Військо, стосунки і повна невизначеність.

Я почну сьогодні блог, в якому раз на тиждень писатиму про те, як я опинився в тій "дупі", в якій зараз перебуваю, і як буду звідти вибиратися. Опишу інструменти, які використовую, чому обираю саме їх, що очікую від кожного інструменту і що з цього дійсно працює.

Для тих, хто мене не знає, я писатиму з позицій своїх ідентичностей: сексолога, психоаналітика, йога, колишнього айтішника, а тепер офіцера ЗСУ.

Я намагатимусь пояснити, що саме з моїх знань і навичок походить з різних шкіл, які я освоїв.

Для чого і для кого я це роблю? Це такий собі експеримент, подібний до тих, які вже проводили багато хто до мене, і який можна назвати "самоаналіз". Зокрема, цю ідею можна знайти у Фрейда. Основною аудиторією будуть чоловіки, оскільки я писатиму про те, як я, як чоловік, переживав розрив стосунків з надблизькою людиною. Жінкам, можливо, буде цікаво побачити цей процес "з іншого боку".

Мета — сформувати достатньо сильне "спостерігаюче Я", щоб в житті було менше емоційних рішень і більше свідомих виборів у напрямку до кращого життя, або, як кажуть люди, "щоб менше ковбасило".

Матеріал я буду структурувати не в хронологічному порядку подій, а відносно часових рамок, в яких його обробляю і формую в текст. Таким чином я намагатимусь дати читачеві розуміння, де ми зараз, і зберегти принцип вільних асоціацій.

#психоаналітиквЗСУ

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Психотерапевт Коваленко О
Психотерапевт Коваленко О@kovalenko_pa

Психоаналітик, Сексолог, Йог.

214Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 25 вересня

Більше від автора

  • Частина перша. Розрив стосунків.

    Техніка останніх тижнів — формування любові до самотності. Причин у цього кілька, і я спробую їх детально описати.

    Теми цього довгочиту:

    Особисте
  • Межове ядро психіки або хто керує?

    У статті обговорюється межове ядро психіки, його функції та вплив на особистість. Пояснюється, як межове мислення може заощаджувати енергію, проте призводить до когнітивних пасток. Також наведені практики для тренування усвідомленості та встановлення меж.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Ти - не те, що ти робиш. Те, що ти робиш - Ти

    У статті розглядається тема ролей, які ми приміряємо в житті, та вплив стресу й регресу на наше сприйняття себе під час війни. Автор ділиться особистим досвідом зміни ідентичностей та важливістю збереження внутрішньої рівноваги.

    Теми цього довгочиту:

    Війна В Україні

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається