«Я бачу, вас цікавить пітьма» — Іларіон Павлюк

Не можу взятися за нову книгу, поки не вщухнуть емоції після цієї. «Я бачу, вас цікавить пітьма» та її автор книги — для мене відкриття в сучукрліті. Хоча, зізнаюся, я тільки-но почала знайомитися з авторами-сучасниками, чиї твори виринають на моєму читацькому горизонті все частіше після повномасштабного вторгнення. 

Роман вийшов у 2020-му. А його загадкова обкладинка почала переслідувати мене нещодавно. Траплялася всюди, як таємнича папка Андрія Гайстера. Я бачила, що твір обговорювали «вовчиці» з ютуб-каналу «Палає». Писали чимало рецензій у фейсбук-групі Враження UA. Тож я купила електронну книгу і занурилася в Буськів (С)ад Ілларіона Павлюка.

Головний герой — кримінальний психолог Андрій. Він втрачає кількох рідних людей і разом з ними, здавалося б, сенс власного життя. Хапається за раптове відрядження до чорта на роги (буквально). І з цього моменту починається якийсь сюр. Його зустрічає містечко зразка нульових, де мешканці з року в рік проживають «дні бабака». Усе б нічого, та тут орудує серійний маніяк, психологічний портрет якого й приїхав скласти Андрій Гайстер. Героя дивує пофігізм місцевих, які не те що не збираються шукати злочинця, а й узагалі заперечують його наявність. Але Андрій упевнений — маніяк таки є. І просто зараз в його лапах маленька дівчинка Надійка, яку він бачив на похороні своєї матері. Як вона там опинилася? Чи жива досі? На шляху до порятунку чимало невідомих, тому Андрій, який хотів провести в цій дірі кілька днів і поїхати, застрягає надовго.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Катерина Василенкова
Катерина Василенкова@katerynav

Блог про книги

718Прочитань
25Автори
11Читачі
На Друкарні з 7 червня

Більше від автора

  • Активні спільноти для письменників

    Вітання всім, хто пише! Хочу порекомендувати дві письменницькі спільноти, де саме зараз відбувається крутий двіж, і до яких я також долучилася зі своїми творами.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво
  • Володарі півночі — Бернард Корнвелл

    Утред допоміг Альфреду повернути владу у Вессексі та відвоювати захоплені землі. Здавалося б, тепер Утред зможе заявити свої права на замок Беббанбург, який в нього підступно відібрав дядько. Але (спойлер) — не в цій книзі.

    Теми цього довгочиту:

    Саксонські Хроніки

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається