана Дзюби й Зіновії Франко (онучки Івана Франка). Але змусити всіх дисидентів припинити опір у них так і не вийшло.

Автор знайомить нас із найбільш трагічними роками репрессій та заслань культурних діячів україни. Це важко читати, але і відірватись неможливо. Написано трохи сухо, але ж це історія, не кожну подію можна і треба легко і дотепно розказати. Мені здалося трохи малувато інформації в статті…

Категорія: варто задуматись

Тут буде два довгочити, нарешті два, але осад від них неприємний, не за подачу, за правду. Правда болить, і очевидно не тільки у мене.

Про вдячність

Авторка: Катя Стельмащук.

Посилання на довгочит.

Оцінка: 9/10 оплесків

Авторка довгочиту отримала відповідь на це питання, і ця відповідь змусила задуматись не лише мене.

— От скажи, ти спостерігаєш якісь патерни поведінки чи характеру людей певної національності? Чи є в них шось схоже? — питала я колись в свого американського екса.

Усе сказане не натягнеш на кожну людину, але піднята тема справді прослідковується в нашому суспільстві. Не те, щоб вона була головною, але більше вдлячності нам не завадить. Рекомендую прочитати усім і скласти свою думку.

Авторка свою думку вже встигла викласти, і доволі чітко. Єдине питання, яке у мене залишилось по прочитанню: а чи достатньо я вдячна?

Кохана, ми вбиваємо податкову систему або короткий курс ухилення від податків

Автор: Ікла | відеожурнал

Посилання на довгочит.

Оцінка: 10/10 оплесків.

Читаєш це, і ще більше розумієш, як глибоко помиляються люди, в очах яких у всьому винна влада.

Головними тємщиками тут є магазини Фокстрот та Comfy. Перший тільки за один місяць продав 15 тисяч аудіокниг, хоча до цього цим не займався. Це навіть дозволило йому отримати 3% ринку аудіокниг. Власне, покупці про додаткову опцію в чеці дізнавалися лише вдома.

Насправді багато чого люди знають і без статті, але вона більше просто відкриває очі на те, наскільки все глобально. Моїм відкриттям стали наслідки… Я прекрасно знала як багато людей користуються тим чи іншим способом, але якби я тільки знала скільки грошей втрачає держава. І не та, яку називають “влада”, а та, яку називають “народ”.

Автор довгочиту не пише ні свою думку про це, не наголошує на тому, як це жахливо. Лише ставить тебе перед сухими фактами існування і масштабів подібного і залишає тебе з цим грузом.

Висновки

Хочу написати невеличкий висновок. Мій вибір і оцінки - суб’єктивні, але я дійсно буду рада, якщо комусь мій вибір прийдесться по душі. Звісно було б приємно дізнатись, що автори, які попали в добірку це побачили і отримали дозу мотивації для подальшої роботи. Було дуже багато довгочитів і було складно обрати, тож я себе обмежила датою і кількістю. Сюди увійшли статті, опубліковані в період з 8.01 по 15.01 , а кількість я обмежила до п’яти довгочитів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

2.7KПрочитань
7Автори
33Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Я не маю рота, але мушу кричати

    Книга, яку неможливо забути. А також комікс та гра по ній.

    Теми цього довгочиту:

    Ші
  • Як стильно вдягатись не за всі гроші світу?

    Впевнена немало людей зараз мають доволі специфічні смаки в одязі, які не задовільняє масмаркет, а в інтернеті подібні речі або дуже дорого, або дешево і галімо. Довгочит також підійде тим, хто не може дозволити собі витрачати багато на одяг, але хоче виглядати стильно і охайно.

    Теми цього довгочиту:

    Стиль
  • Безліч кіл пекла аніматорства

    Час від часу я знаходжу для себе цікаве творче заняття. Нещодавно мої руки дібрались до стварення 2д анімацій і це була найгірша ідея за останній час.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво

Вам також сподобається

Коментарі (2)

@Falsend тобі знайшли заміну😁, роздупляйся давай

Вам також сподобається