Українську Вікіпедію редагують прихильники сталінських методів у лінгвістиці. Мова Української Вікіпедії не українська.

Доброго дня всім, кому не байдужа українська мова!

Чи є мова Української Вікіпедії українською?

Ми знаємо, що в українській мові використовуються фемінітиви, а в російській вони обмежені; в українській мові не використовується система Поліванова розроблена для російської мові.

Однак ми бачимо, що на Українській Вікіпедії фемінітиви так само обмежені, а система Поліванова -- строго обов'язкова!

Себто стилістика Української Вікіпедії явно не українська.

Українська Вікіпедія не дотримується українського правопису, натомість вікіпедисти вигадують якісь свої "правила правопису"!

Українські вікіпедисти активно вигадують і просувають за допомогою Вікіпедії "нові слова", що суворо заборонено правилами самої Вікіпедії.

Ось лише декілька прикладів: 

Себто вікіпедисти будучи російськомовними вважають, що українська -- це якийсь мертвий штучний діалект російської, який вони самі визначають!

Виходить, що знаючи українську неможливо редагувати Вікіпедію, і що Вікіпедія продовжує ту саму сталінську політику лінгвоциду!

Наприклад головний коректор української мови на Вікіпедії -- користувач UeArtemis -- про вбивство 4 млн українців, репресії проти українських поетів, письменників, мовознавців висловлюється таким чином: Соромно посилатися на газету. Посилайтесь на фахівців. Я з Хвилею згодний, що мову наблизили до живої мови більшості, позбувшись провінціалізмів та архаїзмів.

Причому цей користувач відкрито заявляє, що він є противником правопису: Цей користувач не підтримує чинний правопис 2019 року

Як взагалі може користувач, який не підтримує чинний правопис, його відверто ненавидить, пише всілякі петиції в дусі "семикласниці з Херсону", не розмовляє українською, виправляти при цьому правопис?

Ось цього сталініста номінують на посаду арбітра: Це питання доволі особисте, тому відповім ухильно: регулярно розмовляю, але не зі всіма. -- він не може сказати, розмовляє чи не розмовляє він українською! Я наприклад можу сказати: я розмовляю українською. Що тут такого особистого? Особливо якщо це стосується кандидата на посаду арбітра Вікіпедії? "Регулярно але не з усіма" я розмовляю англійською, але це не значить, що я можу виправляти англійську на Англійській Вікіпедії.

До речі, чи можете ви уявити, що Вікіпедію мовою іврит редагує користувач, який вважає Доктора Менґеле фахівцем з єврейської антропології та світочем єврейської медицини? Що такий користувач розказує який іврит є правильний, а який -- неправильний? А послідовники Андрія Хвилі на Українській Вікіпедії саме цим й займаються!

Українські вікіпедисти толерують відвертих рашистів, постійні українофобські заяви, в дусі Здається, у Львові усе переплутали свідоміти.

Це все в них називається "нормальна робота вікі".

Тому по суті ми маємо ситуацію подібну до ситуації з вікіпедією мовою Scots, тільки в нас не один підліток, який не знає мову, а ціла спільнота фріків.

Причому ця спільнота ще й свято вірить що всі навколо мають їй щось доводити!

Наприклад: на якій підставі вони використувують систему Поліванова? -- Так вирішив "адміністратор Вальдемар", і тепер на думку вікіпедистів, українці мають скликати наукові конференції і доводити "адміністратору Вальдемару", що не може в українській використовуватися система для російської мови!

Я вважаю таку постановку задачі в корені невірною.

Це не українці мають щось доводити вікіпедистам, а вікіпедисти українцям.

По суті необхідна люстрація вікіпедистів.

Звісно ми не можемо прямо впливати на Вікіпедію, тому що Вікіпедія це не український ресурс, і приміром бурятські вікіпедисти -- такі ж самі вікіпедисти як й українські: Russian Wikipedians do not differ from, say, Polish, Croatian, American, English — or Ukrainian [Wikipedians] -- до речі, Російська Вікіпедія від Української Вікіпедії принципово не відрізняється, при тому що на "рф" можуть посадити. Однак Російська Вікіпедія залишається імперською оскільки там обов'язково писати "на Украине" та "в Донбассе" (це в них як плавальний басейн), причому українські вікіпедисти тільки підтримують своїх російських колег:

-- Дуже знайомий, руснявий імперський сантимент. За правилами російської правильно якраз "в Украине".

"С административно-географическими наименованиями употребляется предлог в, например: в городе, в районе, в области, в республике, в Сибири, в Белоруссии, в Закавказье, в Украине." (Д. Э. Розенталь, "Справочник по правописанию и литературной правке" / под ред. И.Б. Голуб. - 8-е изд., испр. и доп. - М.: Айрис-пресс, 2003. - С. 291. - (глава "Управление")).

Можна запропонувати такий тест:

  1. Чи є в українській мові слово "творог"?

  2. Як округлити результат Порошенка, 24.45% до цілих?

  3. Частиною якої країни є Крим?

  4. Чи можуть росіяни вказувати окупованим народам, як їм писати і розмовляти?

Тест має бути строго обов'язковим при реєстрації, а всі наразі зареєстровані користувачі мають пройти перереєстрацію.
Чи приміром кожен має написати відповіді на своїй сторінці користувача.
Всі, хто виправдовують ґеноцид українців, визнають правомірним рашистське вторгнення, не можуть редагувати Українську Вікіпедію!

В будь-якому разі в наявнову вигляді Українська Вікіпедія має бути оголошена по-за законом, як така, що не відповідає букві та духу українського правопису, будь-яка офіційна співпраця має бути припинена, Українська Вікіпедія має прибрати гасло "вільна енциклопедія" як брехливе, бо все насправді там вирішує спільнота фріків, прибрати гасло "Вікіпедію створюють такі ж самі люди як й Ви!", як смертельно образливе для будь-якого українця. З катом українського народу Андрієм Хвилею ми не маємо нічого спільного, а вікіпедисти з ним згодні.

Втім сама Вікіпедія, якщо абстрагуватися від "спільноти", має певну цінність: можна провести аналогію з СУМ11 під редакцією українофоба Івана Білодіда. Тому слід позбутися українофобної "спільноти", а не самої Вікіпедії.

З повагою,
Комодори і Вори.

PS

Українська Вікіпедія підтримує всіляких сепаратистів у ЄС, але не здатна заявити, що вона незгодна з забороною кримськотатарської писемности в Криму, томущо вона ЗГОДНА.

Особливо “порадували” поневолені валлони в Бельгії…
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кі
Комодори і Вори@Komodory_i_Vory

439Прочитань
9Автори
5Читачі
На Друкарні з 10 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (19)

це зіткнення в форматі “вічного протистояння”, єдиний вихід: створити свою Вікіпедію

Вам також сподобається