Україна переможе

Я думаю, що росія програє цю війну. Програє навіть якщо ми не зможемо повернути всі території, як свого часу радянський союз програв у Фінляндії. Тому що ціна яку совєти заплатили за невеличку територію, яку вони змогли окупувати, була дуже важкою.

За 105 днів "зимової війни" радянська сторона втратила вбитими і зниклими безвісти майже 127 тисяч людей, 246 тисяч солдатів було поранено, контужено, отримали важкі та середні обмороження. Втрати Фінляндії були суттєво нижчими. Звісно, Фінляндія за свою свободу віддала 10 відсотків своє території. Але як на мене в подальшому втрати радянського союзу призвели до ще більших втрат, коли почалася Друга світова війна. Радянська армія так і не змогла оговтатися від таких втрат, і у ході війни з німцями (уникаю спеціально терміну «Велика вітчизняна війна», я на таку назву дивлюся тепер з іншого ракурсу і розумію, що якби не напали німці, совєти б напали точно на німців, це була схватка двох тиранів, двох лідерів наджорстоких режимів).

Радянський союз в перші роки війни ніс неймовірно великі втрати у техніці та людях. Німецька машина фактично зносила оборонні рубежі, та Ви й самі про це знаєте, і якби не допомога ідеологічно ворожого Заходу, то невідомо як би зараз була скроєна мапа світу. Фактично перемога (не без допомоги союзників) радянського союзу у другій світовій війні була пірровою. Знищена економіка, багатомільйонні втрати людей, відсталість у технологіях, зубожіння населення, від якого по суті союз так і не зміг оговтатися.

Але Зимовій та Другій світовій війні передували інші війни, в яких росія (в особі російської імперії) потерпіла жахливі поразки.

Росіяни програли Кримську війну туркам, яким на допомогу прийшли французи та англійці

Західні держави, здобувши перемогу, диктували умови наступного світу, відрізавши росіян від виходу до теплих морів, і змусили їх утопити свій Чорноморський флот, без права мати військовий флот у Чорному морі. Однак ця війна – не єдина, яку росіяни програли. Після був ганебний, принизливий програш в російсько-японській війні і наступним ще більш принизливим програшем у Першій світовій війні і Брестський договір.

Вже після другої світової війни совєти пхали свого носа у всі конфлікти на планеті (Корея, Латинська Америка, Африка, В’єтнам ) і останньою краплею, яка розвалила радянську економіку вщент, стала війна в Афганістані, яка тривала 10 років та коштувала суспільству 15000 обірваних життів та десятки тисяч поранених (і це тільки офіційна статистика).

Після розвалу радянського союзу росія почала наступати на ті ж самі граблі, що і її попередники (російська імперія та радянський союз). Вона почала воювати знову де тільки могла, але вже в менших масштабах – Балкани, Молдова, дві Чеченські війни, двічі Грузія, Сирія, і от вже 9 років Україна.

Останні 1,5 роки ми перетворили її армію з другої армії світу на колоса на глиняних ногах, який ще тримається за рахунок накопичених у солодких нафтогазових 2000 роках ресурсах, та безлічі гарматного м’яса, популяцію якого однак ЗСУ змогли значно скоротити. І от уже Україні весь світ допомагає зброєю та фінансами, і от уже проти росії, як і колись проти радянського союзу застосовують санкції, які хоч і повільно, але повірте, вбивають економіку.

Так,я не тішу себе надіями, що війна закінчиться завтра, і впевнений, що росіяни зможуть поставити в стрій пару мільйонів мобілізованих, як свого часу робили у червоній армії та царській росії. Але це будуть мільйони напівголодних, немотивованих людей. Згадайте 1 рушницю на декілька чоловік у червоній армії, коли людина без зброї чекала коли вб’ють когось, і можна буде взяти його рушницю.

В Україні, як і в Кримській війні, проти російських кріпаків застосовується зовсім нова тактика та техніка, яка вводить росіян у ступор. Як і в російсько-японській війні, росіян ставлять у ситуації, коли вони втрачають абсолютно всі свої сили та ресурси. Як і в Першу світову війну, російський уряд мобілізує мільйони людей, яких не може одягнути, озброїти та навчити. Найвище керівництво Росії знає, що програє цю війну. Але їм на це начхати, оскільки, як і щоразу в історії, вони переконані, що зможуть врятуватися самі за допомогою того, що вкрали.

І я не відкидаю варіант, що ми все ж таки можемо втратити частину територій, бо я реаліст, і розумію, як важко нам з нашою розбитою економікою і корупцією у вищих ешелонах влади, йти до перемоги. Але я вірю також, що війна в Україні призведе до розпаду росії, як свого часу зруйнувались російська імперія та радянський союз, і втрати які несе росія в Україні зіграють в цьому вирішальну роль

Підписуйтесь на мій канал в Телеграмі за посиланням https://t.me/pixelnewsUkraine

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Піксель News
Піксель News@PixelNews

Аналітика

740Прочитань
0Автори
7Читачі
На Друкарні з 22 серпня

Більше від автора

  • Стабілізаційний пункт

    День чи ніч, ніч чи день? Що саме надворі? Не знаю, немає часу дізнатися...Та й яке це має значення?Поспати все одно немає часу. Нормальний відпочинок та сон то щось далеке і довоєнне.....

    Теми цього довгочиту:

    Проза
  • Далекий Схід та Сибір. Занепад

    Росія за територією є найбільшою країною світу, а Далекий Схід та Сибір займають 60 % території Росії. До Далекого Сходу відносяться Камчатський, Приморський і Хабаровський край.

    Теми цього довгочиту:

    Економіка
  • Ісламізація Росії невідворотна

    Історично так склалося, що більшість російських регіонів, які були захоплені російською імперією, а згодом дісталися у спадок сучасній росії сповідують іслам.

    Теми цього довгочиту:

    Релігія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається