Впертість з присмаком провини.

Так, він правий, як не подивись. Але лише місцями, в тих сенсах, в яких він гарно розбирається та відчуває. Сенс того, що я обрав для себе – йому дещо незрозумілий, але мої сумніви він зачитав ідеально. Або принаймі не упустив з поля зору.

Я можу лютувати скільки завгодно. Але водночас усвідомлюю те, що він вкладає у свої слова.

Не те, щоб це була якась принципово нова річ для мене. Я часто можу розуміти те, чого навіть не хотів би розуміти. Але воно якось само собою, чесне скаутське.

І це мене дещо заспокоює. Те, що я інколи читаю між рядків тішить мене сильніше, аніж пряма мова.

Можливо я надто сонливий наразі, щоб об'єктивно дивитися на цей коротенький епізод, який міг спокійно змінити багато чого за декілька хвилин. Подивимось. І це “подивимось” вже стало своєрідним слоганом на три, а може навіть чотири роки мого життя. Мені важко передбачувати динаміку цього спілкування. Оскільки мене гризе тривога та надто міцна розумова діяльність. Це провокує постійно наганяти зайвого й малювати в своїй уяві жахливі сценарії. Але яке полегшення, коли виявляється, що реальність не має нічого спільного з моїми думками.

Цікаво чи не так? Інколи я волів би, щоб мої думки трансформувалися у реальність, а інколи сходить величезний тягар з душі від усвідомлення, що мої думки не мають такого великого впливу.

Аналізуючи свої почуття, приходжу до висновку, що будь-які розбіжності в позиціях, легкі суперечки та палкі дискусії, змушують мене відчувати якусь частку провини та збентеження. Стійке, хоч й хибне враження, що я закладаю цеглину для закінчення спілкування. В той час, як стає очевидно, що краще мати свою думку та відстоювати її, аніж намагатися уникати подібних ситуацій. Поваги та прийняття в першому випадку більше, ніж в другому.

Але попри все, деякий осад всередині мене все ж таки живе та процвітає. Тепер мені не так страшно, як це колись було. І знаю, що хай там як, а в мене достатньо сил з цим впоратися. Навіть якщо я схильний жалітися на дефіцит сил та ресурсів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Hieromist
Hieromist@Hieromist

Ескапіст.

295Прочитань
7Автори
8Читачі
На Друкарні з 22 червня

Більше від автора

  • 10

    Чесно кажучи, переживав потрапити у подібну ситуацію, хоча легко можна було запобігти цьому. Це як самовтілюване пророцтво, коли ти робиш все можливе, щоб передбачуване не сталося, але лише завдяки цим крокам передбачуване здійснюється.

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • Dream

    Іронія в тому, що найгірші сни, які називаю жахіттями, здебільшого про звичайні життєві ситуації.

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник
  • То як його бути?

    Відчуття неспокою, пригнічення, втоми. Тягнеться відчуття того, що можеш більше, набагато більше, але не реалізовуєш це. Навіть не знаю в чому конкретно причина блоку і як його послабити.

    Теми цього довгочиту:

    Щоденник

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається