Відчуття енергії коли ти в депресії. Простими словами про складне.

Хочу торкнутися теми про енергію. І це не щось метафоричне, а прямому сенсу енергію на дію встати, сходити в туалет, душ, поснідати тощо.

Вчора, під час сесії з психотерапевтом, мені вдалось для себе описати цю енергію, тому що спочатку занять я не могла навіть в душ сходити, це для мене була кара небесна. Взагалі встати з ліжка — то досягнення. Через 2 тижні я вже встаю з ліжка, приймаю душ, снідаю, та роблю свої справи котрі планую.

Зараз читати уважно 👇

Коли ти в глибокій депресії в тебе 1% заряду. Коли ти здорова людина в тебе 100% заряду. Здорова людина може себе розрядити до 30%, далі вона відпочиває та заряджається.

Людина котра хворіє на депресію відчуває постійно себе на 1%. Потім вона трошки заряджається — спить, їсть, плаче, дивиться кіно, постійно міркує про своє існування. Важливо в цей період робити те що тоді подобається.
Якщо подобається читати книжки — читай.
Подобається готувати їсти — готуй.
Подобається спати — спи.

Я обожнюю годувати нутрій та крячок. Мене це розслабляє. Мені подобається кататись на електросамокаті. Мені подобається дивитись наукові відео на ютубі.”

Напишіть що вам дійсно до вподоби.

Потім розпишіть цю дію, прилад 👇 (я пишу від руки, тому що так мені подобається, і ще я зараз виводжу свою систему планування, але вже бачу прогрес, кому це цікаво пишіть в коментарях +, та я опишу як планувати день, тиждень, місяць тощо)

Справа на день: погодувати нутрій в парку.
Розділяю на завдання: треба встати з ліжка прийняти душ.
Обрати одежу для виходу на вулицю. Купити, почистити та нарізати моркву та яблука для нутрій.
Піти в парк де є нутрії.
Погодувати нутрій.

Ми маємо описати кожну дію, і якщо ви відчуваєте себе на 1%, і не можеш вийти з дому, то опишіть для себе процес як ви приймаєте душ (спочатку помити голову, потім нанести бальзам, потім зробити скраб тіла, помити тіло гелем для душу, вийти з душу, намастити волосся олією для кінчиків, нанести незмиваний бальзам)
А кожну дію ви будете викреслювати зі списку! Це як закритий чекпоінт.

Ти бачиш список за день, те що ти зробила/зробив, і потім розумієш що далі ти можеш більше. Саме так йде ваш процес заряду. Через деякий час ви будете відчувати що у вас вже не 1%, а 15% відсотків.

І тут починається гра, тому що коли ти порівнюєш себе коли в тебе 1% та зараз 15% то ти відчуваєш себе на 100%!!! АЛЕ ЦЕ НЕ ТАК. Тому що ти починаєш себе вантажити як на 100%, а в тебе всього 15%.
ВАЖЛИВО ЦЕ ПАМʼЯТАТИ ТА УСВІДОМЛЮВАТИ.

Треба робити справ на стільки відсотків, скільки в тебе фактично заряду.

Висновок: пишемо справи на день, навіть якщо це тільки сходити в душ, викреслюємо справи, робимо більшість часу те що тобі до вподоби. Це і є секрет заряду енергії.

I прошу вас: будьте пильні до себе та оточуючих! Якщо ви знаєте що в близької вам людини депресія, то підтримайте цю людину та відправте їй цю статтю.

Будьте здоровенькі і якщо вам сподобалась стаття чи є запитання, то буду рада вашим вподобайкам чи запитанням!

Обіймаю, просто Рі.

#депресія #апатія #енергія #психологія #лікування_депресії #апатійний_стан #нехочунічогоробити
#depression #apathy #energy #psychology #treatment_of_depression #apathetic_state #unwillingnesstodo

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Просто Рі
Просто Рі@prosto_ri

283Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 9 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Жіноча педофілія

    Сьогодні я прийшла до вас з цікавою і дуже сумною темою про яку не часто говорять. Вона, як і багато інших залишається табуйованою в нашому суспільстві. Жіноча педофілія — така ж жахлива і непростима як і чоловіча, і сьогодні ми про це поговоримо.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Коментарі (3)

йой, я спочатку прочитав “готувати нутрій та качок“ аж поки де дочитав далі, де згадується парк))

Вам також сподобається

  • Жіноча педофілія

    Сьогодні я прийшла до вас з цікавою і дуже сумною темою про яку не часто говорять. Вона, як і багато інших залишається табуйованою в нашому суспільстві. Жіноча педофілія — така ж жахлива і непростима як і чоловіча, і сьогодні ми про це поговоримо.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія